Tuesday, June 30, 2009

::Exam...Doakan saya ya ; ) ::

Exam....exam...exam....
hehe..kali ni bukan exam dengan USM tapi Exam KPSL ...
3 hari... bermula 30 Jun - 2Julai...
nasib baik exam yang boleh buka buku..hehe tapi tak sempat nak goreng jugak..
ape taknya...batuk saya mengganggu...
alahai...sy pun tak pasti bila saya akan sembuh sepenuhnya...
td saya terpaksa tahan batuk sebab takut ganggu candidate yang lain..
ape lagi...rasa nak pecah dada saya bila tahan batuk..huhu
saya dah tak tahu nak makan ubat apa lagi...
batuk saya masih tak henti2...
suara saya pun belum pulih sepenuhnya...
sy tahu..sy kurang rehat...
tp tuntutan keje dan belajar tak meletakkan rehat sebagai keutamaan sekarang
Saya akan cuba selesaikan keje2 yang penting dalam masa terdekat...
Lepas ni ada satu lagi transformasi akan berlaku dlm hidup saya...
Apa dia??wait n see...tunggu je lah ye...
sy belum bersedia untuk bercerita di sini...
tp dah ada 2-3 org yang dah tahu cerita ni...
doakan transformasi ini terbaik untuk saya.....

::regards::

Sunday, June 28, 2009

::Bengang::

Akim AF7 - Bengang

Aku bosan dgn cinta mu ,
Aku rasa buang masa ,
Kau selalu mendustakan cinta ku ,
Aku fikir kau tak searus ,
Lebih baik ku beralih .

Biarkan diriku terus bersendiri ,
Ku tak sanggup ,
Engkau setia ,
Walau jasad dan juga nyawa ,
Sebagai tanda cinta kepada ku ,
Katamu .

Tak mungkin ku percaya ,
Kata kata yg penuh dusta ,
Hanyalah bibir berkata ,
yg memilukan ,
Menambah bengang rasa hampa ,
Terus tinggal diriku terasa .

Cukup berkali kau berkata ,
Jgn di ulang lg dusta ,
Jgn terpjuk hati yg terluka ,
Tak mungkin akanku kmbali ,
Jika janji sekadar mimpi ,
Tak mungkin aku sggup bersama dgnmu .

Tak mungkin ku percaya ,
Kata kata yg penuh dusta ,
Hanyalah bibir berkata ,
Yg memilukan ,
Menambah bengang rasa hampa ,
Terus tinggal diriku .

Setiap liku dserang pilu ,
Setiap liku teringat jnjimu ,
ooooh caramu ,
Akan ku teruskan diriku oh tnpamu .

Tak mungkin ku percaya ,
Kata kata yg penuh dusta ,
Hanyalah bibir berkata ,
Yg memilukan ,
Menambah bengang rasa hampa ,
Terus tinggal diriku terasa ,
oooooooh .

My New Music collection...hehe..mula2 tak suka lagu ni sebab bunyi mcm kasar jer...tapi bila didengar berkali2 tak la se"brutal" tajuknya hehe...ape pun enjoy this song...


Thursday, June 25, 2009

::CUTI::

Disebabkan saya sudah kehabisan suara...
so saya bercuti hari ni..... (25062009)
Tak boleh jadi operator di ofis lagi.....
kebetulan.....
Petang kelmarin PPJJ contact minta ambil modul semester baru....
so 2 in 1 la....cuti untuk rehat and ambil modul...
hopefully esok suara saya kembali ....sebab kelmarin kwn2 saya kata suara saya buruk...
huhu...
ape nak buat...

Monday, June 22, 2009

::Perginya Insan Bernama Maisarah.......::


Dalam saya melayan mabuk ubat....yang terpaksa sy ambil sebab sakit tekak yang agak teruk...
tiba-tiba sy terima satu mesej dari teman ketika di KUSZA dulu,
Syarifah Adibah...

Diba khabarkan tentang pemergian sorang teman kuliah kami,
Maisarah Masruro...

Tangan saya terus mengeletar....jantung saya berdegup kencang....
Sarah......
rasanya mcm baru je lagi sy terima kad undangan perkahwinan dari
Sarah & Shafiq

Shafiq, suami Sarah juga teman kuliah PERINTIS cuma kami berlainan kelas...
Khabar yang saya terima petang tadi..
Sarah dan Shafiq kemalangan jalanraya....
pasangan ni dalam perjalanan dari Sg.Besar, Selangor ke Manjung, Perak
Sarah meninggal dunia...Shafiq pula ditempatkan di ICU Hospital Teluk Intan, dia dalam keadaan koma...
Khabar yang sy br terima malam ini...
Arwah Sarah akan dikebumikan di Sg Besar...di kampung halamannya..


Sarah...Moga Sarah ditempatkan bersama golongan orang yang beriman....
Sarah sentiasa dalam ingatan kami....
teman2 PERINTIS (Diploma Pengajian Islam - Pentadbiran Islam 02-05)

Al-Fatihah......

*Saya masih terkejut ......tapi dalam masa yang sama saya terfikir....
Ya Allah.....sesungguhNya dariMu kami datang dan kepadaMu kami kembali....
sampai masa.....saya juga akan mengikut jejak Sarah...
cuma masa, detik dan ketikaNya sahaja yang masih rahsia......
bilakah detiknya?????......
WaAllahualam.......

Friday, June 19, 2009

::Gathering::

Entry yang agak ketinggalan .......
Gathering ni berlaku minggu lepas....
tak sempat nak buat review sebab saya keje luar.....
Minggu lepas Acu yang balik bercuti dari UK datang ke rumah....
alhamdulillah semua dapat berkumpul...kecuali adik...
dia masih di UTM, Skudai prepare untuk tauliah PALAPES...
Saya biasa la ....jadi warga setia dapur kalau ada tetamu...hehe
tapi dekat bawah ni ada karya anak2 buah saya....
Dah jadi adat kamera hp saya pasti jadi mangsa....
Tp kali ni kira oklah...disebabkan tangan diorg ade la sikit pic utk jd kenangan
maklum la sekali sekala jumpa toksu ...
hehe...yang paling best... Ini pertama kali kami jumpa dengan Ahmad Ridha...
Sebabnya Ridha lahir masa Acu sekeluarga dah berangkat ke UK..
Bukan warganegara Malaysia lah ye...hehe..
tgk je la gelagat budak2 ni.....tak mampu untuk saya ceritakan satu persatu...
Hanya boleh sy gambarkan melalui pic2 kat bawah ni je...
check it out!!!





::Syura & Paksu Ridha::

::Syura::Maklong Mardhiah::Makngah Munawwarah::

::Ahmad Ridha::


::Inilah wajah jurukameranya..shahib hamdi....*sabo jerk::


Sunday, June 14, 2009

::Corat-coret Copthorne, Penang::

Alhamdulillah selesai sudah kursus keselamatan perlindungan ambilan8/2009
anjuran BSM, Kementerian Pelajaran Malaysia...
4 hari sy & rakan2 berkampung di copthorne orchid hotel, tanjung bunga....
rasanya macam2 pengalaman yang sy lalui sepanjang kursus ni....
kebanyakannya pengalaman lucu la....
ape taknya ..sampai satu tahap ade peserta kursus yang tegur kami dlm lif....
words yg keluar dr mulut dia...."meriahnya..."....hehe meriah ke....
sy tukang senyum dan gelak je....
kawan2 lain la yang banyak meriahkan keadaan...
hotel copthorne ni tepi pantai......
so bonus la bagi kami...sebab dapat tgk matahari terbenam....
sememangnya cantik sekali...
sempat sy snap 2-3 keping gambar....
tp gambar muka kitaorg la.....bukan gambar matahari...hehe


::K.Nisa diapit mama Alia dan mama Najwa....hehe::

::K.ina & Maria::

::K.Mas & Maria::

Tak banyak gambar yang sy snap.....selain dr gambar kat atas..
bawah ni ada sikit gambar masa hari akhir kursus.....
lets chek it out!!!....

::Khaty::Maria::K.ina::K.Mas::


::Maria & Khaty::

Baru saya perasan....sy tak banyak bergambar dgn K.Nisa..ampun sis....hehe
Maybe ada...tp bukan dalam simpanan maria....hehe....
untuk teman2 lain apply la kursus ni.....
sangat berguna untuk PTK kita...walau ianya agak skema....hehe


Saturday, June 13, 2009

::Yang Ada Hanya Kenangan .......::


::Yang Ada Hanya Kenangan .......::


Pasti kan tiba detik dan waktu
saat yang indah kan berlalu
sempadan mendindingi kita
ku disini, kau nan disana
lagu kita tak senada

*doaku...biarpun bertitian di bibir
tak upaya mengekang suratan takdir
yang ada hanya kenangan antara kita
ada airmata...ada senyuman di dalam hiba

di saat hampir melupakanmu
tersingkap tabir masa lalu
bermain di kelopak mata
berputaran di kotak minda
terganggu, terusik jiwa

sesungguhnya kenyataan, betapapun menyakitkan
harus diterima semuanya
penentu segala hanya...Dia..

*doaku...biarpun bertitian dibibir
tak upaya mengekang suratan takdir
yang ada....hanya kenangan antara kita
ada airmata
ada mimpi yang terluka
ada jiwa yang kecewa
ada senyuman didalam....hiba


(Azlan Abu Hassan/Habsah Hassan)

Lagu baru Aishah......
merdu sangat suaranya...
seingat saya...Aishah antara penyanyi yang memiliki suara emas dlm industri muzik tanahair....
saya sedang mencari MP3 lagu ni...
search dlm internet tak jumpa....pergi ke kedai cd dan kaset pun tak ada.....
takpe la kena sabar sikit...maybe tak lama lagi ada la lagu ni kan....
sy sering dengar lagu ni dalam Suria FM.....
pernah sekali bila hayati liriknya air mata tiba2 jatuh ....tak sedar....
maybe sebab ada kaitan dengan hidup sy kot....pd waktu tu la...hehe....
everything dah back to normal....
nice lyric....
congrats Azlan & Habsah Hassan....kalian tlh jadikan muzik sebagai medium pendidik jiwa....
secara peribadi saya akui...sy dan muzik tak dapat dipisahkan....
tapi ianya bukan pegangan...sekadar penghibur hati tatkala hati ini terasa kosong...
mcm jiwang je ayat ni.....hehe...
ape pun pegangan utuh kita tetap pada Dia yang Maha Esa.....satu-satuNya..........


Friday, June 12, 2009

::Taman Perbandaran Pulau Pinang::

Saya nak membayar hutang entry yang saya janjikan tempohari....
aktiviti saya pada 1 Jun 2009....
sy dan kak jura melangkah ke seberang pulau.......
1st time kami menjejak kaki ke satu tempat rekreasi yang dipanggil....
taman belia *nama panggilan org setempat...
nama asal taman rekreasi ni Taman Perbandaran ....
sy pun tak tahu kewujudan taman ni...
sekadar dengar cerita2 dari teman2 yang rajin aerobik di sini....
so untuk ke taman Perbandaran tu kami minta tolong staf di PKG terdekat...hehe
kali ni PKG Dato' Keramat sudi menghulurkan tangan membantu kami tunjukkan jalan...
Cik Atikah ni memang arif bab2 jalan2 di seberang pulau.....
so ape lagi kan.....
setibanya di taman tu....saya teruja.....
rupanya taman rekreasi ni luas....
penuh dgn lanskap2 yang cantik.....suasana yang fresh....
tumbuh-tumbuhan hijau banyak sekali...
sy tak pulang dengan tangan kosong

sy nak buktikan dengan gambar2 yang sempat saya dan atikah snap......
biasa la modelnya kami sendiri la ....hehehe


::model papan tanda....hehe...K.Jura & Maria::

::Sy suka background gambar ni.......hijau.....::

::Gambar insan yang sedang berbunga2 cintanya....hehe jangan mare ye atikah::

::Model lanskap merangkap model bunga ^_^::


::Dekat bawah ni contoh gambar2 lanskap yang ada di taman tersebut....simple but nice::


so apa lagi...hehe...untuk org2 Penang....boleh la datang......sebab tpt ni sesuai utk rekreasi keluarga...untuk org2 dr luar Penang...kalau datang ke pulau mutiara ni....boleh la tgk sendiri keindahan alam anugerah Allah ni........

*saya akan post cerita di copthorne utk next entry...hehe......meriah!!!::

Thursday, June 4, 2009

::Demam....... ::


Alahai....sdg sy happy...demam pulak melanda.....
demam + selsema + batuk.....tuhan je yang tahu betapa seksanya....
agaknya sebab banyak sangat kenduri minggu lepas kot...
ape pun redah je la.....
minggu ni masih banyak kenduri yang perlu pergi......
insyaAllah..takde aral yang melintang sampai la sy ke destinasi yang sepatutnya.......

*doakan sy cepat sembuh......(mcamana nak cepat sembuh kalau mls nk mkn ubat...huhu)

regards


Monday, June 1, 2009

::Syukur Alhamdulillah................thanks God::


Alhamdulillah.....alhamdulillah....alhamdulillah....
rasanya takde lafaz lain yang boleh menggantikan lafaz di atas....
keputusan peperiksaan penuh saya dah keluar...
walaupun ada rekod satu subjek lulus bersyarat thn ni....alhamdulillah...
pointer keseluruhannya ada peningkatan....
mcm mimpi lak....
alhamdulillah....
Syukur ya Allah...atas keputusan ni....
sebenarnya sy nak masukkan entry lain hari ni...
tp lepas tgk result td...hati saya berbunga riang.....
nanti ya sy masukkan aktiviti saya hari ni...*Isnin - 1 Jun 2009....
ada cerita menarik.....
nak tahu apa???? tungguuuuuuuu

regards