Posts

Showing posts from January, 2010

::Sedih....sedih...::

Image
kenapa ya dgn feel sy minggu ni ya...
sejak kelmarin ...tak pasal2 air mata asyik nak jatuh jer...
sedih tak tentu pasal...
sensitif tak bertempat...huhu

pagi ni datang kerja dgn semangat baru...
konon2 tak nak buka laptop utk mengadap internet...
tp disebabkan mood sy dah dirosakkan pagi2 hari ni ...
hancus segala semangat...

bertenang maria...bertenang...
yang benar akan tetap benar....

regards::

::Kupercaya Ada Cinta::

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala
Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti
Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meraguiMereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segalaAda hikmah yang pasti..
Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi

::accident @ office????::

Image
Hari ni agak kelam kabut, banyak kerja yang perlu diselesaikan ...
ke sana ke mari...tak tentu hala jadinya...
sedang sy siapkan kerja2 di stor...
br sy terperasan yg saya tersalah guna kad stok...
aduyaii...nak tak nak ..kena la merujuk ke head ofis...
dlm perjalanan ...kereta pulak buat hal...semput!!!...
nyaris2 saya berpatah balik ...
tp bila dfikir2 balik...baik sy teruskan...tawakal je la....

alhamdulillah sy selamat pergi dan balik dan semua kerja hmpir selesai...
hr ni sy pulang dr pejabat...sekitar jam 5.30 pm...
waktu sy keluar tu..sy bertembung dgn pelajar2 yg br balik dr tuisyen..
ramai yg berbasikal secara berkumpulan utk bergerak balik ke rumah..
sedang sy asyik memandu..
tiba2 muncul sebuah motorsikal ...
ianya dipandu laju ...
dan melanggar sebuah basikal yg ditunggang oleh seorang gadis cina ddepan kereta sy...
mcm dlm filem pulak rsnya...
berlaku ddepan mata penunggang motorsikal tu..
terpelanting dan terseret atas jalan ...mat rempit tu kecik lg..
msh bersekolah rendah rasanya..
sy ber…

::Baby Harith....::

Image
Hr ni seperti yg dirancang...
sy perlu ambil brg drpd k.nisah.....
so ambil kesempatan jugak untuk jmpa little boy yg handsome ini...
cute & clever boy....hehe...
baby Harith...putera sulung k.nisah & abg zamri...
geram tgk kelatah Harith...
Harith dah pandai beri respon ...
mcm nk join bersembang pun ye jugak...hehe..
tgk la gayanya bila berdepan dgn kamera...
dah faham dan pandai bg pose..

moga Harith jadi anak yang soleh, cerdik dan berjaya di dunia & akhirat ....
sayang harith!!!.......muahhh...


::regards::

::Muhasabah diri.......::

Image
Dah lama rasanya tak menjenguk blog2 rakan2 yg sy follow....
sejak akhir-akhir ini,
blog ni dibuka sekadar untuk menulis entry...
dan tempat luahan perasaan semata-mata...

mlm ni..rasa mcm nk membaca...
membaca kisah2 yang boleh memberi keinsafan pd diri...
dan menjadikan diri ini lebih bersyukur...
dilahirkan sebagai Mariatul Shima ...puteri kepada Che Embi dan Paliyah....

sy sering membaca dua blog ibu tabah ini...
bila saya rasa sedih dan ...sunyi....
*-*my.little.secret*_* dan Kerna Kasih Kita
mereka sy gelarkan "supermommy"
ibu2 muda yang amat tabah dalam mengharungi
segala ujian dan cabaran dalam membesarkan anak2 istimewa...
walaupun sy hanyalah 'silent reader' blog2 mereka...
namun sy rasakan banyak manfaat yg dpt dikongsi bersama ....
terima kasih atas perkongsian kalian di alam maya ini...

Bila direnung2 kembali....terlalu kerdil diri ini...
amat cekal hati mereka, tabah...dan sedia menghadapi segala dugaan....
idris & ian..kalian bertuah... punya ibu yang cekal...
dan am…

::Sakit?????!!!::

Image
Tak dapat mentafsirkan keadaan diri sendiri sekarang....
nampak mcm sihat.....tp tuhan je yang tahu mcmana diri ini dikawal,
aduyai....
duhai badan..jgn la sakit time sekarang ye...
kerja2 di pejabat sedang menimbun, final projek perlu dibuat ...
minggu depan ada pemantauan verifikasi stok pulak...huhuu.....

pg ni dtg pejabat dlm keadaan yang pening...
mcm pening2 lalat ...kejap ok kejap ko
nk kata tak breaksfat...hr ni breakfast awal ms d rumah...
maybe sbb smlm tido lwt...& byk bergegas selesaikan keje2 kat luar....
owh...sy perlukan rehat....
tapi keje masih banyak untuk dilangsaikan!!...
Tuhan beri sy masa yang secukupnya utk selesaikan
urusan2 duniawi ini....
nsb baik la belum ada komitmen dengan mana2 pihak....
kalau tidak...tak pasal2 je tanggung dosakan...
tak dapat laksanakan tanggungjawab dgn baik...
sesungguhnya kita hanya merancang...
dan sebaik-baik perancang itu adalah
"Dia"

::regards ::

::Bowling??????::

Image
Hehe...tetiba rasa rajin pulak nk menulis mlm ni
walaupon letih...
ptg td...kaki ni melangkah ke BTPN Pulau Pinang...
memandangkan banyak keje yang pending dan perlu dirujuk ke sana,
so sy gagahkan jua diri utk tekan minyak ke pokok sena...

hehe... dalam saya siapkan tugas2 yang sedia ada di perpustakaan BTPN...
tiba2 datang En Salim, ketua unit latihan...
juga selaku org kuat badan kebajikan BTPNPP...
ayat pertama dr mulut En Salim...
"jadi ya kita buat pertandingan bowling "...
"Jura nnti tgk tpt utk game"
yahoo!!!.....rasa cm nk menjerit je kat situ...*haha cover2
akhirnya ada jg aktiviti badan kebajikan thn ni...
ok la tu...main bowling pun blh enjoy jugak kan...
lokasi pilihan ramai pastinya di Park Evenue, Sg Petani....
hehe tak kisah pon kat mana2..asalkan ...jd game...

Saya amat mengharapka aktiviti yang menarik thn ni...
Ye la...ahli keluarga BTPN & PKG dah bertambah...
sure makin meriah....
kalau family day di plan hujung thn ni...ok la tu
sy sanggup turun padang jd ajk …

::Januari dan Juara Lagu ke-24::

Image
Pejam celik...pejam celik...
dah 10 hari berlalu dalam bulan januari....
cepatnya masa berjalan ....
rasa mcm baru je sambut 01012010...

hmmm...10.01.2010...
tarikh anugerah juara lagu ke 24 berlansung...
hehehe...acara tahunan yang pasti ditunggu ramai...
dan keputusannya seperti yang telah diumumkan....

Pemenang vokal terbaik:Black (mentor) - Aku rindu sayang kamu

Pemenang persembahan terbaik:Aizat - Kau dan Aku

Pemenang tempat ke-3:Faizal Tahir - Bencinta
*hehee..chaiyork la...faizal...anda mmg superb walau bertongkat...

Pemenang tempat ke-2:Yuna - Dan Sebenarnya

Juara lagu ke-24:Aizat - Pergi

Aizat...mmg layak untuk menang ...
kolaborasi...alat muzik China ...
dibantu dengan nada suara merdu dari penyanyi India...
ianya sgt unik dan sy rasa Aizat menepati ciri2 1 Malaysia...
Syabas Aizat...teruskan berkarya....
Malaysia perlukan karya2 baru dan segar ...
dari minda anak2 muda seperti anda...

Tak lupa kepada finalis-finalis lain...
yang telah memukau dgn persembahan yang hebat...
antaranya ....seperti
B…

::Welcome 2010 & Konsert Lelaki Ini::

Image
Selamat datang 2010!!!
tahun ni sy tak begitu xcited menyambut kedatangan 2010,
mungkin sbb masih terkesan dgn kenangan 2009 ,
selamat tinggal 2009, selamat tinggal segala kenangan,
akan sy semat didalam hati segala yang manis,
dan akan sy jadikan panduan dlm hidup bg segala yg pahit

hari ni walaupun cuti,
sy gagahkan juga kaki ke pejabat,
sy bekerja 1/2 hari hr ni,
buat OT untuk time sleep sy 4 januari nanti,
4 januari nanti sy ada temujanji dengan Dr. Norziani untuk projek pengurusan
so sy terpaksa ambil masa kerja untuk urusan peribadi...
pandai2 la adjust kan....

sampai di rumah sekitar jam 1.30 tengahari,
lepas solat sy melekat di depan tv,
menonton jejaka pujaan hati....haha
Konsert Lelaki ini ....Anuar Zain,
sedang sy warming up dengan lagu2 lama Anuar Zain...
sy terima misscall dr teman lama,



Dalam hati saya terdetik,
kenapa tiba2 ezan miscall sy,
rasanya dah sekian lama ezan @ ruzana tak contact sy,
berita tentang perkahwinannya pun sy terima dr kwn2 lain,
memandangkan ianya hanya m.call so sy aba…