Posts

Showing posts from July, 2009

::Inspirasi Abadi::

Image
Ayu – Inspirasi Abadi
Kini
Telah ku sunyi
Dibuai rindu
Pada kamu Ditemani keikhlasan
Yang terindah dari jiwa
Tanpa kamu teman
Ku tiada kekuatan Oh pengorbanan
Tanpa keluhan
Ku hargai ke akhir hayat ku ini Kau teristimewa
Anugerah hidup
Paling ku abadi
Inilah inspirasi bagiku Betapa hidup berubah
Setelah sekian lama
Payah bertukar jadi bahagia Oh pengorbanan
Tanpa keluhan
Ku hargai ke akhir hayat ku ini Kau teristimewa
Anugerah hidup
Paling ku abadi
Inilah inspirasi bagiku Oh pengorbanan
Tanpa keluhan
Ku hargai ke akhir hayat ku ini Kau teristimewa
Anugerah hidup
Paling ku abadi
Inilah inspirasi bagiku
Bagiku...
Saya bukan peminat fanatik Ayu...
tapi...lagu ni benar2 meruntun jiwa saya....lirik lagu + kemerduan suara ayu....boleh buat air mata menitis...kalau tak salah saya lagu ni jadi lagu tema untuk rancangan BersamaMu musim baru...buah tangan Aubrey Suwito kali ni benar2 menyentuh hati.....Istimewa..untuk semua teman2 yang pernah mengenali saya....dedikasi istimewa...yg ingin sy sampaikan me…

::Sabarlah wahai hati......::

Image
hati.....tenanglah.....
alahai...ada pro dan kontranya bila berlaku sesuatu di dalam hidup kita...
benar..sy happy bila adik dapat kerja......
biasalah.. bila salah seorang dr ahli keluarga kita dapat capai satu tahap yang baik
semua akan rasa tempiasnya...

memandangkan adik akan lapor diri pd 3hb Ogos..
so sekarang kami 1 family sedang plan untuk pergi uruskan keperluan adik d sana...
saya memang xcited nak ikut...
cuma ada satu dua perkara yang agak menghalang untuk saya ke sana...

abah rancang untuk tinggal 5 hari d Kuantan..
satu tempoh yang agak lama bg saya...sebab perkara ni berkait dgn cuti rehat saya...
alhamdulillah..siang td sy dah uruskan permohonan cuti..
3-5 hb Ogos...syukur.. everything ok...

lepas uruskan cuti tadi baru sy teringat...
minggu depan 6hb Ogos saya ada 2 perkara penting untuk dilakukan...
1: kursus PTK di KOMTAR pd waktu pagi...
2:taklimat projek pengurusan di USM jam 8.00 mlm...
boleh ke saya lalui semua ni ...lepas balik dr Kuantan??

dalam masa yang sama....
sy sedang siap…

::Review filem "Skrip 7707"::

Image
Minggu lepas teman sy, tini ajak tengok wayang...crite skrip 7707
sy memang bercadang nk ajak dia tgk wayang hujung minggu ni...
tapi bukan "skrip 7707" nk tgk crite katun ice age 3 hehe...
tak kisah la crite apa pun..janji saya boleh relax..
memandangakan tini keje dan oncall hujung minggu ni...
so sy dan tini decide untuk menonton pd hari keje...

1st time tengok criter antu d malam hari...hehe
seram jugak la...walaupun jalan ceritanya suam-suam kuku saja...
bukan apa..banyak sangat hantu yang keluar ...
secara peribadi saya rasa cerita ni tak mampu lawan keseraman cerita "susuk"
hehe..ape taknya..
sy igt lagi..penangan kezutan hantu "susuk"
popcorn d tangan saya sampai terpelanting..hehe

hajat menonton ice age 3 blum kesampaian lagi...
harap2 dapat tgk katun tu sblm hbs tayangannya...

::Congrats Atan!!!::

Image
::Atan::


::Ahmad Ridha & Atan::


::Paklang, Atan & Maklang pd hari pentauliahan PALAPES di UTM Skudai::

Entry kali ni istimewa....
dedikasi khas untuk adik...*hero di dalam gambar di atas..hehe
Atan tahniah!!....dah berjaya dapat kerja...
tenaga pengajar di Kolej Polytech MARA, Kuantan Pahang...

Rasa syukur sangat sebab...
semua anak2 abah & mak dah berjaya ada karier masing2 ...
saya rasa ..abah dah mampu tersenyum hari ni...
dan kalau mak masih ada mesti dia happy sangat hari ni....

Sebagai kakak sy tumpang gembira untuk atan...
amat gembira....

Apa yg sy boleh ceritakan tentang adik sy...
atan istimewa...sgt istimewa
sebab kadang2 saya rasa dia abang sy...bukan adik ...
dia matang, sgt berdikari, slumber tp dia sensitif.....
dia adik yg baik...amat baik...
susah utk sy describe disini..
sy pasti sesiapa saja yg kenal dia...
pasti akan menyenangi dan menyayangi dia.....
congrats Bro!!


::Takziah buat Family Abang Pian::

Image
Petang kelmarin masa d pejabat sy dapat call dr Abang Pian (abang ipar saya)
mula2 pelik juga...sebab dia jarang call sy..
rupanya dia ada berita sedih yg nak disampaikan..
abang Pian khabarkan adiknya yang masuk hospital minggu lepas telah kembali ke rahmatullah...
sy terdiam seketika...
trs sy teringat cerita angah sabtu lepas..waktu kami mkn tengahari sama2...
katanya adik iparnya terpaksa ditahan di wad, hosp kepala batas ...
disebabkan ada keracunan di dalam darah...
Allah lebih sayangkan dia...
moga dia dtempatkan bersama orang2 yang beriman...
amin....

::regards::

::Aktiviti Hujung Minggu::

Image
Hujung minggu yang best!!!....
seronok sebab dapat luangkan masa dengan tentera2 kecik sy ..
saya tak merancang untuk ke kepala batas minggu ni...
cuma bila ada keje d seberang jaya teringat pulak kat diaorg..
bila tanya pada adik dan abang...
sy dapat greenlight...utk buat gathering...
so secara tak lansung saya jd planner untuk aktiviti hujung minggu...
hehe...tak kemana pun...
cuma berkumpul untuk makan tengahari sama2 di rumah angah..
waktu petang meronda.....
balik meronda kami singgah ekspo pertanian d seberang jaya..
ade pic tentera2 kecik sy...
lets check it out!!


.....Syura Hanis......

azim yg xcited bila jumpa rabbit!!!

itu je kot....
saje masukkan entry sebab bosan...hehe

::regards::

::Barbie Thumbelina & The Jungle Book 2::

Image
Hari ni hari minggu...igtkan nk lepak kat library..cr bahan utk proposal..
malangnya cuti umum lak kat penang hari ni..
cuti ulang tahun TYT Pulau Pinang...
so... dok memerap kat umah je la ...
Ok la jugak kan...sebab boleh selesaikan keje2 di umah lak..
nasib baik tak boring sebab byk aktiviti...
hehe ape taknya hr ni dah jd hari menonton kartun...
pg tadi sy tgk The Jungle Book 2...
sebelum ni dah tgk ...
cuma hari ni betul2 menonton dan tak berganjak dr sofa..hehe
petangnya sy tgk satu lg kartun yg amat comel...
kartun ini....


Barbie Thumbelina...
seingat sy..dulu2 sy ada buku cerita thumbelina...
dan sy antara peminat cerita2 dongeng sebegini..hehe ..
bila tgk cerita ni td...teruja sekali...
rasa mcm nk kecik balik...
patut la...hari tu ms jumpa dgn anak kpd kwn sy....
(dia memang fanatik barbie doll)...
dia tunjuk pada sy sayap thumbelina yang br dia beli...
seronok tgk dia pakai sayap tu..
hehe..jgn kata dia..kalau sy dberi kesempatan untuk terbang...
sy pun nk jd mcm thumbelina jugak...
pandai, bai…

::Alkisah durian & Tayar pancit!!::

Image
Alkisah cerita durian & tayar kereta yg pancit!!!

hari ahad yg lepas sy balik kampung...
balik temankan adik & abang untuk jumpa makyang & acu sefamily...
kebetulan..musim durian dah tiba!!!
memang sangat teruja!!...ape taknya feveret fruit saya tu...hehe
alhamdulillah walaupun balik sekejap je..happy sgt....
sekali hadap je..sy tak sedar sy boleh habiskan 2 biji durian dlm 1 masa...
hehe x padan dgn batuk...
cuma yg tak bestnya sy kena berkawan dengan pacat la...
huhu dah adat kan masuk kebun..
leh jadi bestfrend dgn "en cat " tu ...pantang lepa..nak pau darah org je kejenya..
dsebabkan hanya kami 3 beradik yang balik kpg ..
so ada bekal durian untuk kakak saya yg sorang tu...
huhu...habis kereta sy dapat free perfume...

habis kisah hari ahad.....

Masuk kisah hari Isnin.....
mcm biasa la still kena keje..plus letih balik kmpung yg belum hbs..
huhu lunyai jugak la dbuatnya..
naknye minggu ni awal bulan..ape lagi..kena hantar claim la...
so seperti biasa operasi sy pastinya ke pokok…