Wednesday, September 29, 2010

*♥* padat dan penat??? *♥*

betul ke istilah tajuk entry di atas???
iye la kot kan...
sampai hari ni saya belum berkesempatan utk berehat *lps balik dr melaka aritu...huhu
sempat ambil time off half day je kelmarin ...
itupun curi2 masa utk keluar menonton magika dgn tini...

huahua...magika sgt best!...
saya bagi 9 1/2 / 10 la...memang superb...
hehehe...dalam letih2 sempat lg sy panjat tangga JJ utk pergi menonton...
just 4 relaxkan minda dan hati yg sedang bergulana ni huhu...

jadual saya padat hingga minggu depan...
harap2 dapat buang beberapa aktiviti...
sebab rasa tak daya sangat...

esok : mesy. dgn biro pengaduan awam jab.perdana menteri utk aktiviti bln okt-nov ni...
jumaat: jamuan aidilfitri PADSPS
sabtu&ahad:study time!!!
isnin&selasa:exam paper undang kerajaan~paper 1&2 @ dewan seri pinang
rabu:mesy. peg khidmat nasihat di JAIPP
khamis: ~free buat setakat ni~
jumaat-ahad:ada jemputan dr RISDA utk prog.hari keluarga wawasan siri 2
@ merlimau~melaka


ini jadual keje sy setakat 10/10/10 ...
sengal2 badan balik dr masjid tanah~melaka aritu pun belum abis...
tiba2 dpt jemputan lagi...
sedang berfikir2...sedang menimbang2...utk pergi atau tidak *sigh*

satu perkara lg yang menyesakkan hati saya
berkemungkinan besar bos saya akan menunaikan haji thn ni...
~omaigot~
rasa mcm nk rebah je...
ini bermakna akan tggl saya seorang saja pendaftar NCR dalam daerah...
sepatutnya dlm setiap daerah ada 3 pendaftar NCR...
satu kekosongan jwtan belum diisi...
yg tggl sekarang hanya saya dan pendaftar kanan saja ~bos la tu~
kalau bos takde...
wuaaaaaaaaaaa
tinggallah saya terkontang-kanting...
sgt2 susah hati...
sedang doa yg terbaik...moga ada bantuan yg akan menyusul kelak...
kalau bos sy comfirm dpt ke tanah suci...
saya kena belajar uruskan banyak perkara...

Ya Allah Engkau yang Maha Mengetahui
yang terbaik dan yang termampu untuk dipikul oleh bahuku yg lemah ini...

mahu berhenti membebel
~insyaAllah ada masa saya sambung nanti~

regards
~adeqya8284~

Monday, September 27, 2010

*♥* Hari Keluarga Wawasan @ Kg. Seri Tanjung Melaka *♥*

Kepenatan....
baru sampai dr melaka jam 11.30 mlm semalam...
hari ni sperti biasa...tanpa rehat yg panjang...
saya kembali menjejak kaki ke pejabat menjalankan tugas...


otak sarat dengan mcm2 perkara...

alhamdulillah selesai tugas2 di melaka utk program bersama RISDA & JKM...
pd firasat sy...
objektif membawa client sy & seisi keluarganya...
menyertai hari keluarga wawasan di melaka kali ni tercapai...
biar jauh perjalanan...
biar banyak halangan yang mendatang...
alhamdulillah...masih ada ruang yg dipermudahkan ...

saya tak pernah tahu tentang kewujudan prog hari keluarga wawasan ni
hari keluarga wawasan @ HAKAS adalah satu platform ...
untuk menyatukan semula keluarga2 yg bermasalah dari segi sosial...

peserta2 HAKAS kali ni ramai yg terdiri daripada remaja2 yg terlibat dgn jenayah juvana...
dan juga terdiri daripada keluarga2 yang bermasalah (broken family)
alhamdulillah...satu kepuasan menyertai team HAKAS kali ni...
secara tak lansung saya dah melibatkan diri dgn aktiviti kemasyarakatan ...


3 hari 2 mlm bersama keluarga angkat di melaka sgt membahagiakan ...
terima kasih atas layanan yang baik kak izan & nabila...
kak izan seorang ibu tunggal yg tinggal bersama seorang anak perempuan
dan abangnya yg kurang sihat ...
alhamdulillah...seronok + happy berganda2...

menjejak ke melaka kami tak melepaskan peluang ...

mencuba masakan tradisi bumi hang tuah ni...
kak izan menghidangkan kami dgn b'mcm2 makanan...
smpaikan pukul 12 tgh mlm pun ...
saya, k.zah & dayah masih boleh bersidang di meja makan lagi...hehe


*sy*k.izan* dayah*
*lelaki diatas adalah paklong~ abang k.izan...


...sarah dan adam yg sangat noty dan cerdik...

two little angle ni sgt mengujakan saya...
sarah adalah anak mangsa perceraian ibu bapa...ibunya kini adalah ibu tunggal...
dan adam adalah anak client sy yg dlm proses perceraian...

insyaAllah saya akan tulis entry khas untuk sarah&adam nanti...
walaupun sarah baru berumur 4 tahun...
dan adam baru menjejak usia 2 tahun...
mereka tahu...dan mereka mampu bercerita...
siapa ummi, siapa abah, siapa mama dan siapa ayah mereka...
speechless...
pandang mata anak2 ni...sayu rasa hati...

doakan anak2 ni bahagia...
sepertimana bahagianya anak2 lain yang ibu bapanya sentiasa ada utk mereka

sarah*adam acik rindu kamuu....

regards
~adeqya8284~

Thursday, September 23, 2010

*♥* bila ada yang menguji kesabaran saya!!! *♥*

tak tahu nk klasifikasikan entry ni sebagai kategori apa...
marah, benci, tak puas hati...huhu...penghujungnya saya jugak yg sedih sendiri...
sy tak tahu apa puncanya kejadian kelmarin...
tapi bila tiba2 saja ada pihak yg melanggar urusan peribadi saya...
cuba bercakap dan ambil tahu soal gaji dan sumbangan sy pada organisasi ...
saya kira its too much!!!

selama hr ni tak pernah saya senaraikan...
dana pengeluaran yg sy sumbangkan utk organisasi dan client...
sy kira ia milik peribadi dan tak perlukan hebahan...
tapi bila kejadian kelmarin berlaku ia benar2 mendidihkan darah saya!
bercakap ikut suka hati dan mulut tanpa menyiasat...
dan bercakap kasar!...

sy tak merancang utk keluarkan taring "bossy" di dalam pejabat...
sebab sy kira saya mahu belajar dunia baru saya dan mahu dekati semua secara "berkawan"
tapi bila keadaan ni berlaku ...
saya belajar sesuatu yg baru...
jangan terkejut kalau ada perubahan dalam diri sy lps ni...

i think its too much!!!
kalau kita mengharapkan penghormatan dr org lain,
kita perlu terlebih dahulu menghormati org lain,
kalau terasa diri terlalu sempurna utk lakukan semua kerja...
do it by yourself! and prove it!
bukan hanya bercakap kosong tapi habuk pun tak ada!!!

*tiba2 je rasa nak meluahkan perasan marah ni...*
maybe sebab dlm pms zone juga...tp selalu sy boleh kawal...
kali ni kesabaran sy benar2 diuji!

regards
~adeqya8284

Tuesday, September 21, 2010

*♥* bisik minda pada hati... *♥*

inilah sy...
kalau rajin tu...
sehari boleh menulis 2-3 entry dlm belog ni...huhu...

hati kurang tenang semenjak dua menjak ni...
luaran tampak biasa...normal mcm insan2 lain...
dalaman...
hanya Allah yg tahu ...

ada satu dua perkara yg merunsingkan minda saya ...
tapi yg benar2 menyentap hati & jiwa sy kebelakangan ni
bila ada yg bercerita tentang soal jodoh saya...

sy kira...sy kurang berbicara soal hati...soal jodoh secara terbuka...
tapi tekanan2 yg mendatang sejak kebelakangan ni...
buat sy makin runsing...makin tertekan...

secara peribadi...saya kira...
umur 26 tahun masih belum terlalu banyak utk dihitung...
rasanya...baru je menghela nafas lega...
menamatkan pengajian dua bulan yg lepas...
baru nak menarik nafas lega...dah terdengar
sokseksoksek...bicara tentang kahwin dan soal jodoh...
makin lama makin rancak jadi bualan insan2 di sekeliling saya...
kalau setakat pertanyaan ttg gosip2 liar tu...
sy kira ...saya mampu lagi tepis dengan hati yang terbuka...

tapi... bila en.abah dah mula bersuara...
*walaupun en.abah hanya bercakap menggunakan bahasa kinayah...*
ianya sangat menusuk kalbu...
ya Allah ...Dia sahaja yg maha mengetahui...
isi hati saya tika itu...*tak mampu utk digambarkan*

saya akui...sebelum2 ni...
ramai yang cuba utk jd matchmaker dalam pencarian Mr right saya...
tak ada ucapan lain yg mampu saya ungkapkan...
melainkan ucapan terima kasih banyak2 diatas keprihatinan semua...
terima kasih atas doa ...
dan saya kira saya tersentuh dengan satu kiriman mesej di facebook...
yg dihantar olh salah seorang ustazah...
sy yg pernah mengajar sy ketika di SMKANT satu masa dahulu...
mesejnya berbunyi...

07 September at 09:59
assalamulaikum. mariatul. tadi pagi usth ada hadiri satu kuliah subuh.
penceramah tu pesan bagi anak22 gadis yg agak lewat jodohnya...
dgalkkan membaca surah taha selama 41 hari berturut22.
bila uzur stop dan kemudian sambung balik.
sharelah dgn rakan22 yg seangkatan. salam hari raya. maaf zahir

menitis air mata mengenangkan saya masih diingati dan disayangi...
oleh pihak2 tertentu...
saya tahu dan saya faham kehendak insan2 di sekeliling saya...
mereka ingin sy bahagia & hidup dlm keadaan gembira...

tapi saya juga manusia biasa yg tak mampu untuk menolak takdir...
urusan jodoh, ajal dan maut ...tetap rahsia Allah yg kita tidak akan tahu sampai bila2...
saya hanya mampu berusaha+berdoa...
agar bertemu insan yg benar2 diciptakan cintanya untuk saya dan penciptaNya...
saya kira semua insan didunia ni ingin bahagia...
tak ada seorang pun yang ingin mengundang derita secara sengaja...

saya masih dalam peringkat pencarian...
"terlalu memilihkah???"
saya kira hanya satu nilaian yg menjadi garis ukuran...
"insan itu mampu menjadi pembimbing saya dunia & akhirat..."
ramai yg mengganggap sy mementingkan status, kecantikan, pangkat dan gaji si lelaki itu...
rasa tak terlintas lansung pun perkara2 tersebut...
sebab sy masih lagi wanita yg "bengkok"
yg perlu ditunjuki jalan yg lurus...
agar saya tidak terus bengkok...
ataupun patah akibat ingin diluruskan secara sempurna...

setakat ini...mungkin ada yg pernah hadir...
tapi mereka belum mampu utk meletakkan diri mereka sebagai pemimpin...
malah ada yg perlu dipimpin utk terus melangkah ke hadapan...
adakah signifikan seorang wanita memimpin lelaki???
tepuk dada tanyalah iman...

panjang berjela la pulak entry nih...
harap2 ianya dapat meringankan bebanan minda saya ni...
mahu tenang dan mahu redha dengan segala ketentuanNya..

teman...
doakan yg terbaik utk diri ni...dan kita semua...
* sedang mencari kemanisan takdir ni...sambil memujuk hati yg sdg lara...*

*entry ini tidak ada kaitan dgn mana2 pihak yg masih hidup ataupun yg telah mati...
hanya sekadar cerita & luahan rasa insan kerdil ini*


regards
~adeqya8284~

*♥* cerita hari ni *♥*

~hari selasa~
sangka saya taklah sesibuk mana ...
hari kedua ni biasanya client sedang2 saja...

malangnya sangkaan saya meleset...
berat terus kepala ni...
~terasa ibarat senget sebelah...huhu~
macam2 cerita...macam2 ragam...mcam2 kisah ....

kisah 1
~cerai taklik~
datang seorang pakcik berusia lingkungan 60-an bersama isterinya berjumpa saya...
pakcik tersebut bawa bersama 2 pucuk surat yg tlh diberikan kpd isterinya ptg kelmarin...
isi surat yg sama cuma ditulis dalam dua salinan
dan dalam surat tersebut dinyatakan ...
sekiranya isteri melakukan sesuatu yg suami tak izinkan maka jatuh talak satu...
masalahnya sekarang surat tersebut ditulis dalam 2 salinan...
so persoalan pacik tu...
jatuh talak 2 @ masih talak 1...
??????????
hanya mahkamah saja yg mampu memberi keputusannya...

kisah 2
~poligami~
datang si isteri pertama
bercerita ttg kisah suami yang telah berkahwin lagi *berpoligami* tanpa kebenaran...
sejak 2003 dan kini telah miliki 2 org anak dgn isteri kedua ...
awal pertemuan isteri ini tenang tanpa setitik air mata pun...
bila saya bertanyakan ttg keadaan anak...
wajah wanita ni berubah...terus kemerahan menahan tangis...
kagum dgn cerita wanita ni...
rupa2nya anak2 tahu ttg isteri kedua ayah ...
dan mereka tlh diperkenalkan dgn 2 adik dr ibu tiri...
anak2 rahsiakan cerita ni dr ibu sebab tak mahu ibu sedih ...
*sigh*
sgt takjub...sy sendiri hampir menitiskan airmata...
anak2 wanita ni matang dr usianya...
disebabkan syg ibu...dan disebabkan tak mahu ibu & ayah berpisah
mereka sanggup simpan rahsia...
*tak ada kata2 yg mampu sy ungkap pd wanita itu melainkan*
"puan perlu bangun...perlu terus berdiri dan kuat utk anak2..."

perasaan saya bercampur baur...
* tak tahu utk gambarkan bagaimana*
God ...its gift to me...
u make me learn from other people who need me in their life...


~regards~
adeqya8284

Monday, September 20, 2010

*♥* raya vs kenduri kawen *♥*

sedar tak sedar dah masuk hr isnin semula...
hari kejeeeeeeeee............huhu
alhamdulillah raya thn ni...agak meriah walau tak lama di kampung...

thanks pada kawan2 yg sudi hadir ke rumah 16 sept yg lepas...
berbaloi saya memasak smpai kul 2am utk tetamu...
alhamdulillah dah tunaikan hajat beberapa org yg request nk mkn soto ...
nanti thn2 depan sila request makanan yg senang2 sikit ye...
hehe...berhempas pulas jugak la utk siapkan 3 periuk kuah soto...
tp sgt suka+puas hati sebab semua suka ...dan periuk licin!!!
alhamdulillah >_<

18 sept lepas ...
berlansunglah kenduri kawen teman sepermainan sy satu masa dulu...
saya pernah ceritakan tentang akmal di blog ni sebelum ni ...
ibarat jejak kasih ...hehe...
majlis akmal berlansung di lokasi ini...



::majlis bermula jam5.00 petang hingga 11.00 malam::
*tapi pengantin minta saya hadir lepas magrib utk majlis persandingannya...
demi kawan...
ape saje beb...saya turutkan...
tq makcik rozi& pakcik din...*parents akmal...
masih ingat saya walaupun dah hampir 14 thn x jumpa...

dan ...

inilah dia pasangan yg diraikan...
♥akmal&farahin♥



akmal&farahin
semoga berbahagia ke akhir hayat...
dan semoga dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah...


hari ni minggu baru ...mood bekerje lepas sakan beraya...
alhamdulillah semua keje di pejabat ok...

cuma sibuk dengan permohonan kebenaran kahwin yg dah mula membukit...
huhu... masuk musim kenduri pulak lepas ni...
pening jugak menyemak kebenaran2 yg bertimbun atas meja...
tq ye encik ninzam...anda mmang superb...
hehe tech sy ni dah jd pelengkap keje dah...
kalo takde nizam...
patah jg kot tangan saya utk kendalikan sistem e-munakahat...

okies mahu titun...
esok ada appointment dgn peg risda utk prog di melaka hujung minggu ni...
hopefully semuanya lancar...insyaAllah :)

~regards~
adeqya8284

Tuesday, September 14, 2010

*♥* syawal 1431H *♥

kenapa la diri ni sangat bermalas-malasan untuk menghapdet!!!
banyak cerita ...banyak kisah...
suka duka sepanjang syawal 1431 H ni...

owhhh sebelum terlebih melalut...
Salam Aidilfitri Maaf Zahir & Batin...
untuk semua pengunjung2 penamayamaria ni...:)
maaf kalau2 ada entry sy sblm ni yang pernah menyinggung perasaan mana2 pihak...
niat di hati... coretan yang terpalit di wall ini hanya luahan rasa...
lukisan jiwa rasa sedih, gembira, tawa & hiba sendiri...
tidak ada kena mengena antara hidup dan mati insan2 lain...

syawal thn ni berbeza sama sekali bagi hidup saya...
kebiasaannya saya akan menyambut mlm raya di rumah peninggalan opah...
masak rendang dgn makyang...susun kuih...bertakbir di anjung rumah...
tp tahun ni berbeza sikit suasananya ...
mlm raya... saya & family masih berada di rumah ...di parit buntar...
mengubah sedikit tradisi...
masih menyambut syawal dengan laungan keramat takbir...
cuma bezanya ...
kami jemput kumpulan takbir dr surau untuk dtg ke rumah bagi memeriahkan suasana ...
alhamdulillah...
walau sedikit penat...*sebab last minit punya planning
sy sangat berpuas hati & bersyukur...

pagi raya ...selepas sembahyang raya ...
kami sefamily bertolak balik ke KK untuk ziarah pusara emak & opah...

sayu & sedih...
saya kira selepas 8 tahun saya mampu bertahan...
thn ni saya kalah...
kalah untuk tak mengalirkan airmata di pusara mak...
kebiasaannya kami akan baca surah yassin di pusara mak...
tp thn ni abang ipar saya, abang pian...
adakan sedikit tahlil sewaktu berziarah ....
tak sedar airmata mengalir...bila abang pian sebut nama emak dalam doanya...
doa dr seorang anak menantu yg tak mengenalinya...
tanda ingatan...dan kasih sayang...
saya??? insan yang lahir dr rahimnya...
pastinya terlebih2 kasih...terlebih2 sayang ...terlebih2 rindu mak...
amat2 rindu emak...
Al-Fatihah...~buah tangan untuk emak~

sambutan aidilfitri saya tahun ni amat pendek di kampung ...
raya kedua saya dan adik dah kembali berada di parit buntar...
sepanjang hari berehat! konon2 letih...huhu
raya ketiga ...
sy kembali keluar meredah kesesakan lalulintas ...
untuk penuhi jemputan sambutan aidilfitri di pantai bersih, bwrth & sg bakap...
thanks abg gelex & k.mai...nice moment...
dpt berkumpul balik dgn x-smkant yg dah lama tak jumpa...
ramai yg hadir senior2 sy...
ada jugak 2-3 org teman sebaya tapi kebanyakannya lelaki...
happy jumpa korang ...
taufik & isterinya sue, cain & tunangnya nadia ...
and ada 2-3 org lagi yg sy tak sempat jumpa...
selesai mengundur diri dr pantai bersih
sy & tini berganjak pula ke sg bakap untuk majlis bbq di rumah ina & syakhilla...
thanks my dear liena...hehe lama sungguh x jumpa syakhilla...
alhamdulillah sempat jugak hilangkan rindu dgn korang berdua...

dan hari ni raya keempat...
cerita sedih, pilu dan menikam kalbu...
saya dah kembali beKERJAAAAAAAAAAAAAAAAAA............
huhuhu...bekerja tahap maksima rasanya ...
dr pagi sampai ke petang...NON STOP!!!
aduiii...sy jarang bekerja di kaunter...
masuk musim raya ni dah takde org...so terpaksa la jugak ...gantikan petugas kaunter...
hari ni sy bekerja berdua dengan k.zah...
esok tambah seorang lagi...dgn Is...
huhu ...harap dengan adanya si adik kecik tu dpt la sy bernafas esok...

cerita esok???
huhu belum tahu...sama2 la kita tunggu...
esok last day sy keje ...lusa saya bercuti kembali...
perlu cuti untuk persiapan majlis hr khamis nanti...
insyaAllah mcm thn2 yg lepas...
ada hari istimewa untuk semua teman2 & ahli keluarga terdekat...
cuti 16 sept...jemputlah datang ke rumah...
insyaAllah sepanjang hari pintu terbuka ...
menu...masih lagi rahsia....tungguuuuuuu...

ngantuks sudah...
panjang berjela la pulak sy membebel...
okies...
sekali lagi...
Salam AidilFitri Maaf Zahir & Batin...
frm maria&family...

regards
~adeqya8284~

Monday, September 6, 2010

*♥* Tribute to Cik Wiwi *♥*

who's cik wiwi???
sila skroll ke bawah ...
v
v
v
v
v
v
v
v




bubbye cik wiwi ...
terima kasih atas segala jasa & kenangan...
kenangan yang akan sy bw hingga jasad bercerai badan...

kenangan study bersama cik wiwi di bawah pokok dekat library PHSII...
kenangan tidur bersama cik wiwi sementara tunggu waktu exam bermula...
kenangan langgar tiang dan tembok...* sowi cik wiwi kalau sakit...
kenangan merempit atas highway melepaskan stress...

cik wiwi...thanks 4 da memory ...
sedih rasanya nk berpisah...
tp lumrah alam kan...
tiap yg bertemu pastikan berpisah...

moga cik wiwi bertemu dengan tuan yang lebih baik...
lebih pandai jaga cik wiwi ya...
gonna miss u cik wiwi...

welcome cik greenish ...:)
welcome to my life ...
buku baru...kehidupan baru...insyaAllah buah hati juga baru...
P**8284 alhamdulillah...
tercapai jugak hasrat utk melakar tarikh lahir pd cik greenish...

hope everything will be fine untill end...
td dah smpat mandi & tepung tawar cik greenish :)
hope our relationship berpanjangan ya...

~regards~
adeqya8284

Thursday, September 2, 2010

*♥* My Diary Ramadhan 07 *♥*

Menjejak 10 malam terakhir...
Ya Allah...leka seketika dengan urusan2 dunia...
sejak cuti nuzul Al-Quran yang lepas hingga ke hari ni...
saya belum lagi menjejakkan kaki ke pejabat...
30 hb saya bercuti...selesaikan 2-3 perkara di JPJ dan pihak insurans ...
kelmarin dan hari ni...saya berbengkel di PAD Kepala Batas ...
esok baru ada peluang nak menjenguk teman-teman sepejabat...
adehhh...banyak keje yg pending...

minggu depan 7hb ...saya ada mesyuarat di masjid negeri
mesyuarat unit undang2 & rundingcara keluarga ...
saat2 akhir nak beraya pun masih ada kes yang berbangkit lagi...
pening kejap bila tgk surat pg td...
mood raya dah mula menular...
tapi bila ada tuntutan kerja yang mendatang sebegini...
saya tak mampu untuk menolak...

semalam saya call adik...
cemburu la pulak dengan dia...
si budak kecik tu cuti raya dua minggu ...
dan cutinya bermula seawal isnin minggu depan...
huhu...itu namanya raya sakan...
jeles...jeles...kakak dia yang keje dekat ni...
raya ke4 dah kena keje...huhu nasib badan...

bila difikir2kan balik...
penat rasanya ...
bila komitmen kerja semakin meningkat ...
masa untuk diluangkan bersama keluarga pun makin berkurang...
bukan tu je waktu untuk mengadap Allah pun kadang2 makin di "cut"
huhu nauzubillah...kadang2 cuba muhasabah diri...
bila keletihan melanda ...mula la diri ni hilang upaya untuk beribadat...
cuma kadang2 saya bersyukur...
bekerja dengan komitmen yang besar di jabatan agama ni...
sekurang2nya yang wajib tu dapat saya penuhi...
cuma ruang2 untuk ibadat sunat tu kadang2 makin lompong ...
akibat keadaan terlalu letih...
entah la ...saya cuba kawal...
tapi keupaayaan sebagai seorang manusia kadang2 membataskan saya...

Ramadhan kali ni saya akui...
agak kurang masa saya untuk amalan2 sunat...
balik kerja kadang2 dah menjangkau jam 7pm...
selesai berbuka dan solat maghrib...kdg terus masuk alam ghaib...huhu tertitun
isya' & terawih saya ...terpaksa la ditransfer ke waktu sebelum sahur...

Ya Allah ...makin sedikit waktu ku denganMu...
kau lapangkan waktu2 ku Ya Allah...
untukku terus bernafas di bawah lembayung kasihMu

regards
**adeqya8284**

Wednesday, September 1, 2010

*♥* Rindu Yang Telah Pergi *♥*

By: Akim, AG & Black

Sekali lagi ku terdengar,
Suara takbir,
Rasa menyelubungi,
Bila ku sendiri

Ku masih bermimpikan,
Hilai tawa itu,
Walaupun hanya sesaat,
Ku merasakannya

Kini yang tinggal hanya,
Pusara sebagai penawar,
Bisa ini,
Agar bercahaya,
Aku mampu berdoa,
Ini takdir yang maha esa
Di hari/pagi raya

Terbayang kenangan indah,
Tika bersama,
Keluhuran di wajahmu,
Ku kenang selalu

Andai ku meniti sebuah,
Cinta sejati,
Aidil fitri jadi saksi
Tulus hati ini

Rindu yang telah pergi,
Membawa satu memori,
Menjadi satu coretan cinta,
Oh woo…
Di pagi syawal ini,
Tertitis airmataku,
Memandang potret wajah dirimu

*nice song ...nice lyrics...
its full of meaning for me...
untuk dengarkan lagu ni...
saya dah sisipkan ia dalam koleksi muzik terkini penamayamaria ni...

hmmm...rindu yang telah pergi...
ia pergi berlalu sepi...
biar kini tinggal sendiri...
rindu itu sentiasa terpahat di hati ...

regards
**adeqya8284**