Posts

Showing posts from April, 2010

::antibodi lemah!::

Image
darah sy diambil lg...
tempreture bdan naik mendadak smpai 38.5..
mcm2 yg doc suspek...doc sebut denggi & h1n1...amat la takut...
panas badan buatkan sy tak tido semalaman ...
rasa sengal2 bdn ni dah lama melanda cuma sy tak ambil peduli...
sekali bila dah jd kronik sebegini ...br la tersedar...amat sakit rupanya...
harap tak ada yg melarat...mengadap cik lappy ni pun sambil baring...
bosan asyik tido dan tido aje...mata dah naik sembab...
kulit muka pun dah jadi kering...sy rasa effect badan terlalu panas...

doakan sy...moga kembali sihat seperti sediakala...

regards
-adeqya8284-

.:New Life???:.

Alhamdulillah...selesai segalanya...
selesai peperiksaan untuk semester akhir pppjj usm s.a 2009/2010,
juga selesai urusan melapor diri ke tempat baru pd 26 April yang lalu...
alhamdulillah...semuanya berjalan lancar walau timbul banyak perkara di luar jangkaan ...

sehari sebelum kertas terakhir,
sy diserang senggugut & migrain yg amat teruk...
rasanya separuh pengsan ...sbb dr pukul 4-6 petang mcm tak sedar je...
nsb baik ada roomate yg prihatin dan tahu keadaan sy...
keadaan ni jrg berlaku...malangnya kali ni berlaku waktu peperiksaan...
terpaksa juga gagahkan diri menelan ubat ...
utk mengulangkaji serba sedikit tips2 dr pensyarah...
alhamdulillah...yg termampu sahaja sy lakukan utk paper ini...
selebihnya dr Dia yg memberi...

melapor diri ke tempat br juga banyak kejutan...
dlm minda sy...terdetik..biarlah persekitaran kerja kali ni ramai kwn2 perempuan...
sbb sebelum ini organisasi sy dipelopori oleh "kaum adam"
sangkaan saya amat meleset...dan amat mengejutkan...
sy tiba di bilik m…

.:Family Day::25 April 2010:.

Image
Hari ni sy & angah sefamily balik kampung...
urusan keluarga ...
on the way ke kampung kami singgah di pasar pagi sg.perak, kuala kangsar...
kebetulan bertembung dengan ...
pameran vespa dan wolkswagen peringkat antarabangsa...
sila lihat picture collage di bawah...




selepas selesai semua urusan di kampung...
makyang ajak makan tengahari di lokasi di bawah...





.:ini antara menu terawal yg tiba...ikan talapia bakar dan yg paling penting........:.

.:sambal tempoyak dan ikan pekasam! menu wajib!...hehe:.



.:acik jah : makyang: azim: syura:.

saya tiada dlm gambar....no mood
PMS!!...amat sakit....
dua hari saya berguling2 sakit pinggang utk bangun pagi...
biasa la... bila sakit bulanan dah jd sakit dwibulanan...
ini gara2 stress!....
mlm ni...sakit sy dah berkurang ...
moga esok sy dipermudahkan segala urusan ....


regards
adeqya8284

.:23April2010:.

Image
23042010
secara rasminya ia hari terakhir untuk sy berkhidmat di
Pusat Kegiatan Guru Sungai Bakap...
pantasnya masa berlalu...
sy sendiri seperti tidak percaya...utk melaluinya...

dlm sibuk menghadapi peperiksaan di USM,
sy sempat merancang satu majlis pd hr terakhir ini...
majlis sederhana ...yang dihadiri teman2 terdekat ...
terutamanya rakan2 dr pkgnt dan beberapa rakan sekerja yg lain...
sy minta utk dirahsiakan majlis ini...
tak mahu menimbulkan kontroversi lagi!
cukuplah dgn apa yg menghantui diri ini...
sehingga ia melibatkan campur tangan org luar dr organisasi...
niat sy cuma satu...
majlis ini akan jd momen terindah...
utk sy dan rakan2 yg menghadirinya...

terima kasih pd yang hadir...
cikgu azhar, k.mariya & firdaus...
tak lupa pd 2 kakak kesayangan saya...
k.nisah (pkg sbrg jaya) & k.munirah (pkg butterworth)...

ia sememangnya momen yang saya takkan lupakan...
untuk kali ketiga ...sy melihat air mata k.nisah...
air mata & pelukan dr seorang kakak yang sy kenal kasihnya...
seperti wak…

.:tenang seketika:.

Image
Memandangkan jarak kertas peperiksaan sy jauh lagi...
sy ambil kesempatan mencr ruang utk tenangkan diri seketika...
plan asal nk balik ke p.buntar sekejap...
tp fikir2 balik nanti letih buang tenaga di tengah jalan je...
balik dh x blh nk study...
so sy ambil kesempatan utk jenguk cinta2 hati sy di bertam hr ni...
dah 2 mgu x jumpa...msg2 dah bersekolah mcm tu la kan...





waktu dgn budak2 ni amat la happy...
rileks sekejap...
lps keluar mkn tghari..usai solat zohor hinggalah membawa ke asar...
diaorg tak henti2 kacau saya ...
main baling2 bantal...baling2 comforter semakkan bilik...hehe amat2 seronok...
sekarang diaorg dah pandai...
dah pandai ajak sy tgk wayang...adehh...ni la kesannya bila sekali dah bw menonton...
sy beralasan takde cerita kartun di pawagam...
kebetulan jg sy br lps check jadual tayangan...
kartun "how to train your dragon" dah tak ditayangkan...
nanti la...lps2 exam ni...time paksu dioarg balik pasti sy bw dioarg menonton lg...

hehe melalut sudah...
sy nk rest...and then s…

.:inilah kehidupan...:.

mlm ni tidur sy terganggu...
entah la...sy sendiri tak pasti kenapa..
mungkin sebab terlalu banyak perkara yg hinggap di minda ni...
inilah kehidupan kan...
suka atau tidak...kita perlu teruskan juga...

dlm sy masih dlm proses menyelesaikan masalah peribadi,
dlm sy menghadapi peperiksaan semester akhir,
dlm sy yg masih bingung dgn dunia kerjaya baru yg bakal sy hadapi,
pg td sy dikejutkan lg dgn satu berita yg melibatkan sy secara lansung...
tanpa sy sedari... timbul isu tentang cenderahati dr organisasi...
yang terlalu 'lumayan' utk sy yg hanya bergelar seorang pembantu tadbir...
reaksi saya... hanya 'senyuman' :)

ikhlas sy katakan...
sy sendiri terkejut dgn cenderahati yg diberi...
amat2 terkejut...dan tidak menjangkakannya...
jauh di lubuk hati sy ...hanya syukur yg mampu sy panjatkan ....
bukan untuk menunjuk dan sebagainya...
sy masukkan isu ini dlm entry semalam pun....
semata2 utk penghargaan kpd rakan2 yg mengingati sy...dan bukan utk utk menunjuk2...
sbb itu upacara penyarungan …

.:sedih & terharu :.

Image
14 April,
hr ni hari pertama sy exam...
paper falsafah politik yg amat susah...surrender sy mmg tak boleh jwb!...
50 soalan objektif dan 10 soalan esei pendek untuk 3 jam...
amat tidak sempat...otak terasa padat dengan falsafah 7 tokoh politik dunia,
biar apapun yg jd...sy dah cuba yg terbaik...
selebihnya sy serah padaNya...

tghari...usai sy menjawab kertas falsafah politik,
saya terus ke BTPNPP utk mesyuarat j/kuasa pesta buku 2010,
alhamdulillah everything done...

petang td juga sy menerima kejutan dr rakan2 sekerja dr BTPN / PKG Pulau Pinang...
sy terima cenderahati ini dr rakan2 ...


terharu.....dan amat tidak sangka...
sy terima seutas rantai tangan dan seutas jam tangan
guys...sy amat2 terharu...
satu majlis menyarung hadiah2 tersebut telah diadakan secara tertutup...
*majlis ni dibuat atas permintaan...hehe...mcm2 la kwn2 sy...







satu perkara yg buat sy sebak bila saat hadiah ni disarungkan ke tgn sy...
doa insan yg menyarungkan...
"moga nanti bertemu yang lbh baik"
sy …

.: doa buat Alanna :.

menziarah blog rayyan arif dan idris menemukan sy pada cerita tentang baby Alanna...
tabahnya anak kecil ini berjuang menentang sakitnya ...

sayang Alanna,
moga kamu terus kuat untuk berjuang...
moga tuhan sembuhkan penyakitmu untuk mengukir senyum pada bibir mama & papamu...

Doa untuk Alanna : klik di sini

::cerita hati::

~Monday, 12 April 2010~

tak tahu nk bercerita pada siapa tika ini...
cerita hati ...yang punya banyak wajah...
gembira, sedih, risau,takut, rindu dan sebagainya lagi...
tuhan...kuatkan hati ini...untuk terus sabar dengan mehnahMu ini...

Awal pagi td...tika siapkan sarapan pagi...
saya hampir2 terlepas cerek dari tangan...
dan sebahagian daripada air panas di dalam cerek tertumpah keluar...
nasib baik saya sempat elak...terdetik dalam hati...
petanda burukkah???sy cuba positif...sebab banyak perkara yang sy perlu lakukan hari ni...
petang ini selepas waktu pejabat saya akan terus balik ke desasiswa aman damai USM,
untuk peperiksaan 14hb nanti...
masih panjang perjalanan yg perlu sy tempuh sepanjang hari ini...

setibanya sy di pejabat td...
sy terima satu panggilan dr seorang pegawai dr pejabat rangkaian organisasi sy...
tersentap!
itu yg mampu sy ceritakan...
pada awal perbualan...
pegawai tersebut ucapkan tahniah diatas pertukaran sy ke organisasi lain..
tp lama kelamaan pegawai tersebut seolah-olah ...…

::Syurga Cinta::

"Jika seseorang itu hadir di dalam hidup kamu,
dan menjadi sebahagian daripada hidupmu,
Tetapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi,
Janganlah terlalu bersedih,
Terimalah kenyataan itu...
sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan hidup kamu"...

Terima dengan *redha*

-adeqya8284-