Posts

Showing posts from August, 2009

::Duit Raya dari Hot Fm!!!::

Image
Alhamdulillah ...hari yang happy sangat...
Nak tahu kenapa??
Saya dapat jemputan berbuka puasa dengan DJ Hot FM, Anne & Ikhwan *Bong
di rumah kwn sy ... Tini...
Family Tini dapat satu hadiah tajaan Majlis Berbuka Puasa...
Hadiah ni dimenangi adik tini, Hafiz ...
Hafiz sertai satu contest mencipta slogan bersama 100 Plus...
dan dia dipilih sebagai pemenang untuk minggu ni...
Family Tini diminta untuk sediakan 50 jemputan utk memeriahkan majlis ni...
Saya antara yg bertuah ..join majlis ni.....:)



:: Anne & Ikhwan yang datang memeriahkan majlis::


Sementara menunggu waktu berbuka puasa ...
Ikhwan dan Anne memeriahkan majlis dgn 2 simple game utk tetamu ....
dan saya antara peserta game tersebut ....
Alhamdulillah ...hari ni saya bertuah sangatttttttt...
Dapat 1st prize dlm game tersebut dan hadiah2nya...seperti dibawah....


::T-Shirt Hot Fm::

::Goodies dari Hot Fm & 100 Plus::

::Duit Raya dari Hot FM...Tq Hot Fm!!!::

Amat suprise bila dapat duit raya tu....hehehe...
apepun thanks Ikhwan & Ann…

::Aku Wanita Biasa - Kris Dayanti::

Image
Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..
*uhuks.....lagu yg menyentuh kalbu....

::My Diary Ramadhan 2::

Image
Alhamdulillah....dah masuk hari keempat kita berpuasa...
semuanya dah kembali ok...dan rasanya sy seronok berpuasa thn ni...
dalam sibuk mengejar dateline segala assingment dan melangsaikan kerja2 ...
Allah bg kekuatan untuk sy berpuasa dgn baik...

Kelmarin sy exam PTK....balik dari exam sy dan kakak sempat pergi preAidilfitri shopping...
hehe...ini lah padahnya bila tak sempat hantar baju raya pada tailor...
sy rasa masuk thn ni dah 3 tahun sy "tangkap muat" dalam buat persediaan raya...
tak kisah la kan...asal Aidilfitri tetap disambut dgn meriah..
cuma letih sikit la mencari baju2 yang kena dengan citarasa saya...hehe...
dah lama sy tak keluar bershopping dgn kakak..
bukan apa selalunya dia kurang bersabar dgn kerenah sy bila pilih baju...
tapi kali ni best pulak g shopping dgn dia...
seronok sgt bila dapat bershopping tanpa gangguan tetera2 kecik dia...
hehe aman dunia...

hujung minggu ni tentera2 sy akan balik...
kat mulut diaorg kelmarin asyik sebut " kami nak balik berbuka rum…

::My Diary Ramadhan 1::

Image
Alhamdulillah....
Dalam tak sedar kita semua dah berjaya lalui Ramadhan yang pertama hari ni...
Walaupun perit alhamdulillah..
sy sempat melepasi sempadan waktu maghrib hari ni...
Keadaan yg sy tak jangka telah berlaku ...
dan segalanya berlaku atas kesilapan sendiri...yang terlupa mkn supplement semalam..
Waktu berbuka puasa td sy hanya sempat menjamah sebiji kurma..
dan selepas seminit..kurma tersebut terpaksa keluar dr perut sy..
dalam erti kata lain...kurma tersebut keluar bersama m***h yang tak dijangka..
Inilah ketakutan sy bila tiba Ramadhan...gastrik yg kdg2 sukar dikawal..
thn lepas atas nasihat Doktor sy terpaksa tinggalkan puasa 2 hari...
gara2 badan sy terlalu lemah utk meneruskan puasa disebabkan gastrik...
thn ni kejadian yg sama berulang...
Nasib baik segalanya berlaku lepas waktu berbuka...
Sy hanya boleh menjamah makanan selepas jam 10 mlm td...
Alhamdulillah lepas sy makan balik supplement td..keadaan dah kembali ok...

Kasihan abah...
dia tahu..kelemahan sy bila Ramadhan tiba..
hari …

::Alhamdulillah.....::

Image
Alhamdulillah...keadaan kembali normal minggu ni...
sy dah semakin sihat & bekerja...anak buah sy..Azim pun dah kembali pulih....
perasaan sy agak bercampur baur akhir-akhir ni....
sy redha dan terima segala ujian ni...
namun sy juga akui..pastinya sy manusia yg lemah...
ada rasa terdetik untuk extend pengajian semester ni ...
bila kekalutan sebegini datang menguji sy dan keluarga..
tiba2 je sy rasa tak yakin untuk menempuh pengajian semester ni...
kenapa ya semua ni timbul di saat2 akhir...sy sedang mencari kekuatan...
sy akan cuba untuk teruskan pengajian ni...semester akhir perlu sy habiskan..
sy semakin menghampiri garisan penamat..
ada satu sebab...kenapa sy perlu teruskan pengajian semester ni...
sy cemburu tgk adik yang dah grad kelmarin...
dan harapan sy...sy akan menjejak langkahnya thn hadapan..
doakan sy berjaya dan selamat sampai ke garisan penamat...
i.Allah sy akan cuba dan berusaha selagi ada daya...
















Oh ya ..esok kita akan tgk anak bulan.....
sehari dua lagi i.Allah kita akan berpua…

::Doa untuk Azim::

Image
Dalam sy melawan demam yang sy alami...
kakak sy pula khabarkan tentang masalah kesihatan anak bongsunya Azim...
sejak awal minggu lagi Azim demam..
tp sehari dua ni kakak sy kata dia dah ok...
pd firasat sy dia dah sembuh dan kembali jd noty boy.
rupanya telahan sy salah...
ptg kelmarin kakak sy sms...katanya Azim demam panas & sesak nafas..
dan keadaan dia agak membimbangkan...
sy sendiri terkedu & tak tahu nk buat apa...
menjelang mlm sy call kakak...
bermula la drama airmata...
sy faham naluri ibu yg risaukan anaknya..
jgn kata kakak ...
sy sendiri bergenang airmata bila teringatkan Azim..
mulut sy tak henti doa ..moga Azim cepat sembuh..

hajat asal saya petang ni ke kepala batas cuma nk hantar LO Makan ke BTPN..
tiba2 waktu tghari td abah sy call...
abah minta sy balik & ambil daun bunga raya putih yang dia cr untuk Azim..
(daun bunga raya putih bagus utk turunkan suhuh bdn)
so saya pun balik ke rumah ambil daun yg abah cr ...
kemudian sy terus ke rumah kakak...
on the way ke sana kakak s…

::Al-Fatihah::

Image
*Rabbani*

Hari ni sy masih lagi mc...
so dok umah je sambil siapkan proposal
tghari td tgk berita...
agak terkejut bila dapat tahu pemergian ustaz Asri dr kump Rabbani..
dunia seni br kehilangan Yasmin Ahmad, kini Ustaz Asri pula menyusul...
bila sebut pasal kump Rabbani sy teringat beberapa memori...
*konsert pertama yang saya jejak masuk adalah konsert kump Rabbani..
*lagu Rabbani jd pilihan kump sy waktu persembahan kursus induksi thn 2006...
*sy banyak koleksi album kump Rabbani..
terus sy teringat lagu dr album terbaru Rabbani...
"Bila nur melimpah di hati"lagu lama yg dinyanyikan semula dgn cukup baik...

moga rohnya ditempatkan bersama org yang beriman....

::regards::

::Cuti Sakit lagi......::

Image
Aduyai...saya pun tak pasti dengan tahap kesihatan sy akhir2 ni...
alhamdulillah kaki saya dah semakin sembuh ..
dan saya dah pun kembali kerja isnin lepas...
luaran sy nampak sihat..tp dalaman sy tak pasti...
semalam sy ada kuliah ..jam 8.00-10.00 mlm di USM...
walaupun tak berdaya..sy gagahkan jugak kaki melangkan masuk kelas..
dalam kelas sy tak dapat bg tumpuan sgt sebab sy x selesa berada dalam aircond..
masuk sessi kelas jam 9..sy mula bersin...
dan ada darah yang keluar dr hidung sy...
balik ke rumah..kahak sy pula mula berdarah...
disebabkan risau...sy ambil keputusan utk pergi hospital pg ni...
doktor minta sy rehat..dan sy dapat mc 2 hari...
lepas 3 hari kalau msih tak ada perubahan doktor minta sy buat follow up...
untuk ambil darah...
i.Allah...everything akan ok..dan sy akan ikut cakap doktor kali ni..

ok la sy dah lali kesan ubat td...
andai sy sihat nanti sy akan update lagi......

::regards::

::Yasmin Ahmad Dalam Kenangan::

Image
Alhamdulillah...
lepas hampir 8 hari jadi org Pahang kami dah selamat sampai ke rumah ...
walaupun letih dalam perjalanan yang jauh tadi..
saya tak dapat tidur mlm ni ..
ape taknya..
sepanjang jalan td aktiviti saya..
tido, tido, tido dan tido lagi...hehee..
nak drive tak daya..kaki sy masih berbalut lagi..
lepas sampai di rumah & dan bersihkan diri..
sy mula menonton tv yang dah agak lama sy tinggalkan...
lama la jugak tak tgk siri2 di Astro..terkezut....
bila tiba2 ada channel tambahan...
channel 110 (YADK)
tertanya2 jugak mula2 tu..apa maksud YADK tu...
rupa2nya YADK tu maksudnya Yasmin Ahmad Dalam Kenangan...
nampaknya channel ni tribute utk segala hasil usaha allahyarhamah Yasmin..
dalam mewarnai dunia seni tanahair
moga mesej yg disampaikan sampai ke hati semua rakyat Malaysia..
ada 2-3 filem allahyarhamah yg sempat sy tonton..
antaranya..Sepet, Gubra & Mukhsin...
Gubra sy tonton sebab nak tgk kesinambungan Sepet
Mukhsin sy tonton sebab saya suka lagunya..
hehe ..lagu yg Adibah Nor nyanyi t…

::Diary @ Kuantan 4::

Image
Alhamdulillah, finally adik dah dapat tpt tinggal ...
rumahnya terletak di Perkampungan Permatang Badak Perdana, Kuantan...
3km je jarak dr kolej dia....
sebuah rumah 2 tingkat yg disewa dgn 3 org lagi juruteknik dari FAMA
bagi sy rumah tu selesa sgt..utk bdk2 bujang mcm diaorg..
rumah tu besar ada 4 bilik sewanya br RM 500...murah sgt..
sy rasa kalau di penang @ KL sewanya mungkin mencecah ribuan ringgit...

opss terlupa pulak...
kisah kaki yg terseliuh tu...
alhamdulillah dah ok sikit...
sakitnya boleh bertahan dengan pain killer yg Dr bagi...
tp hakikatnya bengkak tu still bengkak...
dan mcm ada saluran darah yg pecah di bahagian terseliuh tu..
salah saya sebab semalam saya demah kaki tu dengan air panas..
sepatutnya sy demah dengan air sejuk..betul2 terlupa pesan Dr..
hopefully takde apa2 yg teruk..
bila balik ke penang nanti sy akan buat rawatan lanjut..
i.Allah everything akan ok..

rasa lega sangat bila adik dah ada tpt tinggal..
sekurang2nya kami dah tahu tahap keselamatan dia nanti...
kalau ikutk…

::Cinta Terakhir Aiman::

Image
Aiman - Cinta Terakhir

kau cinta pertamaku
kau cinta terakhirku
tiada apa yang bisa menafikan kasih kita
kau ayu dimatakusatu antara seribu
tiada tara di dunia
mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdirkau ayu dimataku
satu antara seribu
tiada tara di dunia
mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir
mungkin kitakan berbeza haluan
berakhirnya cerita percintaan
segalanya ketentuan tuhanmungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir
mungkin kitakan berbeza haluan
berakhirnya cerita percintaan
segalanya..mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir
mungkin kitakan berbeza haluan
berakhirnya cerita percintaan
segalanya ketentuan tuhansegalanya ketentuan tuhan....*bosan....tak dapat jalan2..huhu

::Diary @ Kuantan 3::

Image
Insiden ini.....menyebabkan .....


sijil cuti sakit ni dikeluarkan........

huhu saya masih dalam kesakitan...
kalau sy dah ok..sy akan kembali menulis utk diari esok..insyaAllah
doakan saya....

::regards::


::Diary @ Kuantan 2::

Image
Alhamdulillah...semalam tido nyenyak sgt...
hehe..plus angin laut sama kot...everything ok alhamdulillah..
so hari ni kami mencari lokasi sebenar KPTM, tpt adik posting..
jauh jugak dr bandar Kuantan lbh kurang 10 km...
awalnye.... abah nk cr lokasi kolej tu sendiri...
malangnya..lepas sejam masih belum jumpa...
nasib baik sy ada talian hayat dari Temerloh...hehe
TQ Eton...sudi tolong Maria bg direction utk cr kolej tu...
lepas semua selesai kami jalan2 pusing kuantan...

petangnya... kami rehat2 sambil ambil angin dekat pantai yg berhampiran dgn BTPN...
sy ada ambil beberapa gambar suasana d pantai tu...hehe..
kebetulan waktu tu air sedang surut...
so nampak la batu2 yang berkarang dalam laut...


::suasana pantai yg sedang surut airnya::

::sy tak tahu benda apakah ini...::

::ini sy tahu...abah sy yg sedang serius mkn smpai tak sedar sy candid! hehe::

::ini ABC yg sy order....yummy...::

so itu je la aktiviti hr ni...
mlmnye kami berehat je...
cukup kot takat ni untuk diary kedua...
esok2 kalau sempat &…

::Diary @ Kuantan 1::

Image
Alhamdulillah...finally ....kami dah selamat sampai ke Kuantan...
terasa jauh sangat perjalanan...
sebabnya masuk salah jalan...hehe..
ikutkan boleh je lalu ikut Genting Highlands...melalui KL..
konon2 nak lari dr kesesakan ..kami lalu ikut Fraser Hill...
hmmm......pening lalat jugak la dbuatnya..
hampir 2 jam ikut jalan berbukit yang bengkang bengkok...
hehe...alhamdulillah sy masih boleh bertahan lagi...
adikku pancit!!...hehe dia memang tak tahan dengan jalan yg bengkang-bengkok...
ape lagi guna khidmat minyak cap kapak la dia..

perjalanan lebih kurang 8 jam jugak...
and finally kami sampai d BTPN Pahang jam 7.30 mlm....
walaupun xcited nampak pantai depan BTPN...
sy lagi xcited untuk jumpa katil dan bantal....hehe

disebabkan ada wireless...
so saya agak rajin la untuk update blog ni...hehe
ok la...ada apa2 cer yg menarik nanti sy akan post....da...

::asrama BTPN Pahang groundfloor::

::regards::

:: Jalan-jalan pergi Kuantan......::

Image
Merujuk kepada entry lepas....
saya & family akan bertolak ke Kuantan esok untuk hantar hero yg seorang tu...hehe
td lepas hbs majlis bacaan Yassin di PKG Nibong Tebal saya bergegas ke Butterworth...
cari buah tangan untuk teman2 di rangkaian BTPN Pahang...

Memandangkan sy x ada saudara yang tinggal di Pahang,
so sy ambil keputusan untuk cari saudara "serangkaian" saya ...
hehe...siapa lagi ..warga BTPN Pahang la..
saya mohon untuk tinggal di BTPN Pahang..
sementara uruskan tempat tinggal adik di sana...
alhamdulillah..bertambah lagi kawan saya..
bila berurusan dengan K.Jah, Penyelia Asrama BTPN Pahang...
Sebelum ni warga BTPN Pahang yang sy kenal hanya Kak Mi saja ...
pernah jumpa K.jah..tp dah igt2 lupa...hehe
maklumla rangkaian ada 1 Malaysia...


waktu berurusan dalam telefon dengan K.Jah saya rasa terharu sgt...
sebab K.Jah banyak membantu..
TQ K.Jah...sebab permudahkan semua urusan saya...
Harap sempat jumpa K.Jah...
sebab katanya dia terpaksa hantar anak balik ke UM dalam tempoh seh…