Posts

Showing posts from November, 2009

::Episod akhir drama bersiri Nur Kasih::

Image
Berakhir sudah drama bersiri Nur Kasih,
ini bermakna berakhir juga penantian sy ...
tentang teka-teki siapa sebenar jodoh Nur dan Adam
(haha...ade masa lak nak fikir jodoh org)
benarlah janji tuhan...
Jodoh, Ajal dan Maut itu di tangan Tuhan...
Walaupun drama ini hanya satu naskah tulisan manusia biasa,
bagi sy ianya amat bererti jika dihayati dgn mata hati anugerahNya...

Segala yang digambarkan dalam drama ni
ibarat perjalanan hidup sebenar
kita sebagai hambaNya yang lemah harus terima dgn redha...
ada 2 perkara yang menarik perhatian sy pd naskah Nur Kasih ni...

1) Segala ketentuan itu ditangan Allah...
walau sehebat mana cinta Sarah pada Aidil,
walau Nur punya peluang utk bersama dgn Aidil,
jodoh masih berpihak pada yang hak...
Aidil dan Aliya bersatu atas ketentuanNya
Adam dan Nur jg bertemu dan bersatu krn takdirNya

2)Ibarat kata pepatah Melayu "Air dicincang tak akan putus"
walaupun Aidil dan Adam berbeza sifat dan sikap,
masing2 punya kelebihan dan kekurangan...
dan tanpa disedari...
dian…

::Happy Birthday Angah::

Image
17 November yang lepas genap umur angah 30 Tahun,
Dah tuo makcik....haha...
sememangnya beza umur saya dan angah amat le jauh...
5 tahun tu...

Untuk Angah,
Selamat Hari Lahir,
Semoga tabah dalam mendidik & melayan kerenah anak-anak...
moga terus dimurahkan rezeki dan bahagia ke akhir hayat...

Kebetulan 17-19hb yang lepas sy berkursus di BTPNPP,
Kursus pemantapan pusat sumber yang amat happening...haha
(sy akan post entry utk kursus ni nanti)
so sempat la saya curi2 masa untuk pergi celebrate dgn angahalhamdulillah...
semua happy....
termasuk si kenit2 yang tak pandai simpan rahsia...huhu

enjoy it!



::2 budak kenit yang noty::

::Angah with her son & daughter::


::Happy Birthday Angah!!!::


::regards::

::C.I.N.T.A Internet Vs C.U.R.A.N.G Internet::.

Image
Hari ni sy terpanggil untuk bercerita tentang sesuatu...
cerita tentang C.I.N.T.A Internet vs C.U.R.A.N.G Internet....
sy bukan seorang yg arif tentang cinta ...
tp dgn anugerahNya...sy pernah lalui...
waktu manis tika bercinta dan waktu derita tika kehilangan cinta..
hehe...dah keluar ayat skema sy....

hari ni...di kiri kanan sy, sarat dengan cerita-cerita cinta dan curang...
pastinya kalau disebut tentang cinta...segala yang indah akan digambarkan
sebaliknya jika kecurangan yg menjadi subjek...
pasti terlintas difikiran kita, stress, derita atau sengsara
sy akui..timbul sedikit rasa takut untuk mencari cinta...
tapi sy percaya ...adanya cinta sejati dalam dunia....
cinta sejati antara hamba dan penciptanya....
cinta diantara ibu bapa dan anak2nya
cinta diantara 'adam' dan 'hawa' yang bersatu untuk mencari redhaNya...

Dengan adanya kemudahan internet di merata2 tempat skarang,
pastinya ada manusia yang "Gila" mencari keseronokan maya...
tak perlu susah2 ke cyber cafe untuk …

::Through My Window::

Image
Saya pasti ramai yang pernah tgk iklan di atas kan?
Iklan TM Streamyx, "through my window"...nice kan...
*AMAT COMEL*
Lagu tema iklan ni sebenarnya lagu bunkface dan iklan ni ada byk versi ...
ada versi bunkface, ada versi dafi,mila,akim dan shila...
dan paling latest ada versi Melayu, nyanyian Tomok...

Yang tu semua tak penting...
sengaja saja masukkan iklan ni sebagai entry...
bukan ape....nak challenge iklan favourite PT & FT lelaki PKG PP...
diaorg suke la sgt dgn iklan P1 WiMAX yg "potong" tu...haha..karut..
sampai boleh buat tayangan perdana lagi waktu kursus aset aritu...
hr ni sy lak nak buat tayangan perdana...dlm blog kesayangan ni...
bukan ape, saje nak tunjuk...
ade iklan yg lagi best, lagi comel dr iklan feveret diaorg tu...
haha en.shahrin selaku presiden..ade nak komen.....?????heeeee=)

wink..wink da abes...

::...Masih DisayangiNya...::

Image
Wah...ala2.....poyo je tajuk entry ni kan...
tapi ini suatu "keajaiban" yang betul2 berlaku....
kisah ni berlaku minggu lepas...
tp saya rasa belum terlambat untuk dikongsi bersama...
sy hidangkan kalian dgn gambar ini...



ini adalah dinding syiling di tandas wanita pejabat saya...
takde makhluk lain yg masuk tandas tu..kecuali saya...
sebabnya saya seorang je "wanita" dalam pejabat tu...hehehe
tapi kesan retakan ini bukan kerja saya...
alkisah....
percaya tak kalau sy katakan ....
kepingan dinding syiling tu jatuh betul2 selepas sy melangkah keluar dari tandas...
mula2 mcm tak percaya..tapi lepas dengar bunyi benda besar jatuh...
dan menoleh kebelakang...itulah realitinya...
Waktu itu baru sy tahu...sayangnya tuhan pada saya...
Dia masih ingin beri peluang pada sy utk nikmati hidup ini mcm insan2 lain....

*T.H.A.N.K.S G.O.D*

sy sendiri masih dalam keadaan antara nak percaya atau tidak...
dan masih fobia untuk melangkah masuk ke dalam tandas tu...
ngeri..bayangkan kalau serpihan d…

::...OnE WeeK...::

Image
Genap seminggu sy bercuti dr menulis entry....
rindu sangat.....

sebenarnya byk perkara yg nak dikongsikan...
tp masa terlalu padat dgn aktiviti lain...
minggu lepas sy dan team PKGSB adakan 3 bengkel ...
2 bengkel utk setiausaha NILAM dan 1 bengkel utk juruteknik komputer...
kalau dah berbengkel tu faham2 je la...
byk benda nk difikirkan...
persiapan tempat, persiapan makanan, pembayaran LO etc...
pening kejap..balik keje pun pukul 5 keatas...smpai rumah lps maghrib trs pengsan...hehe

dlm masa yg sama ...
sy sedang siapkan beberapa assingment yg perlu dihantar dlm tempoh terdekat
dan sebelum segalanya terus berserabut
Nak buat checklist la....hehehe
*idea ini tercetus bila membaca blog Miss Lina td...hehe...rajin btol cik Lina ...=)
Hr Sabtu dan Ahad ni perlu buat 3 ass - at least kena add onn serba sikit
(1) Projek Pengurusan(1st Draf) - (DueDate 25 Nov)
(2) Industrial Relation (2nd Ass) - (DueDate 2 Dec)
(3) Keusahawanan (DueDate 15 Dec)Mgu depan sy perlu touch up ass Falsafah Politik - dah siap …