Posts

Showing posts from March, 2010

.:Ketenangan itu:.

Alhamdulillah....
ketenangan itu hadir walaupun tika kekusutan melanda...
Ya Allah...
sesungguhnya hanya engkau yang Maha Mengetahui...
tiap ujian yang diturunkan di muka bumi ini telah tersurat sejak azali...

Syukur Ya Allah....
Ujian ini jadikan saya lebih matang...
Ujian ini tanda saya disayang ...
tak terbiar lalai dan alpa dalam urusan dunia...
moga saya terus disayang...
moga saya terus dilindung di bawah kebenaran...

Ya Allah...
tiap kali terimbas kenangan itu, pasti ada titisan mutiara yang gugur menjadi teman...
saya akur...saya redha...kerana ini ketetapannya...
Tuhan...syukur atas ujian ini...
*redha*

::adeqya8284::

.:....................................................:.

Tak mampu mengungkapkan perasaan tika ini....
Sejak di ofis petang td...
Saya menangis...menangis...dan menangis...
Rasa kecewa utk kesekalian kalinya ....

Kenapa perasaan ini dtg lagi...

Dahulu...
kemeriahan syawal saya diragut...
kesyahduan aidiladha sy direntap...

Kini ...
tinggal 2 minggu lagi utk sy berjuang di medan peperiksaan akhir...
hati saya dirobek lagi...
kali ni...hancur...
remuk rendam...

Tuhan ...sy lemah dalam soal hati ...
saya kecewa lagi...
Tuhan ....berikan saya kekuatan...
untuk terus hidup kali ini...
tak pernah saya rasa sakit sebegini...


sy tidak mampu ...
walau hanya untuk menjadi temannya lagi...
wahai hati...tenanglah...
pasrah*redha
tuhan berikan yang terbaik untuk dia...

dan bahagiakan diriku ...seadanya untuk terus kutitipkan syukurku buatMu


*berehat dari alam maya utk kesekian kalinya...
seminggu, sebulan, setahun atau selamanya...

.:kisah encik abah:.

tersebutlah al-kisah tentang encik abah >_<
dah 2-3 hr encik abah mengadu tentang sakit telinganya...
sy jangkakan lps encik abah ambil ubat keadaan jd semakin baik...
malangnya sakit encik abah jadi semakin teruk ...
dan encik abah semakin tak selesa...

tak sanggup rasanya nk melihat encik abah gelisah dan terus sakit...
so mlm semalam ...bertemankan mama, angah & family ...
kami bw encik abah ke kulim untuk jumpa pakar ENT ...
nk dijadikan cerita lawak...
klinik pakar ENT yang dimaksudkan telah bertukar menjadi..

"KLINIK PAKAR KANAK-KANAK"

encik abah yg sakit pun boleh tergelak...bila tgk signboard tu..hehe...
bila dirisik2 balik..
rupanya Dr pakar ENT di klinik tersebut dh b'tukar ke sebuah hospital swasta...
dan klinik tersebut tlh diambil alih oleh Dr lain...
lps berbincang dgn angah...
kami decide utk buat appoitnment utk abah keesokan paginya ...
tanpa pengetahuan encik abah...*kami mmg budak noty...haha

pagi tadi sy ambil kptusan ambil time off utk bw abh buat ch…

.:Menu & Resepi Hujung Minggu:.

Image
I'm back!!!...hehe

lama tak merapu di blog ni...
dan dah lama juga teringin nk berkongsi resepi dgn kwn2 & penziarah2 blog ni...^_^
tp br berkesempatan utk buat semua ni...
kali ni nak share resepi meatball spagetti rekaan sendiri...hehe
sy tak suka mkn sos spagetti yang sedia ada di pasaran...
huhu tak kena dengan tekak saya kot...
resepi rekaan sendiri ni lebih bercitarasa tempatan kot ...
hehe walaupun masakan itali...

first time masak spagetti gunakan meatball,
sebelum2 ni sy suka gunakan udang & ayam...lbh senang & cepat...
tp memandangkan abah tak boleh makan seafood & ayam ...
so terpaksa bertukar la...hehe...

owh ya...terlupa nk tunjukkan cara2 buat meatball tu...
senang je...
ambil daging kisar...*dibasuh dulu dgn tepung...
kemudian lepas di tos ...
gaulkan semula daging tersebut dengan tepung dan sedikit lada hitam yang ditumbuk halus ...
uli daging kisar tersebut bulat2...mcm bentuk fishball...
agak renyah dan membuang masa...*sekali sekala tu ok la kan...
lps diuli bulat2.…

~Sejujur Hatimu~

Siapakah diriku~Yang benar buatmu~Seikhlas hatimu~
Apa kau rasakan~Diwajah curiga~
Berbicara~Hatiku bukan mainanmu~Ucaplah sejujur hatimu



come back???...coming soon....

::adeqya8284::