Posts

Showing posts from April, 2013

*rindu itu masih bertamu ...

Image
April 2013 hampir melabuhkan tirainya...
3 tahun yang lalu...
detik2 ini amat berharga dalam perjalanan hidup saya...

3 tahun lalu...
waktu2 begini saya sedang bergelut 
menghadapi final exam semester akhir di USM
ia adalah antara momen yang saya tak akan lupakan sepanjang hayat
dalam tempoh masa yang sama...
sy ditakdirkan juga untuk berhijrah ke sebuah organisasi baru
selepas hampir 5 tahun saya bersama keluarga BTPN & PKG Pulau Pinang

Alhamdulillah...
ia rencana yang amat indah dalam hidup saya...
dalam masa yang sama...
perasaan sedih & sayu itu tetap menyapa 
apabila saya terpaksa tinggalkan teman2 seperjuangan di organisasi lama...

dan selepas 3 tahun...
saya akui...
rindu itu masih bertamu di kalbu ini...
teman...
kalian sentiasa ada di hati ini...
terima kasih atas kenangan...
terima kasih atas persahabatan...
terima kasih atas kasih sayang...

hati ni makin meronta-ronta teringatkan teman-teman lama 
bila saya hadiri kursus audit ISO sejak kelmarin...
teringat kisah lama...
jerit perih belajar …

* kenduri vs holiday *

Image
Alhamdulillah segalanya selesai dengan lancarnya 
hujung minggu yang pack dengan aktiviti family...
Alhamdulillah sedikit sebanyak terbayar jg masa saya untuk mereka :)
Selamat pengantin baru my lil cousin 
Fatin Musyrifah & Megat Iskandar Zulkarnain 
selamat bercinta hingga ke syurga sis ...
they are very young ...
fatin 18 thn & zul 23 tahun ...
jodoh diaorang awal kan ...
alhamdulillah ...


mini gathering adik beradik abah merangkap bapa-bapa saudara pengantin *fitri wakil arwah paklong*  ayahnyah (abah saya), paklang, pakcik ani, acik nam, & acu man (bapa pengantin) satu2nya ladies di situ kakak sepupu saya  kak baiyah membesar dengan arwah opah & atuk  so dia anggap semua anak2 opah & atuk mcm abang2nya juga...

pic pengantin dengan mak2 saudara  semua ada  *maklong, maknyah (mama saya),maklang,acik pidah,acik munah&maksu(emak pengantin) happening kan???
lepas kenduri saya dan family teruskan perjalanan ke cameron highland  tak jauh dah dr rumah paksu ... alhamdulillah  semuanya be…

* maaf dari mulut seorang ayah...

berakhir sudah kisah Rindu Bertamu di Abu Dhabi...
rasa macam sekejap je drama ni di TV... saya yakin... episod akhir harini banyak mengundang airmata penonton...
dalam episod harini ... ada scene yang benar2 meruntun hati saya... babak haji ilham memohon maaf pada firdaus ... sangat2 menyentuh hati ... mendengar lafaz maaf dari seorang ayah kepada seorang anak... mengingatkan saya pada satu kisah silam...
terkenang kisah 13 tahun yang lalu ... bilamana saya dengan abah sedang berkonflik  ketika abah mengambil keputusan untuk berkahwin lagi ...  saya dengan ego seorang anak... abah dengan ego seorang bapa  yang mahu menegakkan haknya untuk mencari mencari pengganti arwah mak...
dalam kekalutan Allah izinkan jua abah & mama bersatu 
darah muda kan masa tu....suka sgt nak memberontak... waktu itu saya lebih suka habiskan masa di asrama ... lakukan aktiviti ko-kurikulum di sekolah untuk lupakan kekalutan di rumah... konon2nya bawa hati yg duka lara la kan waktu tu saya buntu .... hati saya tak mampu untuk…