Monday, September 17, 2012

* Ya Allah.... Engkau permudahkanlah segalanya *

Alhamdulillah syukur ...
akhirnya selesai jua majlis kesyukuran untuk kedua ayah & bonda saya...
pada 09092012 yang lalu ...
terima kasih pada semua saudara-mara & rakan taulan yang hadir ...

tak lupa ...
Terima kasih juga kepada semua yang datang menziarahi hingga hari ini ...
terima kasih atas tanda ingatan dan doa kalian untuk kedua insan kesayangan saya ...
Syukur ya Allah ...

Saat ini ...
hanya Allah yang Mengetahui apa yang terlakar di hati saya ...
gembira, sedih, risau ...segalanya bercampur baur ...
namun dari jauh sudut hati ...
saya bersyukur ...
bila kedua orang tua saya diterima sebagai tetamu Allah utk tahun ini...

Ya Allah, 
Engkau permudahkan urusan kedua ibu bapaku untuk menjadi tetamuMu ya Allah ...
iringi mereka dengan rahmatMu ...
dan Engkau anugerahkan mereka haji yang mabrur sebagai pelengkap kepada 
rukun Islam yang telah Engkau anugerahkan kepada kami umat-umatMu ...

Amin...

19092012...
bermula perjalanan abah & mama sebagai tetamu Allah ...
InsyaAllah ...
kami semua anak2 abah & mama akan temani hingga ke Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya...
permudahkan perjalanan kami dalam menemani bakal tetamuMu ya Allah ...

regards 
~adeqya8284~

Sunday, September 2, 2012

* 13 jam yang indah *

pertama kali dalam sejarah hidup ...
pergi ke bangi  "balik hari" 
bertolak jam 9.00 pagi dari parit buntar ...
sampai jam 2.00 petang di KUIS untuk makan kenduri...
bertolak balik jam 6.30 petang dari sungai buloh ...
then selamat sampai ke parit buntar semula jam 10.30 mlm ...

what a beautiful day ...
terima kasih kepada semua kawan2 yang sudi luangkan masa bersama ...
takmau cerita panjang ...jom layan gambar2 yang ada ...
check it out.....^^,*

x-smkant 97-01...
dari kiri faizah::liena::^^,*::die::tini a.k.a laban::hanan
budak2 ting tong dari dulu membawa ke sekarang 

baby ashraf & finaz si hero hensem darwisy zakuan ...
first time jumpa dengan si hero pemalu ni
sempat grab pic darwisy::ummi::aunty tini

gambar atas ahsana dengan umminya ...
gambar bawah ahsana dengan aunty maria ...
jual mahal pulak si ahsana ni kelmarin ...
dah nak balik baru la dia nak pose dgn kita ...

kawan2 x-smkant bersama 
pengantin yang diraikan ...
sekeping je kot gambar yang sempat grab ...
berpeluh2 tunggu turn nak ambil gambar sebab berebut dengan media lain ...



memandangkan pengantin busy 
maka kami tangkap pulak ibu pengantin...
thanks aunty mariam...
masih sempat layan kami walaupun hakikatnya Allah saja yang tahu 
betapa sibuknya aunty kelmarin ...


tak cukup ibu pengantin...
adik pengantin pun kami culik ....he3...
kesian don luqman ...kena tahan dengan kami yang dok seronok bergambar
sebenarnya dia tengah mencari isteri & anaknya ...
buktinya tgk headband anis di tangan luqman ...he3
dalam pic ni juga kami grab tok guru arab kami 
ustazah aishah & ustaz khairul ...yang sentiasa nampak sebaya dgn anak2 murid ...
awet muda tu ^^,*

alhamdulillah selesai bab kenduri-kendara ni 
next week masih dalam mood jamuan & kenduri kendara ...
jamuan aidilfitri PADSPS & majlis kesyukuran ayahanda &bonda saya ...
nanti sambung update lah ye ...
da....
regards 
~adeqya8284~