Posts

Showing posts from December, 2009

::Menonton wayang dengan budak-budak kenit::

Image
Kebiasaannya selepas kursus intensif
sy pasti akan ambil salah seorang anak2 buah saya...
untuk menghabiskan cuti sekolah dirumah abah...
tahun ni memandangkan banyak kerja sy yg tertangguh ...
so sy cuma sempat luangkan waktu hujung minggu bersama diaorg...
kali ni sy janji utk bw budak2 kenit sy menonton Princess & the Frog...

Kalau diikutkan sy dah menonton cerita ni...
tp disebabkan kanak2 tak boleh menonton selain cerita kartun ...
so sy menonton utk kali kedua la...hehehe

apa yg sy boleh ceritakan...
amat letih....
setengah jam pertama ok lagi ...masih senyap dengan popcorn & minuman ditangan...
setengah jam kedua ..dah mula ada yang gelisah...
dah ada yg berdiri, ada yang cuit org dihadapan...huhu tak terjaga sy...
nasib baik anak2 buah sy yang dah bersekolah (shahib & syura) pandai bw diri
tinggal yg kecil je la tak terpekung....
penyudahnya sy minta dia tidur kalau tak mahu menonton....
bila disuruh tidur tak mahu pulak.....tahu apa jawapannya....
"adik tak boleh tido....kartu…

::Kisah Virus & Result PMR SMKANT::

Image
Salam 1 Malaysia.....
*ayat feveret pen.pengarah unit PKG...hehe

huhu...amat sedih bila cik lappy diserang virus...
rasa mcm nak pengsan ja bila mengenangkan projek paper sy yg tiada backup
*amat serik sekali...lepas ni kena alert selalu dgn kesihatan cik lappy...
alhamdulillah semuanya dapat diselamatkan...
banyak sekali benda2 yg sy sayang dlm cik lappy ni...
sy tak boleh bayangkan...andai semuanya hilang!!!...nauzubillah
apepun sy syukur sebab 2 hr je cik lappy ditahan utk rawatan...
everything dah kembali normal...thanks God!!!

Hmmm...hari ni 24hb Dis 2009,
hari ni jugak result PMR keluar...
td waktu merayau2 di dalam facebook sy terjumpa post ini

Munirah Abdul Rahman: Result PMR 2009....mcm2 perasaan ada...sedih,terkejut,tergamam,kecewa n mcm2 ter lagi...

Munirah Abdul Rahman : xdpt 100% sbb Arab ada fail( 7 org)..

diatas adalah post-post dr cikgu sekolah sy dulu...Cikgu Munirah...
gambaran perasaan warga pendidik atas pencapaian adik2 sy di SMKANT skrg...
hmmmm...sebak pun ada bila cikgu meluah…

::Cerita yang Panjang::

Image
Fuh...fuh....fuh....
dah berhabuk blog ni...akibat lama ditinggalkan...huhu
akibat terlalu leka dgn facebook sy terlupa dgn buah hati sy ini...hehehe

alhamdulillah...
perjuangan sy hampir sampai ke penghujungnya
utk semester ni...
esok paper terakhir sy, JOW 457-keusahawanan
60 soalan objektif *keadaan ini menjadikan sy utk bermalas-malasan..huhu
Walaupun dah hbs exam,
sy masih punya temujanji dgn penyelia kertas projek
pd 19hb Dis nanti,
so maknanya sy masih perlu stay dekat hostel sampai 20hb...
mengikut jadual yg telah ditetapkan...=)

Dalam sy lalui perjalanan kursus intensif thn ni...
banyak perkara2 yg tak dijangka berlaku..
*sy dah ceritakan sedikit sebanyak dalam fb

1) ada coklat yg ditinggalkan di atas kasut depan bilik sy...
sy mengandaikan yg coklat itu jatuh dr plastik tuannya
it means keciciran...tp jiran2 bilik suruh sy & r.mate ambil...
sebab coklat tu katanya utk kami *confius*
sehingga hr ini coklat tu masih ada atas meja study sy

2) selang 2 hr berikutnya wiper kereta sy pulak dis…

::Temuduga...oh Temuduga...::

Image
...Happy Morning...
Hari ni awal sikit sy aktifkan blog kesayangan ni...hehe..
maklum la kan... buku tak baca lagi...
tak boleh lama2 meronggeng di sini...
mlm ni jam 8 mlm, sy ada test untuk paper Industrial Relation...
parah jugak dbuatnya bila kena study segala jenis Akta-akta yang berkaitan dgn industri...
sy bukan org law...memang tak pandai untuk merujuk akta-akta dan seksyen-seksyen ni...
tp apakan daya...dah silibus utk management student...so kena hadap juga la...

Nak cerita sikit tentang interview kelmarin...
sy akui...sblm interview ni..byk konfrontasi berlaku...
tp alhamdulillah...setiap yg sukar itu pasti dipermudahkan jua...
kelmarin bertemankan kak wawai....
sy melangkah ke Masjid Negeri PP....seawal jam 7 am...
agak awal jg ditemuduga...sy adalah calon ketiga yang dipanggil msk...
kali ni agak lama jugak sy disoal siasat...
hampir 40 minit...
mcm2 soalan ditanya...
termasuk sesi bacaan Al-Quran dan terjemahan...
alhamdulillah...sesi kali ni...agak lancar dan tak mendatangkan stress pd s…

::Kursus Intensif & Temuduga PPHEI::

Image
30 Nov 2009-20 Dis 2009....
insyaAllah ...harap2 inilah kursus intensif terakhir sy....
huhuhu..tension giler.. bila mengenangkan jammed dalam kampus siang td...
hari ni untuk semua sesi... pendaftaran, taklimat pengijazahan dan kelas pukul 8 mlm td..
sy dan kwn2 ambil keputusan utk jalan kaki shj...
walaupun terpaksa berjalan hampir 1 km...
kereta dalam kampus amatlah pack!!!
terlalu byk sampai takde tpt parking...kalah tin sardin....
adatlah tu kan..tp yg bestnya thn ni sy dapat desa yg berdepan dgn tasik...
nanti ada masa sy snap gambar pemandangan sekitar bilik sy..=)

esok 1 Dis 2009,
utk kesekian kalinya sy akan pergi temuduga PPHEI S 27,
harap2 sy tabah....(guna words Miss Lina) =)
dan kuat semangat utk berdepan dgn pelbagai jns soalan ....
tawakal je la...sy akan trs melangkah demi abah...
abah yg beria2 minta sy hadiri jg temuduga ni...
kalau ikutkan hati memang la agak kecewa dgn result yg lepas2...
i.Allah..moga Allah beri kekuatan pd sya utk hadapi semua ujian esok..
chaiyok!!

::regards::