Posts

Showing posts from September, 2013

#stress???

Image
hmmm...
dah lama kan tak menulis tentang kehidupan disini...
terpanggil nak berbelog minggu ni walaupun saya hanya ada 3 hari masa di pejabat...
masa yang pack bukan alasan untuk berkongsi sesuatu yang penting dgn insan2 lain...

STRESS???

"Life is too short to stress yourself, with people who don't even deserve to be an issue in your life"
I like that quote 
terpanggil nak menulis tentang stress selepas satu kejadian yang berlaku kelmarin...
awal minggu kelmarin berlaku lambakan kes...
4 orang PKN terpaksa bertungkus lumus menyelesaikan masalah2 client 
macam2 ragam ada 
saya juga tak terlepas untuk sesi kelmarin sebab semua PKN ada temujanji 
dan semua bilik rundingcara penuh...
so saya ambil keputusan untuk ambil satu kes dr client yang baru datang 

awal sesi keadaan tenang...
walaupun client bercerita tentang masalah keluarganya dengan linangan airmata ...
client saya hilang kekuatan diri apabila suami & anak2 tidak lagi mempercayainya...
pelbagai fitnah terpaksa ditempuhi sendiria…

#MerdekaRaya!!!

Image
wahhhhh... berzaman kot tak menulis entry di sini... ampun... kesibukan melanda since masuk bulan puasa ... membawa ke raya ... melarat la sampai merdeka...
Ramadhan lepas saya sibuk audit dalam sayalah  auditor... saya jugalah auditi... saya bagi 3 NCR pada daerah lain  saya terima balik 3 NCR untuk pejabat saya... saya bagi 3 OFI kat daerah &  ibu pejabat  saya terima balik 16 OFI untuk pejabat saya... wuaaaa... amekkaw hilang kaki & dan tangan den jadinyo...
selesai kes audit dalam ... kena buat audit susulan lak selesai audit susulan... kena buat preparation sambutan merdeka pulak... dan dari kelmarin sampai esok... hadap la SIRIM lak datang buat audit pemantauan untuk tahun 2013
badan masih letih... tapi still dalam mood beraya... hoyeehhh



 pic sambutan hari kemerdekaan kali ke 56  kami kontinjen JHEAIPP dengan baju yang dipilih oleh Dato' pengarah
tq en. hidzir for coming en hidzir ni dah naik pangkat ke Bah. Perumahan  tp disebabkan rasa tanggungjawab yg masih m…