Posts

Showing posts from August, 2012

* daya cinta *

Image
bila tertulis takdir begini pasrahkan saja pada,  cinta yang kekal selama-lamanya,  walaupun hari bersauhkan cinta berbisik-bisik meminta, cinta yang kekal selama-lamanya ...
*Akim Ahmad...very nice song ...

* Allahuakbar....*

Alhamdulillah ...
syukur kerana masih diberi kesempatan untuk menyambut lebaran kali ni ...
pejam celik pejam celik ...
dah masuk hari raya ke lapan hari ni ...
pantas kan masa berjalan ...

Saya sendiri tak terlalu merasai bahang aidilfitri kali ni 
kerana otak masih terpahat pada kes yang terjadi sebelum aidilfitri tempohari ...
sepanjang hari raya ...
saya sentiasa siapkan minda untuk menghadapi perkara2
yang mungkin tak diingini berlaku ...

jelas ada juga sedikit tempias ...
jumaat lepas saya & team terpaksa bersilat utk siapkan report kpd pihak atasan...
pecah peluh juga dibuatnya membelek dokumen2 lama untuk dirujuk...

saya mula bertugas seawal hari rabu ...
khamis saya bercuti utk hadiri kenduri seorang sahabat di alor setar ...
jumaat saya kembali bertugas dalam keadaan yang sangat cacamarba 
apa taknya... sedari khamis mlm jumaat lagi ...
saya dihujani panggilan telefon & mesej bertalu2...
dari satu dua pihak 
yang bertanyakan ttg perkembangan kes yang berlaku sebelum aidilfitri tempohar…

.:SalamAidilfitriMaafZahirdanBatin:.

Image

ujian ramadhan

Image
Ramadhan kian melabuh tirainya ... terlalu pendek rasanya tempoh Ramadhan tahun ni ... pejam celik pejam celik ...dah 29 hari kita berpuasa ... Syawal tahun ni ...insyaAllah akan disambut secara sederhana  memandangkan abah & mama agak sibuk dengan persiapan untuk ke tanah suci  sebelum zulhijjah nanti...
Ramadhan tahun ni saya kira amat mencabar minda  dengan beberapa siri ujian yang tak dijangka ... adakalanya saya hampir rebah tatkala berhadapan dengan situasi yg tak diduga... entahla ... nak cerita salah tak bercerita pun salah ... apa yang boleh saya katakan ...baru kini saya terasa  beratnya memikul amanah sebagai penolong peg tadbir agama daerah... bukan hanya sekadar pada nama, jawatan atau gaji semata2... malah ianya melibatkan amanah & tanggungjawab pd agama bangsa & negara ...  minggu akhir ramadhan tahun ini kami dikejutkan dengan satu kes yang sgt2 tak dijangka ... saya tak dapat ceritakan detail tentang kes yang berlaku... kerana ianya melibatkan banyak pihak ... apa yang mamp…

incik abah

Image
Alhamdulillah ...
segalanya berjalan lancar dengan kehendakNya ...
kelmarin incik abah menerima rawatan pakar saraf
akibat salah satu daripada urat pinggang ke lututnya yang bertindih dengan tulang ...
doktor pakar beri 2 pilihan
samada operation atau injection ...
antara 2 pilihan ni ...doktor lebih berat ke arah injection disebabkan
ianya lebih mudah...
dan tak mendatangkan kesan yang agak lama kepada pesakit ...

hari selasa abah jumpa pakar ...
hari rabu terus abah set appointment utk buat injection tu...
melompat kejap saya dibuatnya ...
sebab kalau ikut jadual saya ada mesyuarat  hari rabu tu
hati risau & berbelah bahagi sebenarnya sebab doktor maklumkan ...
abah akan diberi ubat tidur sepanjang injection ...
dan kesannya abah tak boleh memandu selepas injection tu
disebabkan hati saya ni tak la sekuat mana  ...
risau tu banyak daripada tenang ...so saya ambil keputusan untuk EL
bukan apa...takut jasad je yang masuk meeting ...
hati ada di hospital ...

Alhamdulillah ...
selepas terima rawatan leb…