Posts

Showing posts from January, 2013

* j.u.l.i.n.g *

Image
22 jan 2013...
hari ni due date untuk penilaian prestasi jabatan saya ...
Allahuakbar...
terasa azabnya menempuh harini...
bukan azab ape...
naik juling mata sy sehari dua ni mengadap hrmis...
tabah!!! 
mengadap sistem yang kejap ok kejap ko...
harus banyak sabar & bertenang
nasib baik skt saya sendiri dah lama selesai...

bukan satu perkara yang mudah bg saya untuk sesi penilaian ini...
mengadap 8 skt dari 5 unit yg berbeza ...
berpeluh juga kot sementara nak completekan semua...

realitinya ...
orang lain nampak saya struggle untuk siapkan prestasi ni sejak minggu lepas ...
tapi hakikatnya...
saya dah mula pening untuk menilai sejak tahun lepas lagi ...

dari proses penilaian melalui kertas...
membawa kepada proses key in markah ke dalam hrmis ...
dan finalnya hari ni.... 
sesi melengkapkan komentar yang menguji kepantasan masa untuk mengarang
*ada masanya 'bebal' tu datang juga bila saya dah completekan komen 
tapi proses tersebut tak berjaya disimpan atau gagal dihantar... 
stress kot :(

ya Alla…

* pre maulid yg indah!!! *

minggu yang agak pack & menguji kesabaran...
letih dan sangat menguji minda...

Alhamdulillah dalam kekalutan 
selesai juga 2 mesyuarat penting yg dirancangkan...
mesyuarat pelan struktur masjid bandar tasek mutiara dan 
mesyuarat perancangan pembinaan masjid & maahad tahfiz di jawi golf garden ...
2 mesyuarat yang betul2 tough...
kedua2 pelan pembangunan ini adalah hasil sumbangan persendirian...
membantu menguruskan peruntukan yg besar ini agak menakutkan sy...
segalanya perlu proper & perlukan kerja yg teliti ...
alhamdulillah so far dato' pengarah berpuas hati dengan progress sedia ada...
diharapkan kedua-dua projek ini berjaya hingga ke akhrinya ...

17 januari yg lalu ...
telah diadakan satu majlis bacaan yassin & tahlil 
sempena sambutan maulidurrasul peringkat negeri
di masjid negeri pulau pinang ...

awalnya berat hati sy utk sertai majlis tersebut 
risau tak sempat sampai ke lokasi tersebut 
sebab hari yang sama saya perlu handle 2 sesi mesy...
faham walmaklum aje lah kan pena…

* ada NUR di wajahnya *

hari ni saya & team PADSPS berziarah lagi ke hospital...
kali ni bukan kes single parents ...
tapi menziarahi seorang saudara baru
yang telah dibuang keluarga selepas dia memeluk agama Islam...

tenang melangkah masuk ke wad 3...
saya, kak zah & kak ayu tercari2 empunya nama uncle ali (bukan nama sebenar)...
uncle ali berusia sekitar 50-an
dan telah dirawat di hospital berkenaan sejak ogos 2012...

sesampainya kami di wad tersebut
kami bertemu dengan ketua jururawat terlebih dahulu
usai mendapatkan serba sedikit maklumat
kami mendekati uncle ali
bersama sedikit buah tangan yang sempat dibeli tghari tadi

ada cahaya tenang di wajahnya ...
dirinya bersih walaupun baru pulih daripada penyakit stroke yang menyerang
tutur katanya sangat menyenangkan ...
berbual2 dengan uncle ali
menjadikan saya sebak seketika...

di mulutnya tak lekang perkataan Alhamdulillah
dan dipertengahan perbualan kami
selepas beliau menceritakan tentang dirinya yg dibuang keluarga
dia mengungkapkan ...
"kem…

* surat chenta ??? *

Image
kejap je masa berjalan... dah nak masuk seminggu kita dalam tahun 2013  pejam celik pejam celik ...hows fast time flies ...
minggu pertama 2013 yang agak tak best ... awal2 lagi dah dapat surat chenta untuk tahun ni ...

ha3 ...terbang melayang bonus gue ... adoyai ... ini gara-gara terburu-buru nak siapkan kerja la ni last2 kena speedtrap dekat atas penang bridge ... redha je la... sebahagian bonus melayang untuk dikembalikan kepada bapak polisi :p apo nak dikato laie dah kan ...
tabah!!!
regards ~adeqya8284~