Friday, January 29, 2010

::Sedih....sedih...::

kenapa ya dgn feel sy minggu ni ya...
sejak kelmarin ...tak pasal2 air mata asyik nak jatuh jer...
sedih tak tentu pasal...
sensitif tak bertempat...huhu

pagi ni datang kerja dgn semangat baru...
konon2 tak nak buka laptop utk mengadap internet...
tp disebabkan mood sy dah dirosakkan pagi2 hari ni ...
hancus segala semangat...

bertenang maria...bertenang...
yang benar akan tetap benar....

regards::

Friday, January 22, 2010

::Kupercaya Ada Cinta::

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala


Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti


Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

Ada hikmah yang pasti..
Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi

Tuesday, January 19, 2010

::accident @ office????::

Hari ni agak kelam kabut, banyak kerja yang perlu diselesaikan ...
ke sana ke mari...tak tentu hala jadinya...
sedang sy siapkan kerja2 di stor...
br sy terperasan yg saya tersalah guna kad stok...
aduyaii...nak tak nak ..kena la merujuk ke head ofis...
dlm perjalanan ...kereta pulak buat hal...semput!!!...
nyaris2 saya berpatah balik ...
tp bila dfikir2 balik...baik sy teruskan...tawakal je la....

alhamdulillah sy selamat pergi dan balik dan semua kerja hmpir selesai...
hr ni sy pulang dr pejabat...sekitar jam 5.30 pm...
waktu sy keluar tu..sy bertembung dgn pelajar2 yg br balik dr tuisyen..
ramai yg berbasikal secara berkumpulan utk bergerak balik ke rumah..
sedang sy asyik memandu..
tiba2 muncul sebuah motorsikal ...
ianya dipandu laju ...
dan melanggar sebuah basikal yg ditunggang oleh seorang gadis cina ddepan kereta sy...
mcm dlm filem pulak rsnya...
berlaku ddepan mata penunggang motorsikal tu..
terpelanting dan terseret atas jalan ...mat rempit tu kecik lg..
msh bersekolah rendah rasanya..
sy berhentikan kereta...*panik*
sy hanya mampu memandang dr dlm kereta...nk teruskan perjalanan tak boleh
kereta di blok oleh basikal & motorsikal2 lain...
nak tolong...hanya sy perempuan di kalangan budak2 lelaki yg merempit tu..
gadis cina yg dilanggar...terus balik..sbb basikalnya tak teruk..& dia x cedera...
akhirnya sy terpaksa call juruteknik sy dan minta bantuan dr guard yg terdekat...
mat rempit tu...tak nak g hspital..dan dia dbawa balik oleh geng2 dia..
huhu..dia jalan pun terhoyong-hayang...
amat terukk...sy sempat snap satu gambar...



::mat rempit yg dimaksudkan berbaju belang!::

ape nk jadi dgn budak2 sekarang???
menurut pcik guard sy..budak yg jatuh tu..mmg selalu bw motor laju..
sesekali fikir..biar dia rasa...biar jadi pengajaran...
supaya dia tak terus menganiaya org lain...
huhu...ape nk jd dgn generasi sekarang???sy tak boleh bygkan...
siapa yg bakal warisi khazanah & kegemilangan negara ni???
kalau anak2 muda hr ni ters berseronok dlm keadaan begini...
fikir2kan........

::regards::

Sunday, January 17, 2010

::Baby Harith....::




Hr ni seperti yg dirancang...
sy perlu ambil brg drpd k.nisah.....
so ambil kesempatan jugak untuk jmpa little boy yg handsome ini...
cute & clever boy....hehe...
baby Harith...putera sulung k.nisah & abg zamri...
geram tgk kelatah Harith...
Harith dah pandai beri respon ...
mcm nk join bersembang pun ye jugak...hehe..
tgk la gayanya bila berdepan dgn kamera...
dah faham dan pandai bg pose..

moga Harith jadi anak yang soleh, cerdik dan berjaya di dunia & akhirat ....
sayang harith!!!.......muahhh...


::regards::

Saturday, January 16, 2010

::Muhasabah diri.......::

Dah lama rasanya tak menjenguk blog2 rakan2 yg sy follow....
sejak akhir-akhir ini,
blog ni dibuka sekadar untuk menulis entry...
dan tempat luahan perasaan semata-mata...

mlm ni..rasa mcm nk membaca...
membaca kisah2 yang boleh memberi keinsafan pd diri...
dan menjadikan diri ini lebih bersyukur...
dilahirkan sebagai Mariatul Shima ...puteri kepada Che Embi dan Paliyah....

sy sering membaca dua blog ibu tabah ini...
bila saya rasa sedih dan ...sunyi....
*-*my.little.secret*_* dan Kerna Kasih Kita
mereka sy gelarkan "supermommy"
ibu2 muda yang amat tabah dalam mengharungi
segala ujian dan cabaran dalam membesarkan anak2 istimewa...
walaupun sy hanyalah 'silent reader' blog2 mereka...
namun sy rasakan banyak manfaat yg dpt dikongsi bersama ....
terima kasih atas perkongsian kalian di alam maya ini...

Bila direnung2 kembali....terlalu kerdil diri ini...
amat cekal hati mereka, tabah...dan sedia menghadapi segala dugaan....
idris & ian..kalian bertuah... punya ibu yang cekal...
dan amat menyanyangi kalian...

mlm ni selain berjalan2 membaca perkembangan
idris dan ian...sy terbaca satu blog ini....buatmu Ukasyah
blog pasangan muda ...yg masih menuntut di sebuah IPTA,
yang baru sahaja kehilangan putera kesayangan ...
akibat kecuaian pihak nursery....
membaca rentetan detik2 kehilangan putera kesayangan mereka
membuatkan sy bermuhasabah seketika....
tabahnya mereka...dalam menempuh dugaan yang besar ini....
buat Hafiz & Mawaddah...moga kalian sekeluarga terus diberkatinya...

bila membaca pengalaman2 insan2 lain sebegini,
sy insaf....ramai lg insan2 diluar sana ...
berhadapan dgn ujian yg lbh berat...
sy perlu kuat dan terus berdiri utk mengharungi sisa2 hidup ini...
sebagai hamba Allah kita tak akan putus diuji...
cuma ...kita perlu tahu... dan menilai setiap ujian
yang Allah kurniakan buat kita....

Maha suci Allah....
sesungguhnya ......
diri ini terlalu kerdil untuk jannahMu.........


p/s::blog ini dah berubah wajah....
sempena tahun baru dan semangat baru...


::regards::

Thursday, January 14, 2010

::Sakit?????!!!::

Tak dapat mentafsirkan keadaan diri sendiri sekarang....
nampak mcm sihat.....tp tuhan je yang tahu mcmana diri ini dikawal,
aduyai....
duhai badan..jgn la sakit time sekarang ye...

kerja2 di pejabat sedang menimbun, final projek perlu dibuat ...
minggu depan ada pemantauan verifikasi stok pulak...huhuu.....

pg ni dtg pejabat dlm keadaan yang pening...
mcm pening2 lalat ...kejap ok kejap ko
nk kata tak breaksfat...hr ni breakfast awal ms d rumah...
maybe sbb smlm tido lwt...& byk bergegas selesaikan keje2 kat luar....
owh...sy perlukan rehat....
tapi keje masih banyak untuk dilangsaikan!!...
Tuhan beri sy masa yang secukupnya utk selesaikan
urusan2 duniawi ini....
nsb baik la belum ada komitmen dengan mana2 pihak....
kalau tidak...tak pasal2 je tanggung dosakan...
tak dapat laksanakan tanggungjawab dgn baik...
sesungguhnya kita hanya merancang...
dan sebaik-baik perancang itu adalah
"Dia"

::regards ::

Monday, January 11, 2010

::Bowling??????::

Hehe...tetiba rasa rajin pulak nk menulis mlm ni
walaupon letih...
ptg td...kaki ni melangkah ke BTPN Pulau Pinang...
memandangkan banyak keje yang pending dan perlu dirujuk ke sana,
so sy gagahkan jua diri utk tekan minyak ke pokok sena...

hehe... dalam saya siapkan tugas2 yang sedia ada di perpustakaan BTPN...
tiba2 datang En Salim, ketua unit latihan...
juga selaku org kuat badan kebajikan BTPNPP...
ayat pertama dr mulut En Salim...
"jadi ya kita buat pertandingan bowling "...
"Jura nnti tgk tpt utk game"
yahoo!!!.....rasa cm nk menjerit je kat situ...*haha cover2
akhirnya ada jg aktiviti badan kebajikan thn ni...
ok la tu...main bowling pun blh enjoy jugak kan...
lokasi pilihan ramai pastinya di Park Evenue, Sg Petani....
hehe tak kisah pon kat mana2..asalkan ...jd game...

Saya amat mengharapka aktiviti yang menarik thn ni...
Ye la...ahli keluarga BTPN & PKG dah bertambah...
sure makin meriah....
kalau family day di plan hujung thn ni...ok la tu
sy sanggup turun padang jd ajk semata2 utk melancarkan lg
program yg dirancang...hehe
semangat....!!!

ok lah..sesaja melalut nak menulis mlm2 buta ni ...
smbil mencari artikel & quesstionaire...
hehe....selamat malam....*ucapkan seperti lagu Faizal Tahir....=)

::regards::

::Januari dan Juara Lagu ke-24::

Pejam celik...pejam celik...
dah 10 hari berlalu dalam bulan januari....
cepatnya masa berjalan ....
rasa mcm baru je sambut 01012010...

hmmm...10.01.2010...
tarikh anugerah juara lagu ke 24 berlansung...
hehehe...acara tahunan yang pasti ditunggu ramai...
dan keputusannya seperti yang telah diumumkan....

Pemenang vokal terbaik:Black (mentor) - Aku rindu sayang kamu

Pemenang persembahan terbaik:Aizat - Kau dan Aku

Pemenang tempat ke-3:Faizal Tahir - Bencinta
*hehee..chaiyork la...faizal...anda mmg superb walau bertongkat...

Pemenang tempat ke-2:Yuna - Dan Sebenarnya

Juara lagu ke-24:Aizat - Pergi

Aizat...mmg layak untuk menang ...
kolaborasi...alat muzik China ...
dibantu dengan nada suara merdu dari penyanyi India...
ianya sgt unik dan sy rasa Aizat menepati ciri2 1 Malaysia...
Syabas Aizat...teruskan berkarya....
Malaysia perlukan karya2 baru dan segar ...
dari minda anak2 muda seperti anda...


Tak lupa kepada finalis-finalis lain...
yang telah memukau dgn persembahan yang hebat...
antaranya ....seperti
Bunkface, Hujan, Stacy dan... Akim
*mmg tak terfikir idea bw kota terbakar atas stage tu...syabas!!!


anak muda sekarang semakin kreatif dalam berkarya...
amat menarik...
Malaysia perlukan industri seni yang mantap dan berani ...
teruskan usaha kalian ...=)


*Apasal entry kali ni mcm rencana hiburan je....haha....
entry ini sekadar suka2....
coretan untuk dunia seni tanahair...
tak ada kena mengena antara hidup dan mati ok.....=)



::regards::

Friday, January 1, 2010

::Welcome 2010 & Konsert Lelaki Ini::


Selamat datang 2010!!!
tahun ni sy tak begitu xcited menyambut kedatangan 2010,
mungkin sbb masih terkesan dgn kenangan 2009 ,
selamat tinggal 2009, selamat tinggal segala kenangan,
akan sy semat didalam hati segala yang manis,
dan akan sy jadikan panduan dlm hidup bg segala yg pahit

hari ni walaupun cuti,
sy gagahkan juga kaki ke pejabat,
sy bekerja 1/2 hari hr ni,
buat OT untuk time sleep sy 4 januari nanti,
4 januari nanti sy ada temujanji dengan Dr. Norziani untuk projek pengurusan
so sy terpaksa ambil masa kerja untuk urusan peribadi...
pandai2 la adjust kan....

sampai di rumah sekitar jam 1.30 tengahari,
lepas solat sy melekat di depan tv,
menonton jejaka pujaan hati....haha
Konsert Lelaki ini ....Anuar Zain,
sedang sy warming up dengan lagu2 lama Anuar Zain...
sy terima misscall dr teman lama,



Dalam hati saya terdetik,
kenapa tiba2 ezan miscall sy,
rasanya dah sekian lama ezan @ ruzana tak contact sy,
berita tentang perkahwinannya pun sy terima dr kwn2 lain,
memandangkan ianya hanya m.call so sy abaikannya sekejap,
dipertengahan konsert, anuar zain nyanyikan lagu jangan bersedih lagi...
tiba2 air mata sy menitis...
teringat kenangan lama...kenangan waktu di KUSZA,
br sy teringat...ezan antara kwn yg selalu pinjam koleksi anuar zain sy...
tangan sy lantas mencapai hp dan hantar sms pd ezan,
selepas 5 minit sms sy dibalas..dan sms ezan pd sy berbunyi....



Ya Allah...mana mungkin sy lupakan teman2 sy di KUSZA dulu,
waktu di KUSZA dulu agak jelik bunyinya,
bila budak pengajian Islam jd fan Anuar Zain,
tp sy tak kisah sbb sy punya teman2 yg sekepala..
dan diantara teman2 itu adalah ezan & arwah sara,
sms ke2 ezan pd saya....



Ya, arwah Sara...
Moga arwah dtempatkan bersama org2 yang beriman...
terharu hati sy bila ada teman yg masih mengingati sy...
Tuhan....syukur kerana ku masih dberi kesempatan untuk terus bernafas di dunia ini...

tak dinafikan...
konsert Anuar Zain buat sy terpukau seketika...
smpai terlupa untuk makan tengahri...
tribute Anuar buat penyanyi2 lama spt ..
Zubir Ali, Ibnor Riza, Flybaits dan Broery Marantika betul2 buat sy teruja...
berikut sy kepilkan gambar2 sekitar konsert yg sy download dr website Anuar Zain...
AZ....Ur The Best!!!





Posted by Picasa

::regards::