Thursday, July 28, 2011

* perkembangan....*

pejam celik...pejam celik dah seminggu berlalu kan....
esok dah masuk hari jumaat ...^^,*
saya yang tak bekerja ni pun dapat rasa kelajuan masa yg berlalu ...hu3

alhamdulillah
selepas checkup yg terakhir haritu...
dan selepas dapat lesen penuh drpd doktor untuk berjalan tanpa tongkat ...
saya mula keluar rumah sambil buat simple exercise...
biasa la ...org lama tak berjalan kan ...agak excited sikit...hi3
cubaan demi cubaan saya buat ...
alhamdulillah ...saya dah boleh kembali pada kehidupan normal...
cuma masih ada satu dua perkara yang terbatas ...

kalau dulu ...saya la kaki shopping ....
org yang rajin kerja luar kesana kesini...tapi sekarang nampaknya tak boleh lagi...
aktiviti2 yang melibatkan pergerakan kaki masih terbatas...
2-3 hari lepas sempat saya dan tini buat survey2 untuk baju raya thn ni...
*xcited kan...puasa pun belom!...hi3...
malangnya selepas 30 minit berdiri...
muka saya terus pucat...rasa mcm darah tak sampai ke kepala...
teringat pesan doktor...
u sahaja yang boleh balancekan diri u...u saja yg tahu kemampuan u untuk berjalan ...
jangan paksa kaki utk menanggung beban yg terlampau ...
lps ingat pesan doktor...terus saya mencari kerusi untuk rest sekejap...
sememangnya saya akui...kekuatan kaki belum pulih 100%...
sekarang saya tahu...kenapa mc saya disambung sebulan lagi ^^,*

takpelah...at least saya dah start exercise kan...
insyaAlllah esok saya akan mula masuk pejabat balik...
dah tak larat nk dengar komen2 client...
biasa la...kena lunaskan dulu kehendak client...
banyak kes yang tertangguh ...
so saya kena selesaikan beberapa perkara dlm tempoh terdekat ni...

hope esok saya boleh buka buku baru di pejabat ...
insyaAllah ...
be a profesional maria! ...chaiyork2...

~adeqya8284~

No comments: