Posts

Showing posts from November, 2012

*no words*

monday fever again!!!
kelmarin masa menaip entry di blog ni...
hari saya masih lagi tenang ...
membawa ke petang, boleh demam kot dengan mcm2 cerita...

kelmarin saya terima satu kertas siasatan berkenaan kes rogol...
again collaboration with police...
seumur hidup tak pernah saya baca laporan pengesahan DNA 
wua3...sebiji perkataan pun takde bahasa ibunda...
laporan DNA tu in english totally...
merangkak juga kejap sementelah nak faham cerita ceritit kes tu...
lepas menilik dan memahami segala isi kandungan kertas tersebut ...
mengucap sekejap...
rasa mcm nk pitam pun ada ...
kes tersebut dibuka oleh bapa mangsa
bagi mengenalpasti bapa kepada bayi yang dikandung oleh anak perempuannya ...
dalam sisatan ...
9 orang lelaki diambil sampel DNA...
dan ternyata ...
salah seorang daripada 9 orang lelaki tersebut adalah bapa kepada bayi yang telah dilahirkan ...
astagfirullahalazim ...

termenung saya seketika ...
ke mana arah remaja melayu harini???...
dispesifikkan lagi di mana letaknya remaja Islam kita akan da…

*moga dipermudahkan segala urusan ....*

Image
alahai mood ...
datanglah balik ...
kemana la hilangnya mood saya seminggu dua ni ...
serius ada perasaan tak best yang menyelinap di hati...

saya tahu saya tak sepatutnya bertindak sedemikian...
(hanya saya yang tahu apa perkaranya)
tapi saya terpaksa...
rasa seperti maruah ini dipermainkan ja walaupun 
perkara tu rasanya kecil saja...
Ya Allah permudahkan urusanku ...
moga kekalutan ini kembali tenang ...
saya hormati dia seperti tuan guru...
dan saya harap saya akan hormati dia selamanya sebegitu ...

ok tutup cerita yang tak best tu ...
minggu ni ramai konco-konco saya bercuti ...
kak zah bercuti ke Krabi ...esok balik la ...hi3 
adik saya si daud sambung cuti konvo + interview sampai hari rabu ...
(ntah-ntah tak lama dah daud di PADSPS ni ...sbb dgr2 panggilan guru j-qaf hujung bulan ni)
takpelah untuk kebaikan dia, 
sbg kakak sy doakan semoga dia terus berjaya kelak  :)

minggu depan turn saya pulak ye on cuti seminggu :) 
insyaAllah moga dipermudahkan segala urusan...
1-3 disember saya, abah, mama dan…

congrats bro!

Image
bila bermula ja musim cuti skoolah ... maknanya bermula juga musim kenduri kendara  untuk meraikan majlis perkahwinan ... kereta saya sekarang dah mcm kedai hadiah bergerak... actually.. saya suka untuk belikan hadiah   sebaik saja saya terima jemputan perkahwinan  dari kawan2 atau saudara mara.... dah beli awal...mana la tak penuh bonet kereta kan ...:)
bukan apa ... takut last minute lupa ... kalut kot jadinya >_<... so untuk keselesaan baik saya shopping awal2 :) 
congrats lukman!  adik saya paling sempoi dan rajin... kami satu jawatan tapi lukman bertugas ibu pejabat  di bahagian undang-undang keluarga islam ... sejak sebulan lepas lagi dah dia warning... tarikh saya kenduri sila kosongkan dari apa2 aktiviti... tak datang siap! ...hi3  alhamdulillah selesai dengan meriah & tenang majlis kelmarin ... lepas ni hilang la lagi sorang adik yang suka tolong & menyakat saya... dengar2 perancangan lukman nak berhijrah ke kl lepas kahwin ni ... semoga kekal ke akhir hayat  d…

* coretan tahun baru *

Image
Allhamdulillah ... masih berkesempatan untuk menjejakkan kaki ke tahun baru 1434H setahun demi setahun berlalu ... dan dimana 'hijrah' kita hari ini? masa berlalu tak menunggu kita walau sedetik ... Allahuakbar ...pantasnya masa meninggalkan kita...
tahun ini... bertambah lagi setahun usia kita kan ... syukur ya Allah atas nikmat umur dan kehidupan yang terindah ini... menginjak setahun lagi usia ... mendekatkan lagi diri saya  kepada usia yang bermula dengan angka '3' tahun ini genap 29 tahun saya menikmati kehidupan di muka bumi ini ... masih banyak perkara yang saya belum lakukan dan terokai...
sehari ke sehari melewati kehidupan anugerah Ilahi ... menjadikan saya bersyukur  kerana dilahirkan sebagai umat Islam ... yang dianugerahkan Iman dan punya satu pegangan.... yang berpaksikan kepada Islam... Allahuakbar ... Ya Allah segala puji hanya buatMu ... Tuhan Sekalian Alam ...
terima kasih Ya Allah atas setiap anugerah nikmat & ujianMu ... menerima segala ketetapan sebagai qada dan qada…

* sabar...sabar ...*

rasanya tak ada ungkapan lain yang mampu sy ungkapkan sekarang
selain drpd s.a.b.a.r ...
Allahuakbar ...
risau rasanya ...
takut2 tak mampu nak kawal api kemarahan ni ...

entahlah masih dibelenggu rasa marah bila privacy saya diceroboh ...
saya bukan saja suka2 nak dengar masalah orang ...
saya bekerja untuk mendengar masalah orang ...
dan membantu mengikut dasar undang2 yang digubal
dan hukum yang telah ditetapkan oleh Allah sejak azali lagi...

masalahnya sekarang ...

bila ada sebelah pihak tak berpuas hati 
dengan keputusan yg tlh ditetapkan undang2 
mereka cuba pula untuk menjatuhkan privacy org lain 
yang tak ada kena mengena lansung dengan masalah mereka 

senang cerita ...
yang bermasalah adalah mereka' 
tapi dikaitkan pulak dengan keadaan sy 
yang masih berstatus 'bujang' 
aduyai ...

saya terima satu mesej daripada seorang client ...
katanya bekas isterinya 
tak mahu berbincang dengan saya tentang hak penjagaan anak
atas alasan saya belum berkahwin 

rasanya bekas isteri client saya tu…

* they are safely arrived! *

Image
Alhamdulillah they are safely arrived!


04November2012 : KLIA : 0945pm 
syukur alhamdulillah...
Allah  permudahkan perjalanan pergi & balik kami ... thanks paklang & maklang yang sudi turun dari JB  thanks juga untuk acu & maksu  
sbb tumpangkan kami sementara menunggu abah & mama di KLIA 
and thanks for the great nasi arab >_< 
thanks kepada semua yang sentiasa ada bersama kami... syukur alhamdulillah semuanya berjalan lancar ...
just want to drop a short notes saja sebenarnya  saya sendiri masih pening2 lalat walaupun dah berehat seharian kelmarin nama je cuti ...tp phone still tak cuti kan ...:s hu3 ...
selepas bercuti sehari kelmarin... pagi ni setengah hari berbengkel pulak di JHEAIPP  then balik semula ke pejabat untuk teruskan saki-baki kerja 
lepas balik keje td 
sempat belek2 kamera yang saya bekalkan pada mama & abah  nak berkongsi satu dua pic yang amat indah di pandangan saya ...



nice rite?

subhanallah ...amazing ... Ya Allah sampaikan kami ke tanah suci ini  satu har…