Posts

Showing posts from March, 2013

* biar waktu berbicara *

phewwww...

Alhamdulillah 
finally selesai juga Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Zon III semalam
dalam kepayahan & keperitan ...
finally we did it!
secara peribadi 
saya berpuas hati dengan komitmen seluruh ahli keluarga PADSPS
thanks a lot guys...
from A to Z ...saya bangga dengan komitmen kerja kalian ...

selesai prog penutup bulan mac...
alhamdulillah ...alhamdulillah... alhamdulillah
next week andai tak ada aral
saya & kakak ada merancang satu percutian singkat utk family...
harap segalanya berjalan lancar ...

apa yang dah berlaku 
biarkan berlaku...
ambil pengajaran dari segala kesilapan yang terjadi ...
dan...
maafkan insan2 sekeliling kita...
Ya Allah anugerahkan ketenangan & kebahagiaan itu 
buat insan2 yang Engkau uji tahap kesabaran mereka...

amin...

regards
~adeqya8284~

# 30 minit yang bermakna ...

oppsss ...
maaf saya tak sempat update condition saya lps sampai di bangi tempohari 
kalau mengikut jadual  saya & rakan2 perlu berkursus di ILIM selama 3 hari
alhamdulillah... sesi kursus asas kaunseling syarie untuk hari pertama... berjaya kami lalui dgn jayanya ...
19hb mac 2013 ... lbh kurang jam 7.30 mlm  kami mendapat berita tentang kematian KPP Bah. Pendidikan JHEAIPP
Ustaz Redzuan Bin Abd Wahab ...
dari teman2 yang berada di P.Pinang... terkesima sekejap...rasanya baru lagi saya bergurau senda dengan arwah...
waktu majlis hafazan peringkat kebangsaan yg lalu...
Al-Fatihah...moga rohnya ditempatkan bersama para solehin...
saya tak pernah bekerja direct dengan arwah ... sekadar menegur sapa & berbual kosong saja... arwah seorang yg happy go lucky dan sangat disenangi oleh ramai pihak ... Allah sayangkan insan2 yang baik ...
saya percaya... pemergian beliau memberi kesan yang agak besar pada seluruh warga JHEAIPP
berbalik pada keadaan kami di bangi... ada seorang dua dikalangan kami yang mula …

#alhamdulillah safely arrived ...

penat dowh ...
perjalanan ke bangi yg mengambil masa 4 jam 
tetiba bertukar jadi 9 jam hari ni
gara2 ada sesi "shopping" di jlnn TAR ptg td
wua3 ...

ape2 je la kan 
saya tak kisah janji selamat tiba ke destinasi....

Alhamdulillah demam saya dah makin ok 
dan insyaAllah akan berkampung di ILIM, Bangi 
untuk sesi 4 hari 3 malam 
Kursus Kaunseling Syarie bermula hari ni sampai la 21hb insyaAllah 

permudahkan urusan kami Ya Allah :)

tired & nantok ...

tata ^^,*

regards
adeqya8284

* senggang yang panjang *

agak lama tak mencoret disini ...
sy cuba mencari senggang waktu yang bersisa sebenarnya,,,
tapi hakikatnya ia masih tidak mampu utk saya miliki 
kerana kepadatan jadual seminggu dua ni ...

saya selalu merenung diri 
sibuk sangatkah saya?
rasanya saya bukan sesiapa pun 
hanya penjawat awam biasa 
tapi kerapkali saya kekurangan masa 
untuk keluarga & rakan2 yg sentiasa mengingati saya...

untuk family & teman2 maafkan saya ...
kesibukan ini bukan satu pilihan ...
tp ianya tanggungjawab yg harus dipikul dan harus sy galas ...

kalau diberi pilihan 
saya mahu kembali ke jabatan lama, kerjaya yang lama 
rileks ...
tak banyak tekanan ...
apakan daya ...bila sekali saya memilih untuk melangkah ke hadapan 
sudah pasti saya tak akan menoleh ke belakang lagi ...

minggu lepas ...
bermula 3 mac (ahad)
saya bertugas untuk 2 kerja serentak dalam satu masa 
bermula ahad saya menghadiri mesy agung qaryah waktu pg
usai mesy agung saya terus bergegas ke kompleks tabung haji bayan lepas 
utk sesi taklimat sebagai LO 
bag…