Wednesday, February 25, 2009

.:Gemuk:vs:Montel:vs:Chubby:.

Special topic today....gemuk:montel:chubby....berbeza dari segi ejaan...tp maksudnya lebih kurang sama kan.....sy terpanggil untuk bicara tentang topik ini lps chat dgn eena semalam....

Dalam dunia ni, Allah ciptakan macam-macam bentuk dan rupa manusia...
pada pandangan manusia pastinya ada yang cantik, ada yang x cantik, ada yang 'sedang2' saja...
biasa la kan.....takrifan manusia pastinya tak sama..
One thing ...yang selalu bermain di dalam fikiran saya...
saya tak blh dan tak mampu untuk paksa org lain suka atau senang berkawan dengan saya...
kalau org yang berkawan dgn saya menilai dari fizikal pastinya ...
saya akan terkeluar drpada list mereka
ye la..tak cantik, montel sejak dr kecil...*haha alasan untuk malas jaga badan..
saya sedar perkara ni sejak dari dulu lagi....tp saya pegang pada janji Allah
setiap ciptaanNya punya kelebihan masing2....
kelebihan dan kekurangan yang tak nampak dgn mata kasar manusia

Sy sendiri sejak dari kecil menjadi bahan ketawa dan usikan di dalam keluarga...
mcm2 gelaran yg dberi*secret*tak boleh dinyatakan di sini hehe....
dulu masa kecik2 kalau sedih diejek..sy akn menangis sorang2...
maklum la adik beradik tak ramai ...dgn kakak pun tak berapa "ngam" dulu-dulu,
so saya lbh suka menyendiri..
dlm saya menyendiri rupanya saya tak sedar..di situ saya belajar utk berfikir& lbh matang
dlm kata lain sy blh memotivasi dan memujuk diri sendiri..agak pelik kan...
tapi itu realiti...dan hasilnya hari ni..saya lebih senang untuk pujuk diri sendiri kalau berada dalam kesedihan...bukan tak perlukan insan lain disisi..tp sy rasa sy boleh berdikari...
adakalanya saya msh perlukan teman jg...tapi tak bergantung 100%...
Kalau difikir2kan balik org gemuk ni ada kelebihannya ...br semalam sy dengar siri motivasi bersama Dato' Dr Fadhilah Kamsah....
Bicara soal personaliti dan fizikal, topik yang menarik..buat sy lalai seketika bila mendngarnya...
Antara perkara-perkara yg masih sy igt :

Ciri-ciri fizikal ::jenis rambut dan sifat-sifat

rambut lurus / tegak ::penyayang tp kuat cemburu
rambut berombak / kerinting ::penyayang / berfikiran terbuka
( kata Dr Fadhilah, Rasulullah punya rambut yg berombak *waAllahualam)

ciri-ciri fizikal ::bentuk muka dan sifat-sifat
berwajah bulat:: org ini lebih yakin dalam percakapan
berwajah bujur sireh::org ini pemalu dan kurang keyakinan

ciri-ciri fizikal ::bentuk badan dan sifat-sifat
org yang berbadan besar@bentuk badan bulat::pemurah / penyayang
org yg kurus @berbadan kecil::penyayang, berjimat-cermat&adakalanya membawa kpd bakhil

ini hanya sekadar pemerhatian daripada beberapa kajian yang telah dilakukan,
Jangan percaya 100% nanti jatuh khurafat, cuma boleh djadikan panduan
secara realitinya juga perkara ni tak 100% berlaku tp kebanyakan kes adalah benar..

Nah, dari ciri2 ni saya rasa...perkara2 positif memihak kepada org2 yang comel macam saya...
*lagi masuk bakul angkat sendri.. =) hehe...
Anugerah Allah..mcm yg saya kata td..setiap org pasti ada kelebihannya..
so pada rakan2 yang comel2 seperti saya...jgn takut dan gentar pada suara2 lain...
pegang pada iman dan juga ilmu..selagi itu jd pegangan, kita tak akan bersendiri...
Pastinya setiap manusia juga punya kelemahan...kita cuba perbaiki kelemahan pada takat daya dan kemampuan kita..
b'dasarkan pd pengalaman,
sy sendiri bekas pemain bola jaring Dperingkat sekolah rendah dan kolej..
cuma sekarang kena kurangkan sedikit aktiviti lasak dsebabkan kecederaan2 yg pernah dialami...patah kaki la..terkoyak otot la..hehe..noty gal...
lihat saya masih jadi penyumbang kepada kejayaan pihak lain...
yg penting semangat perjuangan mesti ada dan jgn mudah mengalah..
gagal sekali tak bermakna gagal selamanya...

* Saya nk dgr komen dr Sis Dina...dan kwn2 yg lain kalau boleh...bukan ape untuk memotivasikan diri ...tak salah kan =)

setakat ni saja utk kali ni...maaf ya kalau melalut..
p/s *eena..jgn risau ya walau apa pun yg jadi...sayangi diri anda..kerana ianya anugerah paling berharga dari Dia...=)

regards::adeqya8284::

Tuesday, February 24, 2009

* Lecturer ku.........*

Dr. Norraihan Zakaria [04:07 PM]: Waalaikumusalam warahmatullah. Terima kasih kerana bertanyakan khabar saya. Selepas batuk 3 minggu, Allah uji saya dengan sakit di kelenjar mata & tekak. Saya tidak boleh melihat dengan lama di depan monitor pc, penglihatan saya menjadi kabur dan sakit. Banyak kerja-kerja saya telah tergendala termasuklah penyelenggaraan portal. Terima kasih kerana mendoakan saya. Doa yang sama jua saya panjatkan untuk anda dan keluarga. salam.
Diatas adalah keratan mesej balasan dr lecturer sy kelmarin...alahai Dr amat sayu sekali bila mengenangkan keadaan Dr..saya masih bayangkan keceriaan Dr dalam kelas waktu intensif tempohari..Saya dan rakan-rakan sentiasa doakan agar kesihatan Dr kembali pulih..Semangat Dr kami perlukan untuk terus berjuang dalam final exam nanti...Saya dan rakan-rakan berjanji akn berikan yang terbaik utk JKP212 nanti..thats my hope..saya amat risau dengan kepadatan jadual yg telah dikeluarkan...tp sy juga sentiasa harapkan saya masih punya peluang utk score "killer subject " yg sedia ada.....Ya Allah moga peluang itu masih terbuka utkku ameennn...

::adeqya8284::

Sunday, February 22, 2009

::Wajah Baru:::

I'm back!! sehari dua ni tak post apa2 pun dalam blog ni...banyak sgt perkara yang tak dijangka berlaku....kdg2 lain perancangan kita ..lain pulak yg jadi...adat la kan..kita hamba hanya mampu merancang....sebaik2 perancang adalah Dia...yang Maha Mengetahui lagi Maha Pengasih...
Pasti ada sebab perkara2 yang tak diingini itu berlaku kan..mungkin ianya sebagai peringatan buat saya untuk tak terus lalai dan alpa dengan keseronokan dunia....

Wajah baru!!saya nk keluar dari kepompong kegelapan....gabungan pink dan purple yang amat saya suka...;) pink warna kegemaran Rasulullah...lambang kasih sayang....tanda kelembutan dan kesucian hati....Purple..feveret kaler saya..;) warna ceria...gambaran diri saya *walau kadangkala ada juga waktu2 sedihnya...;(...

Jadual waktu final exam saya dah keluar... hampir menangis sy dbuatnya....mengenangkan jadual yang amat pack April ni...pertembungan jadual subjek semester 3 dan 4 buat saya hilang sedikit keyakinan untuk score thn ni...waktu-waktu mcmni baru terdetik sedikit rasa menyesal..salah sy juga ambil 2 subjek semester akhir dalam semester ni..konon2 nak ringankan beban untuk semester akhir...last2 jadi cmni...dah takde pilihan..kena hadapi jugak... Minggu pertama peperiksaan ....(8-10 April) 4 paper yang saya perlu hadapi dlm masa 3 hari ..jadual yg padat..pagi dan petang ..Moga dberi kelapangan dan kemudahan buat saya....

Itu je coretan hari ni....layan blog hari2 minggu.. perkara yang jarang-jarang saya lakukan....

regards::adeqya8284::

Wednesday, February 18, 2009

::My 1st Tag::

Tag from Kak Dina
  • Go to your photos folder in your computer.
  • Go to the 6th folder of photos.
  • Go to the 6th picture in that folder.
  • Put the picture on your blog and description of it.
  • Invite six friends to join the challenge.
  • Link them in your blog and let them know they have been challenged.

Hehe..1st time kena tag..sblm ni pernah la tgk dlm blog kengkawan lain...kali ni giliran sy lak kena jawab..tag dr k.dina..sebelum jawab tag k.dina tu saya gelak dulu bila tgk gambar ini...ini lah gambar yg dimaksudkan......




Hehehe......sure org2 lain igt sy ni peminat doraemon kan....
Lokasi dalam pic ni adalah di QuenssbayMall, Penang...
masa ni ada sambutan hari krismas...seminggu doraemon n geng (nobita,sizuka,giant&sinyu) buat persembahan di Quenssbay...
enjoy dgn persembahan diaorg....ni gambar sebelum persembahan..time persembahan saya rakam dalam bentuk video..best jugak la tgk si doraemon tu jalan terkedek-kedek...
amat comel sekali..hehe
sebenarnya tak rancang pun untuk pergi tgk show doraemon ni...
secara kebetulan jer...nk lepas tension lps sy exam....
agak berat kepala masa tu sbb paper terakhir saya agak susah..
so decide dgn kwn2 utk lepak dekat queenssbay...
ni la cara saya lepaskan tension....jalan2 ambil angin luar...kalau difikir2kan kesusahan exam tu tak kemana kan...natijahnya akan tetap sama..yg pasti saya tahu saya dah usaha dan bagi yg terbaik...alhamdulillah saya punya kwn2 yg memahami..dan lebih kurang je kepala kitaorg...
itu gambar jarak jauh doraemon...saya lampirkan satu lagi gambar doraemon comel ni yang dah di zoom in...check it out....!!


sy belum pernah publish gambar2 ni...1st time sy keluarkan..kalau k.dina tak tag saya...doraemon ni akan terus sembunyi dlm laptop saya...hehe..saya dah jawab tag akak...


MyEm0.Com


betul ke camni?hehe...kalau salah tolong betulkan yer...
Thanx k.dina!!!

regards::adeqya8284

Monday, February 16, 2009

::Bulan Kasih Sayang::

Kenapa Februari digelar bulan kasih sayang?adakah sebab jatuhnnya valentines day dalam bulan Februari?hmmm...saya sendiri tak pasti....secara peribadi saya yang lahir dalam bulan februari pun tak pandai untuk menzahirkan kasih sayang itu sendiri....tak kira la..dalam family ke, berkawan ke...sy sendiri mengaku..bab2 ni sy fail...apa yang saya tahu...kalau saya sayang seseorang tu....tak kira la family atau kawan, pasti saya selitkan insan-insan ini dalam doa saya....buat pertama kalinya dalam hidup....i try to show my love here......simple dedication for;

arwah bonda tersayang,
Mum........i misssss u so much.........
takkan ada pengganti....satu2nya bidadari dalam hati,


abah,
lelaki yang paling saya sayang dalam dunia....
tak ada yang lain....u r my hero ....


mama,
thanks 4 being a part of my life....

abang, angah & adik,
kalian sahabat dan teman gaduh sy....
i luv y'all

3 insan kecil kesayangan saya
ShahibHamdi::SyuraHanis::ShahazimHamdi
3 tentera nakal saya....buah hati ...madu dan racun....makcik sayang semua!

makyang::acu::acikmunah
ibu & bapa saudara yang rapat dengan saya....ma n abah kedua saya....

fatin:ada:ila:tini:eena:nur
teman sy dari dulu hingga kini,
saat2 jatuh bangun, sakit pening, suka duka ..kalian sentiasa di sisi.....kenangan bersama kalian sentiasa tersimpan dalam kotak memori saya


amirul, syakir,fairis,wanira,diana,shafida,shaha,etot,jalilah
My mentormentee buddy......thanks 4 the friendship...

miah::eta::aniey::elin::shela::has::kaksya::eton::shade::wani::dkny::diana
teman diskusi @ kolej yang dirindui, moga kalian semua bahagia dibawah lindungan kasih sayang Allah

ila.:k.na.:pah*syarifahnorliza
My exroomate @ KUSZA ketiga2nya org pantai timur.... ketiga2nya dah kawin...thanks 4 understanding, sharing and caring....

adik faiz, adik fahmie, fizul, nadeeya,nabila
teman2 yg masih di bumi anbiya'....bitaufiq wannajah..

sabariah::atikah::aizat
Teman di taska Graduan kecil....nice xperience...sweet moment..i miss that time..expecially my 2 noty boy...*irfan hazim & zainush aiman

k.nisa::k.jura::k.su::k.muni::k.keena.k.ira::k.yati::atikah::k.bedah:my 2 k.an*K.an & K.siti an::k.mas::k.shida::k.jan & khairiah
Teman seperjuangan tika diri ini baru kenal dunia kerjaya....thanks 4 the experience....terima kasih atas bimbingan dan tunjuk ajar...

hasnul::farid::k.finas::k.ina::eima::khaty::k.azima::k.jie
Teman-teman kursus paling happening satu masa dulu, thanks 4 the sweet moment...and thanks 4 this friendship

k.wawai;k.nita;k.rozi;k.ziyana;k.liza
Teman sekampus yang banyak membantu.....terima kasih atas bimbingan dan tunjuk ajar...moga kita sama2 boleh grad next year...

sekadar secebis coretan lambang kasih sayang saya buat kalian...ramai lagi yang pernah hadir dalam hidup ni...tak terhitung ramainya....buat semua teman2 diluar sana...terima kasih kerana hadir dalam hidup saya...terima kasih juga buat pengunjung2 blog ni....k.muni,k.dina*teman baru blog,adik faizul,si comel bihah,eimah......dan lain2.....

Saat roh masih di jasad....kalian tetap dalam ingatan...andai satu hari sudah tiba saat sy bertemu ilahi...hanya 1 yg dipinta...doa dan ingatan dari kalian...buat insan kerdil ini.......



::coretankasihsayang::
*mariatulshimacheembi*

.::C.i.N.t.A::.

" cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada tiap-tiap diri manusia.
ia laksana setitis embun yang turun dari langit, bersih dan suci.
cuma tanahnyalah yang lain-lain menerimanya.


jika ia jatuh ke tanah yang tandus tumbuhlah ia dengan sifat-sifat kedurjanaan, kedustaan, penipuan, langkah serong dan lain-lain perangai yang tercela...
tetapi jika ia jatuh ke tanah yang subur, di sana akan tumbuh kesucian hati, keikhlasan, setia, budi pekerti yang tinggi dan lain-lain perangai yang terpuji..." - HAMKA

*cinta itu anugerah Allah, suburkan ia dengan iman dan sematkan ia dalam hati... pastinya hidup akan tenang tanpa rasa sunyi....insyaAllah..

::adeqya8284::

Saturday, February 14, 2009

::Penawar Bagi Hati Yang Luka::

Kadang-kadang bilamana kita dilanda pelbagai ujian & dugaan hati ini selalu sahaja merintih & pelbagai persoalan yg timbul dibenak hati sanubari kita....

KENAPA AKU DIUJI??

"Apakah manusia itu mengira bahawa dibiarkan (saja) mengatakan; "Kami telah beriman," sedang mrk tidak diuji lagi? & sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang sebelum mereka, maka seseungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta." Surah Al-Ankabut ayat 2-3

KENAPA AKU TIDAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN? ?

"...Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, & boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui sedang kamu tidak megetahui." Surah Al-Baqarah ayat 216

KENAPA UJIAN SEBERAT INI?

"Allah tidak membebani seseorg melainkan sesuai dgn kesanggupnya. " Surah Al-Baqarah ayat 286

RASA KECEWA??

"Janganlah kamu bersikap lemah & janganlah (pula) kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang tinggi darjatnya, jika kamu beriman." Surah Al-Imran ayat 139

BAGAIMANA HARUSKU MENGHADAPINYA?

"Hai orang-orang yg beriman, bersabarlah kamu & kuatkanlah kesabaranmu & tetaplah bersiap siaga (di perbatasan negerimu) & bertaqwalah kpd Allah supaya kamu beruntung." Surah Al-Imran ayat 200

APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI?

"Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mu'min, diri & harta mrk dengan memberikan syurga untuk mereka..." Surah At-Taubah ayat 111

KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?

"...Cakaplah Allah bagiku; tidak ada Tuhan selain Dia. Hanya kepadaNya aku bertawakkal. Dia adalah Tuhan yg memiliki 'Arsy yg agung." Surah At-Taubah ayat 129

AKU DAH TAK BERTAHAN LAGI!!!!!

"...Dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yg kafir." Surah Yusuf ayat 87


Semoga segala persoalan & rintihan yg melanda jiwa & sanubari kita terubat dgn janji-janji Allah. Sesungguhnya kepada kitab suci Al-Qur'an lah tempat kita merujuk segala permasalahan. ..

Kerana ia adalah Penawar, penawar utk kita...

Renung-renungkan.:Setiap yang berlaku pasti terselit hikmah yang baik buat seluruh umatNya..InsyaAllah....:.

Regards::adeqya8284::

Thursday, February 12, 2009

::This Week::

Selepas lama bercuti...mcm2 boleh jadi...
minggu ni internet down dekat ofis...so boring tahap gaban melanda.....
i cant describe it....betul2 bosan...buat kerja serba tak kena....
sampai satu tahap boleh menyental toilet ofis sampai bersih *memang betul2 bosan................
Maaf buat teman2 di ym...minggu ni kalian takkan nmpak maria senyum ;)

Dalam bosan2 ni ada jugak perkara yg tak diingini berlaku dpejabat...
Nak cerita di sini...rasanya tak manis...
Mendedahkan rahsia organisasi..haha..*tapi ini hakikat sebenar...
makin lama dalam organisasi ni...makin banyak ujian dan dugaan....
alhamdulillah..Allah sentiasa beri ilham untuk lindungi diri...
"Katakan yang benar walaupun hakikatnya pahit untuk dtelan..."
Biar dbenci manusia, asalkan kita tahu kita masih dpihak yg benar,

Moga Allah sentiasa bersama saya dalam apa jua keadaan....
Alhamdulillah didikan dan asuhan dr emak dan abah tak mengajar saya untuk bercakap bohong,
biarla dikatakan "lurus" asal saya tahu siapa diri saya yg sebenar,
Yang pasti...kebenaran akan tersuluh jua...hanya masa yang menentukan....
dah jadi ceramah agama lak..hehe
iye la malan jumaat...bawak2 la muhasabah diri....;)

mesej dr nadeeya di mesir: sebelum matamu terlelap dr kesibukan dunia,ingatlah Tuhan mu yg mnjadikan siangmu dwarnai dgn cabaran sbg tarbiyah dr Nya...yg mnjadikan malammu indah dgn cinta,kasih n syg dr Nya...apa yg d damba selain cinta seorg hamba buat sang PENCIPTA..Alunkan alunan zikrullah,basahkan lidahmu dgn rentak kalamullah..moga kita mnjadi pngemis cinta ILAHi perindu syahid sejati...........

::adeqya8284@home::

Tuesday, February 10, 2009

.:9 February 2009:.


.: Just want to publish one special card from my friend last year::i love this card:.


::Cute cupcake from tinie::


I have another suprise from tinie.....
My God.....
Tuhan je yg mampu balas kebaikan kawan2ku ini....

she bring me one cute cupcake..hehe...

see..very cute..
itu pun kami boleh potong 4 lg..hehe.....

Tinie thanks 4 the book too ..;)

Thanks to all my friends.....

May God Bless u all....

.:with luv::adeqya8284:.

Sunday, February 8, 2009

.:8 February 2009:.



Before watching Sifu & Tongga
Green+Pink
.:Fatin*Maria:.

Suprise!!tanpa drancang..cik fatin telah pergi mendapatkan sebiji kek yg best ni...
specialnya tulisan nama MARIA tu warna purple...*my feveret kaler...
gembira + terharu= sampai tak terlafaz dgn kata2...


Guess what???
my wish...only God knows...
25 tahun dalam suka dan duka
Moga 2009 membawa satu sinar baru...dalam kerjaya dan kehidupan

Thanks 4 coming Ada!!!
lama bangat tak jumpa kamu..

Alhamdulillah..8 February datang lagi......
bertambah lagi umurku...
Terima kasih atas semua ucapan dan doa...
Tak ternilai rasanya..setiap ucapan tu...terlalu "ISTIMEWA"
Thanks a lot...

My special day with fatin and ada...
thanks sebab sudi luangkan masa untuk hari yang bersejarah ini ...
sambutan jubli perak kata fatin..haha..dah 25 tahun...

Dalam meniti usia anugerah tuhan..
Hati ni selalu terdetik..apa bekalan untuk masa hadapan?
hanya Dia yang tahu....
Moga2 Allah beri peluang padaku untuk melengkapkan diri ini sebagai seorang muslimah
Terima kasih tuhan...Engkau anugerahkan padaku keluarga & teman2 yang istimewa...
Sayangi mereka Ya Allah sepertimana engkau mengasihi umat2Mu yang soleh dan solehah...

Thanks God,
4 this sweet moment...

catatan istimewa:MariatulShimaBintiCheEmbi
8 February 2009


Thursday, February 5, 2009

.:Change My Music Collection:.

There's a hero if you look inside your heart.
You don't have to be afraid of what you are.
There's an answer if you reach into your soul
and the sorrow that you know will melt away.
And then a hero comes along
with the strength to carry on
and you cast your fears aside
and you know you can survive.
So, when you feel like hope is gone
look inside you and be strong
and you'll finally see the truth
that a hero lies in you.
It's a long road when you face the world alone.
No one reaches out a hand for you to hold.
You can find love if you search within yourself
and the emptiness you felt will disappear.
And then a hero comes along
with the strength to carry on
and you cast your fears aside
and you know you can survive.
So, when you feel like hope is gone
look inside you and be strong
and you'll finally see the truth
that a hero lies in you.
Lord knows dreams are hard to follow,
But don't let anyone tear them away.
Hold on, there will be tommorow.
In time you'll find the way.
And then a hero comes along
with the strength to carry on
and you cast your fears aside
and you know you can survive.
So, when you feel like hope is gone
look inside you and be strong
and you'll finally see the truth
that a hero lies in you.
That a hero lies in you,
that a hero lies in you.

Nice voice:;sweet song

Wednesday, February 4, 2009

.:Cerita Hati:.

Khas Buat Si Dia...

Rabbi.......

Tolong beritahu si dia,
aku ada pesanan buatnya..
Tolong beritahu si dia,
cinta agung adalah cintaNya..
Tolong beritahu si dia,
cinta manusia bakal membuatnya alpa..
Tolong nasihati sia dia,
jangan menyintaiku lebih dari dia menyintai Yang Maha Esa..
Tolong nasihati si dia,
jangan mengingatiku lebih dari dia mengingati Yang Maha Kuasa..
Tolong nasihati si dia,
jangan mendoakanku lebih dari dia mendoakan ibu bapanya..
Tolong katakan pada si dia,
dahulukan Allah kerana di situ ada syurga..
Tolong katakan pada si dia,
dahulukan ibu bapanya kerana di telapak itu syurganya..
Tolong ingatkan si dia,
Aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
Tolong ingatkan si dia,
Aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
Tolong ingatkan si dia,
aku kasihinya kerana santunnya..
Tolong tegur si dia,
bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
Tolong tegur si dia,
bila dia tenggelam dalam angan-angannya..
Tolong tegur si dia,
andai nafsu mengawal fikirannya..
Tolong sedarkan si dia,
Aku milik Yang Maha Esa..
Tolong sedarkan si dia,
Aku masih milik keluarga..
Tolong sedarkan si dia,
tanggungjawabnya besar kepada keluarganya..
Tolong sabarkan si dia,
usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
Tolong sabarkan si dia,
andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta..
Tolong sabarkan si dia,
bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya..
Tolong pesan padanya,
Aku tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
Tolong pesan padanya,
Aku tak mahu menjadi punca kegagalannya..
Tolong pesan padanya,
aku membiarkan Yang Esa menjaga dirinya..
Tolong khabarkan pada si dia,
Aku tidak mahu melekakan dia..
Tolong khabarkan pada si dia,
Aku mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya..
Tolong khabarkan pada si dia,
jadilah penyokong dalam kejayaanku..
Tolong sampaikan pada si dia,
Aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
Tolong sampaikan pada si dia,
cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
Tolong sampaikan pada si dia,
hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan dengan Yang Maha Kuasa..
Tolong sampaikan kepada si dia,
kerana aku tidak mampu memberitahunya sendiri...
Hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia..
Moga pesananku sampai padanya..
Moga dia seperti seekor lebah yang sentiasa memuji keagungan Yang Maha Kuasa,
Memasuki taman larangan dengan sopan santunnya,
Dan bertemu mawar berduri yang terjaga oleh tuannya..
Simpanlah pesanan ku ini sehingga engkau bertemu diriku suatu hari nanti...
utk dikongsi bersama
.:sebagai renungan:.
.:regards adeqya8284:.

Monday, February 2, 2009

::My February::







Welcome February!!...im back ;)......thanks God...4 this great xperience..great life...... ;)

tak terungkap rasa syukur ni....
terlalu banyak anugerah dalam hidup.....
25 tahun...hidup sebagai seorang anak, kakak, cucu, sahabat, pelajar dan pekerja....moga ada sekelumit amalan yang membawaku ke jannahMu Rabbi...

To all my family and friends,
Thanks 4 being a part of my life......
Thanks 4 love, sharing and caring..........
::Love U All::




*regards::adeqya8284*