Thursday, May 23, 2013

#Karnival Cintai Masjid 2013


No words to say...
sehari dua ni kakitangan bergerak non stop mcm robot...
kena struggle untuk acara tahunan nan satu ni ...
okies...
jom jemput ramai-ramai untuk sama-sama memeriahkan Karnival Cintai Masjid 2013
bermula 24 - 26 mei 2013
pelbagai acara kami sediakan untuk pengunjung-pengunjung karnival masjid kali ni...
tak lupa cabutan bertuah menanti pengunjung2 
pada hari kedua dan pada mlm penutup karnival 
jumpa di sana ya ...InsyaAllah :)











Saturday, May 18, 2013

# M.I.S.T.I.K???!!!

hmmmm...
nak cerita ke tidak...
tapi perkara ni membelenggu minda dan hati sy sejak awal minggu lps lagi...

sebelum kemalangan terjadi mlm jumaat lps...
saya ada lalui satu perkara aneh masa balik dari airport selasa lepas...
hari selasa tu saya dgn kak zah ke airport untuk urusan tiket flight ust don...
peel saya mmg begitu...
kalau bab2 tiket flight ni saya tak suka beli online lebih suka beli di kaunter & chek in terus...
alhamdulillah haritu walaupun sy tak sempat check price tiket terlebih dulu
saya dapat beli tiket ust dengan harga yg agak rendah untuk 2 hala...
save dekat RM300 jugak haritu drpd bajet sebenar...

ok berbalik kepada perkara aneh yg jadi pd sy & kak zah...
selesai urusan di kaunter kami terus gerak balik ke pejabat..
masa dlm kereta saya dan kak zah biasa la kan...
dok melawak gelak sana sini...hi3 coverline sbb diri letih kan kesana sini
dalam saya dgn kak zah dok gelak2 melawak dalam kereta tu...
tiba2 ada satu suara perempuan sambung gelak mengilai dari seat belakang saya...
????!!!!????
saya panik tp disebabkan siang rasa takut tu tak la kronik sangat kan...
saya tanya pd kak zah kak zah dengar tak apa yg saya dengar...
dan kak zah jawab dia pun dengar suara perempuan mengilai tu...
tetiba terkeluar satu ayat spontan dr mulut saya...
"kak zah cuba tgk belakang seat saya ...ada org ka?"
ha3 dah sah2 la kena tampar dengan kak zah kan sebab mulut "capoi" tu...
masa kami dgr suara hilaian tu radio kereta saya 'mute'
maknanya bunyi2 tu yg kedengaran dlm kereta tu hanya suara kami saja...
saya cuba check hp jg...
kot2 ada tertekan button bunyi sound ke kan...
hp saya pun screenlock... unactive...
hmmmm.... pelik kan....

alhamdulillah saya tak dapat apa2 sakit pun lepas dengar hilaian tawa tu...
tp lain pulak dengan kak zah...
badan dia jadi gatal2 dan dia sakit2 satu badan...
*gatal2 @ sakit2 badan tu selalunya sign yg kami akan rasa kalau ada gangguan sihir drpd client
jenuh jugak kak zah mandi air penawar mlm tu..
nak dijadikan cerita sehari lepas kak zah sihat...
saya pulak ditimpa musibah...
ermmmmm....
mungkin kebetulan...
mungkin petanda ...
mungkin juga ????
Waallahualam...

minta dijauhkan daripada kesusahan 
minta dijauhkan daripada gangguan jin&syaitan yang direjam...

#saya sedikit trauma dengan kejadian ni...
mohon dijauhkan daripada kesusahan & keburukan...

ameeennn..

~regards~
adeqya8284 

#ujianNya... Allahuakbar!


kisah malam jumaat yang lepas
berlaku satu musibah yang tak disangka ...
Allahuakbar ...
sekelip mata kereta saya dirempuh oleh sebuah motorsikal
kejadian beraku tak jauh dari rumah saya...
hanya beberapa km saja dr rumah...
itu la namanya takdir kan...
dan keadaan kereta saya...

#saya masih lagi trauma

Alhamdulillah dah selesai urusan dengan polis dan pihak insurans
terasa mudah menguruskannya kemarin
tq encik abah atas segala pertolongan...
saya susah hati sekejap bila 'patah kaki' kali ni...
minggu depan saya perlu siapkan kerja-kerja karnival
dan masuk saja bulan jun..sy perlu siapkan kerja2 ihtifal sanawi & audit dalam
ya Allah permudahkan segala urusanku

rasa takut masih menyapa...
Allahuakbar....

~adeqya8284~

Saturday, May 11, 2013

* TQ cintasayang!!! *

Alhamdulillah done 3 days course @ cintasayang resort sungai petani...
tq cintasayang for the nice place... 
serius tempatnya cantik & sangat nyaman ...
dikelilingi padang golf yang indah ... 
hari2 indah yang menyegarkan

terima kasih juga pada CSQ Training & Consultancy...
tq for the great team building course...
bayangkan satu kursus team building yang dihadiri oleh warga2 veteran...
hi3 very nice walaupun semua slot melibatkan aktiviti fizikal 
aktivitinya masih berlandaskan syariat dan tak terlalu extreme

bak kata ayahanda2 saya 
sebelum2 ni kita pi kursus baca kitab ja...
kali ni kursusnya lain sikit...
ada outdoor game, indoor game...
alhamdulillah semua ayahanda2 sangat sporting

habis kursus ptg kelmarin saya singgah pejabat sat...
selesaikan kebenaran2 kahwin yang masuk sehari dua ni...
then terus balik rumah ...
seriously very tired!
nak sambung rehat dihujung minggu...
hik3 ...enjoy our moment there...


#aktiviti pagi kami ...
senaman di tepi swimming pool!! yeayyy


#game pagi kedua ... 7up!
saya pemenang ketiga untuk game ni tau ...hik3 saya suka!


# aktiviti malam ke-2...
muka nakal saya sedang mengendap bos saya yang tgh seronok main game F1!


#pic penutup 
bersama pengarah JHEAIPP & Ketua Pendaftar Negeri 
Dato' Hj Sazali Bin Hj Hussain & Ust Yusoff Bin Abu Bakar 


6 Pendaftar PPROI wanita Negeri Pulau Pinang 
#6 iron ladies... mewakili 6 daerah di Pulau Pinang

done!!!
masa untuk siapkan diri...mental & fizikal untuk 
Karnival Cintai Masjid & Ihtifal Sanawi Peringkat Negeri P.Pinang
tabah!

regards 
~adeqya8284~

Tuesday, May 7, 2013

*phew...

Alhamdulillah 
selesai segalanya dengan aman...

sana sini riuh tentang PRU yang ke 13...
sometimes orang yang duduk bercakap di kedai kopi tu
lebih lantang suaranya dari penganalisis politik Malaysia ...
apa2 pun keputusan dah pun dibuat...
Malaysia telah pun memilih...
sebagai anak jati kelahiran pulau pinang ada sedikit rasa sedih yang menyapa di hati 
no words to say ...
kasihan pada anak cucu saya nanti takut dah takde tanah nak tumpang berteduh ...

close it!...

biarkan penganalisa politik terus bangun perjuangkan politik malaysia 
dan biarkan mereka yang telah diberi amanah untuk jalankan tanggungjawab mereka...

kita sebagai penjawat awam...
jalankan tugas secara neutral atas tiket untuk kepentingan bersama :)

owh tak boleh nak meronggeng lama2 di sini 
hari ni je saya masuk pejabat untuk minggu ni...
esok sampai jumaat saya akan berkursus di Cinta Sayang Resort & Carnival Sungai Petani
chill ya!!! ...kena kursus dengan ayahanda2 penolong pendaftar...
tinggal kami 5-6 orang je la pendaftar perempuan yang akan join nanti ...hik3

okies berhenti melalut ...
balik dari Cinta Sayang nanti 
saya akan update tetang Karnival Cintai Masjid Daerah SPS 
nak atur jadual ustaz don di sps dulu ...
then baru boleh release pada semua ...

regards 
~adeqya8284~