Posts

Showing posts from 2008

::Salam Maal Hijrah 1430::

Image

::27122008::

Tahniah...tahniah..tahniah...

Tahniah buat kak su dan pasangan idzudin yg melansungkan majlis perkahwinan mereka hari ni,

Tahniah juga buat k.finas atas pertunangannya hari ni,

Semoga kalian berada di dalam lindungan dan kasih sayang Allah.....luv y'all....

Ya Allah...give them...a great Love & a great life ....

Tempatkan hati ini juga di bawah lembayung kasih sayangMu yang kudus itu....Amin...

::adeqya8284::

Trip Melaka - KL

Image
::K.Ira:Maria::


::K.Nisa:Maria @ Dataran Pahlawan Melaka::


Tangga rumah Melaka yg cantik!!


Model telefon ::K.Ira:Maria::


::K.Jura:Maria @ Dataran Pahlawan Melaka::

::K.Nisa:Maria @BTPN Melaka::

I'm Back!!!!....hehe lps intensif jln2 time pulak...tp kali ni kejap je la...pic2 kat atas ni yg sempat snap pakai phone je...sebb tu la byk fokus muka ajer..hehee...gambar2 lain ada dlm kamera...belum smpat proses...
byk sgt nak cerita ni..tp tak cukup masa..insyaAllah next time i'll be back with new jurnal.....

to Bihah thanks ya...akak tgk nama tu cam dah boleh agak dah sapa tuan empunya nama itu..hehe...rindu adik2 akak...sebut nama bihah teringat geng2 korang....nana, lin, ina..
hadiah paling best dr adik2 akak....kad birthday bentuk love yg amat besar tu....
akak simpan lagi sis!!!

adios::adeqya8284::


::Terima Kasih Cinta::

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu
Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

*Nice song from Afgan...Artis baru Indonesia yang mude bangat..hehe..
Nice lyrics..yes we should thanks to L.O.V.E.....tanpa cinta hidup takkan bermakna...
Cinta pada Allah, Cinta pada agama, Cinta pada ibu bapa & keluarga & Cinta pada diri sendiri....
selagi hati ini belum dimiliki........thats my L.O.V.E....

enjoy this song..
::adeqya8284::

I'm Back......

Selepas sekian lama....menyepi ......now i'm back....^_^ Alhamdulillah rasa lega yang amat sangat..lps hbs intensif..but at the same time... kerisauan melanda jugak...dengan timbunan kerja2 yang sedia ada... Ape pun maria life must go on....tempuh ape je yg ada ada depan mata.... Hari ni rasa sedih melanda..tp tak boleh nak bercerita.... i feel so sad...dont know why....dgn keadaan persekitaran yg mcmani (i cant describe it).. God.... only U know ....please give me some happiness to make other people happy... Friends..... ~The most difficult phrase of life is not when no one understand you ..It is when you don't understand Yourself!!!~
::adeqya8284::

::Sunday to Monday::

Image
Jam menunjukkan 3.28 am ....huhu buhsannyer mata ni tak ngantuk...so jengah la blog ni kejap...hehe...hari ahad yang pack!!... kelas start kul 8 am sampai la 7 pm....walaupun ader ruang senggang kejap td rasa letih yang teramat sangat le...esok...start 1st PB exam... international management.....huhu ...harap2 ok..sebab baru sempat buat nota sampai bab 4 je ni...hehe...Opps lupa sebenarnya nak cerita pasai kelas english yang best hari ni...huhu tak sangka Dr George tu sporting orgnya...enjoy and rasanya susah utk dpt lecturer yang best camni.....hehe masa dlm kelas sempat snap beberapa gambar waktu aktiviti...hehe...thanks Dr....we enjoy it.....


* both picture:sessi karaoke beramai2...yang duduk tepi slide tu Dr George..hehe


regards::adeqya8284::3.36am::

::USM LiFe::

Selepas 4 hari berkampung dalam kampus....akhirnya hari ni baru sempat jengah blog..ini pun sambil2 siapkan ass Dr George..huhu esok dah kena submit..hari ni baru nak buat...again...and again...maria suka sangat buat keje last minute...tak larat nak marah diri sendiri dah..hehe...pagi ni walaupun hari sabtu...still ada kelas..bussiness ethics...kelas Pn Ommei...huhu...kelas paling best di abad ini..tq Pn Ommei....igt pesanan dia...yang selalu remind...kamu adalah produk universiti APEX...wuahaha.....amat gerun bunyinya tapi ....insyaAllah dengan ada pengiktirafan dr APEX...harap2 kami produk2 pjj ni lebih bersemangat lagi utk belajar..apsal post arini mcm ayat skema jerk...!! maybe sebb tgh wat ass kot...tak nak merapu lagilah....hehe cau cin cau...

adeqya82824::H-9DesasiswaBaktiPermai::USM

::Mana Satu Pilihan Hati ::

www.iLuvislam. com
oleh: aisyahhumaira

Saya bertanya kepada emak, "mana satu pilihan hati, orang yang sayangkan kita atau yang kita sayang? Mak jawab, "dua-dua bukan.." Saya tercengang.. Mak mengukir senyuman. "Pilihan hati mak adalah yang sayangkan kita kerana Allah.." Saya menarik nafas dalam-dalam. "Macam mana nak tau orang tu sayang kita kerana apa?" Mak diam sekejap berfikir dan kemudian tersenyum. Rasanya mak dapat menduga apa yang sedang bermain dalam hati anak perempuannya. Mana mungkin saya mampu menyorokkan rahsia hati dari mak sedangkan sekilas saya pun mak mampu membacanya. "Yang paling tahu hanya Allah.." mak merenung dalam-dalam wajah anaknya. "Kerana hanya Allah mampu membaca hati hambaNya.. " mak menyusun ayat-ayatnya. "Dan keikhlasan kerana Allah itu akan terserlah keberkatannya tanpa perlu sengaja ditonjokan oleh seseorang tu.." Saya memintas, "Tak faham.." Mak menyambung "Cinta di dalam ja…

...........

Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the one's who don't. Believe everything happens for a reason. If you get a second chance, grab it with both hands. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, they just promised it would be worth it.

::Maafkan Kepergianku::

Maafkan Kepergianku Tak ada lagi kata yang terucap Jangan ada lagi titis air mata Di saat kepergianku Untuk Selamanya Maafkan caraku ini Yang 'tak ingin kau terluka Karena diriku terlalu mencintaimu Maafkan kepergianku Yang inginkan kau bahagia Tanpa diriku untuk selamanya Tak ada lagi kata yang terucap Jangan ada lagi titis air mata Di saat kepergianku Untuk Selamanya Maafkan caraku ini Yang 'tak ingin kau terluka Karena diriku terlalu mencintaimu Maafkan kepergianku Yang inginkan kau bahagia Tanpa diriku untuk selamanyaOo.... Maafkan caraku ini Yang 'tak ingin kau terluka Karena diriku terlalu mencintaimu Maafkan kepergianku Yang inginkan kau bahagia Tanpa diriku untuk selamanya Nice song from Ruth Sahanaya...1st time dgr masa AF3 aritu...waktu ekin nyanyikan masa konsert ke7 (kalau tak salah)..nice lyrics...hari ni layan lagu2 jiwang hehe..mood nak keje pun mcm tak berapa nak ada...rasa mcm nk cuti jer!!!!....nanti lagi la boring...so buat2 la apa yang patut...next week mula la perubahan jadual h…

::My Sis Birthday::

17112008::Kakakku dah tua...hehe..angah hepi birthday...yang ke...29...kejap je masa berjalan..masing2 dah mendaki tangga umur masing2...nasib baik jarak kami jauh..5 tahun tu..hehe..makcik takde le tua sgt..^_^..moga terus success...dlm mendidik anak2..juga dalam mencapai apa yang diimpikan.....wish u have a great birthday

::Warna-warni Kehidupan::

Sungguh benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya, tetapi sungguh benar pula bahawa kita tidak tahu apa yang belum pernah kita miliki sampai kita mendapatkannya.

Sahabat terbaik adalah dia yang dapat duduk berayun-ayun di beranda bersamamu, tanpa mengucapkan sepatah katapun , dan kemudian kamu meninggalkannya dengan perasaan telah bercakap-cakap lama dengannya.

Hanya diperlukan waktu seminit untuk menaksir seseorang, sejam untuk menyukai seseorang dan sehari untuk mencintai seseorang, tetapi diperlukan waktu seumur hidup untuk melupakan seseorang.

Kebahagiaan tersedia bagi mereka yang menangis, mereka yang disakiti hatinya, mereka yang mencari dan mereka yang mencuba. Karena hanya mereka itulah yang menghargai pentingnya orang-orang yang pernah hadir dalam hidup mereka.

Cinta datang kepada mereka yang masih berharap sekalipun pernah dikecewakan, kepada mereka yang masih percaya sekalipun pernah dikhianati, kepada mereka yang masih mencintai sekalipun pern…

::Hilang????::

Guess what??? Kelmarin tiba2 je..k.ati hilang handbag .. kejadian berlaku dalam pejabat dia....masa mula2 g jumpa k.ati dia steady jer...setitik air mata pun tak tumpah..tp as a women kita tahu...mesti dekat dalam tu dah meraung2 nangis...lps tanya itu ini, konon2 nak cuba tenangkan dia la ...last2 ... kami sama2 hujan...huhu...bayangkan kunci kereta, kunci rumah, handphone....semua dlm tu...yang tu satu hal...masalah dgn org sekeliling pun sama...org dlm pejabat msg2 buat tak tau...n tak mau tolong dia..gerammnyerrrrrr........ada yang senyum sumbing mcm mengejek, tu takpe lagi..yang amat geram sgt bila ada yang gelak bila tahu pasal kehilangan beg k.ati ni....its that funny???? mana perginya rasa timbang rasa manusia sekarang?...Ya Allah cepat2 la keluarkan kami dari "alam sekeliling" yang mcmni.... Masa balik rumah aku lak yg sedih lebih2 terkenangkan peristiwa yang jd siang td ...Nasib baik mama ada, dia la jd pendengar cerita aku semalam...ade gak kawan yang nk share Guy…

::Rehlah @ Lata Tebing Tinggi::

Image
:: budak ni dah semakin berat!:: nice view::budak berdua ni jd model lak ^_^ ::candid!::
2 hero kecik::shahazim:shahib

Ahad,09112008 memang tak rancang....tapi kalau ngan budak2 hantu air ni ape pun diaorang redah...cari punya cari akhirnya jumpa la satu air terjun dekat Selama ni...Lata Tebing Tinggi....not bad...nice view n org pun tak de la ramai sgt...yang tak bestnya...budak2 ni je yang ada persalinan mandi...walaupun tak dapat join tapi ok la jugak sebab boleh rakamkan action2 terlampau diaorg hehe..selalunya yang escott diaorg g berkelah adik (paksu budak2 ni) tp kali ni paksu diaorg tgh exam so makcik la yang kena gantikan...ape pun happy sebab budak2 ni dah terlebih enjoy...^_^ ::adeqya8284::

::WaNiTa::

Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki..
Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak kaki.
Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampirkepada kamu(lelaki) ,
Lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan wanita,
Dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.

Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.

:::?????:::

Image
kenapa ya, kadang2 kita happy tapi ...ada org dsekeliling kita yang tak happy,
seboleh mungkin dalam hidup ni, kita nak gembirakan semua orang......

kadang2 jugak....

kita tak sanggup untuk berkongsi kesedihan atau masalah dengan orang lain....
tapi dalam tak sedar kesedihan dan masalah tu lah yang eratkan hubungan kita....

my wish....
i want all my L.O.V.E (family & ALL my friends) happy........
Ya Allah bahagiakan hidup kami...kerana bahagia itu akan melahirkan syukur di hati....

with L.U.V::adeqya8284::

::Air Mata Rasulullah::

... Tiba-tiba dari luar pintu terdengar seorang yang berseru mengucapkan salam.
"Bolehkah saya masuk?" tanyanya. Tapi Fatimah tidak mengizinkannya masuk,
"Maafkanlah, ayahku sedang demam", kata Fatimah yang membalikkan badan dan menutup pintu. Kemudian ia kembali menemani ayahnya yang ternyata sudah membuka mata dan bertanya pada Fatimah , "Siapakah itu wahai anakku?" "Tak tahulah ayahku, orang sepertinya baru sekali ini aku melihatnya," tutur Fatimah lembut.

Lalu, Rasulullah menatap puterinya itu dengan pandangan yang menggetarkan. Seolah-olah bahagian demi bahagian wajah anaknya itu hendak dikenang.
"Ketahuilah, dialah yang menghapuskan kenikmatan sementara, dialah yang memisahkan pertemuan di dunia. Dialah malaikatul maut," kata Rasulullah, Fatimah pun menahan ledakkan tangisnya.

Malaikat maut datang menghampiri, tapi Rasulullah menanyakan kenapa Jibril tidak ikut sama menyertainya. Kemudian dipanggilah Jibril yang sebelumnya sudah b…

::Finally....^_^::

Alhamdulillah...akhirnya boleh jugak upload video ni...belajar lagi satu benda baru......dah 5 kali try baru boleh...chaiyok2....Tanpa usaha mimpi takkan jadi kenyataan ..^_^::adeqya8284::

::Gift From Japan::

Image
Hari yang happy ^_^...tq k.ati & abg zu..hehe..dah lama x layan hello kitty..tiba2 terimbau kenangan masa sekolah.. dulu-dulu rajin la cari barang2 hello kitty...sekarang dah beralih arah semua barang ade gambar si bear pooh tu...hehe...ape pun thanks atas ingatan...minggu ni..semua jadual dah back to normal...dah normal tido lak la jadi masalah..dah terbiasa kurang tido...dah jadi susah nak tido....sampaikan baca buku teks omputih pun cerah bijik mata..huhu..pesanan penaja ..jangan la biasakan diri kurang tido nanti susah kemudian hari....hehehe...ape pun kita mesti enjoy (dengan gaya macam citer puteri tu) hehe.....



regards::adeqya8284::

::9 Siti Yang Menjadi Idola Muslimah::

1)SITI KHADIJAH Merupakan isteri Rasulullah saw yang melahirkan anak-anak baginda. Setia dan begitu kuat menyokong Rasulullah S.A.W walaupun ditentang hebat olah orang-orang kafir dan musyrik,serta sanggup menghantar makanan kepada baginda ketika beribadat di Gua Hira'. 2)SITI FATIMAH Puteri Rasulullah saw yang amat tinggi budi pekertinya.Sangat kasih dan setia kepada suaminya,Saidina Ali Karamallahu wajhah.Walaupun Ali miskin sehingga tidur berkongsikan satu bantal dan kadang-kadang berbantalkan lengan Ali,namun Siti Fatimah tidak pernah merungut. Rasulullah pernah berkata ,"Aku takkan maafkan kamu wahai Fatimah sehingga Ali memaafkan kamu." 3)SITI AISYAH Adalah isteri Rasulullah saw yang paling romantik.Sanggup berkongsikan bekas makanan dan minuman dengan Rasulullah.Dimana saja baginda minum, disitulah Siti Aisyah akan minum dengan menggunakanbekas yang sama. 4)SITI HAJAR Isteri Nabi Ibrahim a.s yang amat patuh kepada suami dan suruhan Allah SWT. Sanggup ditinggalkan suami atas sur…

::Happy Birthday Fatin::28102008::

Image
Special dedication..Happy Birthday Fatin Nadzirah Binti Che Rosslim...siapa sangka kan...perkenalan seawal umur kita 7 tahun....kekal smpai hari ni....thanks a lot...thanks 4 being my friend...terima kasih atas perhatian, nasihat,moral support....Thanks 4 special spaghetti tadi...kenyang bangat!!! hehe...last but not least...semoga terus success...terus bahagia bersama si dia...^_^...n Friendship 4 eva.....~luv U my friend~

To K.muni, thanks a lot.. kerana sudi menchantekkan lagi blog ni...dah banyak kali try utk pic header tu tp still tak berjaya..nanti saya kena berguru ya..hehe...dah mcm jadi hobi laks..everyday mesti kena jengah blog ni...hmm something like digital diary la kan..ye la kdg2 online tak sama masa..so utk kwn2 boleh teruskan menghantar komen or idea2 utk menchantekkan lagi blog ni...
i miss my time......sob...sob...i need a rest.....

~adeqya8284~

::TeamBuilding at MPC Kepala Batas::

Image
cikgu vern:fahmi:maria:k.su:k.muni:aidi:en jat:faizal:cikgu ghafar


21-22 Okt 2008, Teambuilding at MPC Kepala Batas..mula2 tu bunyi cam tak best jer...ye la kursus dekat jer kan...hehe lps kenal kami punya fasi..En Maskor Bajuri, rasa best lak kursus ni..nasib kami amat baek..sebab ujan tak berhenti2 sepanjang 2 hari kursus...so semua aktiviti indoor je la...alhamdulillah semua aktiviti amat best..mencabar minda dan fizikal...hehe sampai injured la...seronok bermain sampai tak sedar kakiku cedera..igtkan sikit je..bila balik rumah n chek..nmpak mcm teruk..pi klinik n chek ngan Dr...rupanya betul cedera....arteri darah kat kaki pecah..huhu..dapat la mc sehari...pengajaran...lps ni jangan sesuka hati main sampai tak tgk diri..hehe...ape pun thanks BTPN...4 this course..thanks to my Group...Group PKG Sempoi....hehe...K.Muni::K.Su::Aidi::Fahmi::and ketua kami yang terlebih sempoi Cikgu Vern ^_^

adeqya8284::25102008

::Saturday at Pulau Aman::

Image
me::fatin at Pulau Aman

Alhamdulillah apa yang dirancang dlm minggu ni berjalan dgn lancar dan dpermudahkan Tuhan. Sabtu, 18 Okt 08...hehe menjejakkan kaki ke Pulau Aman..teman Fatin n kawannya buat survey utk program skolah dia nanti...release la jugak..dah lama x naik bot perahu ..hehe dalam ketaq2 tu ok jer...happy ..sbb dpt relaxkan otak..dari keje and study...sepatutnya ada kelas dgn Dr Issham hari ni..tetiba je cancel....alhamdulillah...(sebenarnya ada niat nk ponteng pun) hehe..ape pun hari minggu ni best, and relax sikit..next week..ada kursus team building, hope everything will be fine...and i hope i will enjoy it.......

adeqya8284::18102008

:: War Zone:: keba... boommmmmm!!!!!!!!!

hmmm...istilah ni pakcik yg kasi..ape tak perangnya..perang dgn mental n fizikal....minta maaf banyak2 pada kengkawan yang jemput g open house....dalam zon perang ni tak dapat nk memenuhi jemputan, dalam 1 hari dapat tido 2 jam je...masa yg lainnya banyak dgn assingment yang kena siapkan sebelum intensif ni..kebetulan ..keje pun tgh pack..tgh siapkan perkara2 penting..expecially kewangan..so...hope org keliling faham...alhamdulillah semalam dah submit 1 lg ass..hubungan antarabangsa...hope Dr Norraihan puas hati dgn kerje last minute tu..huhu..esok sampai jumaat..work @ BTPNPP..esok n lusa kena transfer data utk thumbprint n jumaat ada meeting..so hrp hujung minggu ni free untuk langsaikan ass Dr Issham lak...Hmm kdg2 terdetik rasa letih utk teruskan perjuangan ni...but maria life must go on....ape sahaja yg dtg ambil sbg cabaran...Ya Allah moga dpermudahkan segala urusanku...amin.... adeqya::8284

.............. ^_^.......................

Image
Bila kau memandang segalanya dari Tuhanmu yang mencipta segalanya, Yang menimpakan ujian, Yang menjadikan sakit hatimu, Yang membuatkan keiginanmu terhalang & menyusahkan hidupmu, Pasti akan damailah hatimu kerana masakan Allah sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yang sia-sia, Bukan Allah tidak tahu deritanya hidupmu, retaknya hatimu, Tapi mungkin itulah yang Dia mahu kerana Dia tahu hati yang sebeginilah yang selalunya lebih lunak & mudah untuk lebih dekat & akrab deganNya........ Thanks atas ingatan ....my dear friend adeqya84::09102008


*Syawal Ini.........*

Image
Fleedy.comKomen Melayu

Alhamdulillah...syawal disambut lagi dgn riangnya...syukur sebab masih dberi peluang untuk merayakan aidilfitri kali ni walaupun berada dalam kesakitan, kesayuan dan kesedihan..diuji dengan keracunan makanan 3 hari sebelum raya ditambah pulak dengan alergik antibiotik yg amat menyakitkan...tuhan je yg tahu sakitnya ..alhamdulillah sekarang keadaan dah makin pulih.... ujian yg dberi bukan pelemah semangat dlm menempuh saat gembira bg semua umat islam diseluruh dunia...Cuma satu kerisauan yg timbul masa sakit hari tu..hehe takut beraya dalam wad lagi...mcm lps spm aritu..huhu..ngeri..tak mau la..bukan ngeri nk dok dlm spital tu..tp ngeri tgk mangsa kemalangan jalanraya di hari raya..huhu...hari ni raya ke3 dah start keje..hehe takpe la bertemankan kuih raya yg di bawa sendiri kira aci la raya kat ofis..dkesempatan yang ada nk mohon maaf zahir dan batin kalau ada terkasar bahasa, tersilap bicara, termarah yang tak kena, tertanya tak tentu hala, terkutuk tak sengaja.…

::Salam Lebaran Minal AidilWalfaizin::

Image

::Ciri-ciri Ibu Sejati::

Image
Ibu... ibu...
Engkaulah ratu hatiku
Bila ku berduka
Engkau hiburkan selalu

Ibu... ibu...
Engkaulah ratu hatiku
Tempat menyatakan kasih
Wahai ibu

Betapa tidak hanya engkaulah
Yang menyinari hidupku
Sepanjang masa engkau berkorban
Tidak putusnya bagai air lalu

Ibu... ibu...
Engkaulah ratu hatiku
Tempatku menyerahkan kasih
Wahai ibu....

Pernah dengar bait bait lagu di atas? Lagu ini telah dinyanyikan Allahyarham Tan Sri P.Ramlee, dikarang sekitar tahun 1953. Kita sering mendengar lagu ini tiap kali datangnya Hari Ibu pada setiap tahun. Usaha seorang ibu membesarkan anak daripada tapak kakinya sebesar dua jari sehingga anak menginjak dewasa tidak terbalas jasanya. Alangkah bertuah si ibu apabila anak yang berjaya tidak pernah meminggirkan ibunya. Lebih bertuah lagi, jika si anak itu bukan saja menjadi anak berjasa kepada orang tua bahkan kepada bangsa dan agama.

Sifat utama yang dibekalkan oleh Allah kepada mana-mana ibu adalah sifat kasih sayang yang tinggi. Dengan kasih sayang inilah yang membuatkan seo…

::My Sweet Ramadhan ::

Tiba2 je....memori terimbau...
awal Ramadhan ini aku mengharapkan sesuatu yang indah berlaku...
alhamdulillah..benar2 berlaku...memori terindah ..
kenangan zaman sekolah dulu tiba2 terbayang di depan mata...so sweett..
masa kecik2..SKSB..1 Melur, 2Melur, 3 Melur
Darjah 4 dah pandai sket...hehe 4 Anggerik, 5 Anggerik, 6 Anggerik..pastu tgh thn msk kelas top..
hehe top ke..msk le kejap kelas 6 cemerlang...
Pastu masuk SMKA...time ni dah jd sederhana je..sbb main2 byk...hehe
Best la teringat zaman noty sekolah rendah dulu...
guys...kenangan tu akan kekal terpatri dlm ingatan ni...
ms tu kwn ngan sape erk...team netball
comel::neija::salmi::noraini::erni::...masa ni x berapa close dgn fatin, ila n ada sebab diaorg budak baek.....hehehe
yg boys kaki pengacau pun ramai....
akmal::azrul ( we call him mail piat) hehe::udin...mamat ni ada jumpa thn lps..
tak berubah..hehe
Guys apepun...kenangan dgn korang takkan dilupa....
Tiba2 Ramadhan kali ni jd manis....
semanis kenangan bersama kalian.....

Tetibe jd minah…

::Tiada Yang Sempurna...::

Saturday::13Sept08 asalnya mcm boring je hari ni....tp last2 best jugak ...hehe...tiba2 je mama request nk makan spagheti utk berbuka td...terkejut..sebab x plan pun..sekadar tolong abah masak lauk pauk utk bersahur nanti...lps check2 stok..spagheti dh hbs..tp bg memenuhi selera mama aku buatkan jugak mama makaroni...(hehehe...adik-beradik spagheti jugak kan).Masa masak makaroni tu teringat Ina...hehe..mcmana u buat spagheti kt hostel erk...mesti best kan...bila dfikir2kan balik...mak tiri dulu2 garang kan..hehe..sekarang dah lain kan...mak tiri pun mcm kwn2 yg penting kita kena positif dgn ape je yg kita hadapi...this week..jiwa agak kacau..huhu..tp harap2 everything will be fine...dsebabkan satu dua benda aku x boleh handle jiwa ni....thanks fatin...lps ckp dgn U td..rasa ok sikit...n mlm ni harap dapat siapkan sikit tugasan2 yg kena hantar sebelum raya..Td lps berbuka sempat dgr ceramah motivasi dr Dr. Fadzilah Kamsah..best tajuknya..Tiada Yang Sempurna..betul..kalau semua sempurna…

::Have a Nice Day ^_^::

Image
Always remember to forget The things that made you sad But never forget to remember The things that made you glad. Always remember to forget the troubles that have passed away. But never forget to remember the blessings that come each day. adeqya::8284

::I Got The Message::

Image
Alhamdulillah...rasanya lps beberapa lama menunggu dan tertanya2 ...rasanya semalam i got the signal...Thanks God...sekurang2nya aku redha dan tak tersepit lagi dengan perasaan tu..awal pg td..sambil santai2 buat keberapa kalinya ntah...aku tgk criter Laila Isabella..cerita tu sempoi..komedi ringan tp sarat dgn mesej.."Hidup Perlu Berani Terima Kenyataan" yes...itu yang perlu aku pegang..apa jua yang terjadi pasti ada hikmahnya..hidup ini penuh dengan rahsia Tuhan..Apa pun yg terjadi..aku perlu teruskan hidup....jadi diri sendiri...coz..setiap manusia ada kelebihanya...^_^

adeqya::8284::

::Balada Seorang Gadis Kecil::

Gadis kecil itu telah bertahun
Dicengkam derita
Di khemah pelarian
Yang menjanjikan duka cita

Munir tak mengenal erti cinta
Telah kering airmata
Menangisi kematian
Ayahbonda dan saudara

Pada suatu senja
Langit Syatila
Menyaksikan pembunuhan
Anak kecil dan wanita

Munir ditembak
Penuh luka
Tapi ajalnya belum tiba
Kerna Tuhan mengasihi dia

Peristiwa hitam 17 September
Telah menjadi bukti
Sempurnalah kekejaman
Suatu bangsa yang sombong dan hina

Berapa banyak lagi
Gadis kecil tak berdosa
Akan menjadi mangsa kekejaman manusia
Berapa abad lagi
Gadis kecil seperti munir
Akan menjadi korban
Peperangan.......

Pengalaman Masuk Studio

Image
::me::k.nisa::k.su::k.ina::k.wati

This week betul2 pack sampai tak sedar dh masuk 5 hari berpuasa..Balada Seorang Gadis Kecil, lagu ni la yg akan kami nyanyikan depan pengarah next week..harap2 semuanya ok..gambar di atas...hehe..sesi melepaskan penat dlm studio lepas kami rakam suara utk backup persembahan isnin nanti...penat giler...patut la artis2 berehat masa bulan puasa...suara pun cm nk tak nk keluar je..susah erk rupanya nk rakam lagu ni..kena panaskan suara la...cari key yg sesuai la..dah rasa mcm masuk AF lak hehe...sesekali fikir bulan puasa lak kene buat keje2 camni..confius jugak mula2 tu...tp nk buat mcmana dah tugas...(sebab arahan big bos) so..kena positif la...to k.nisa,k.jura,k.wati,k.su,k.ina n penyanyi2 lelaki yg lain..good luck utk persembahan isnin ni..harap kita dapat buat yang terbaekkk.....
::adeqya8284:;


Salam Ramadhan

Image

::Didicazli::Dambaan Cinta:: Like This Song ^_^

Image
Didicazli - Dambaan Cinta (OST Cinta Si Rempit)

Ungkapan kata selindung hasrat nan di hati
Andainya ditafsir terserlah makna yang tersembunyi
Renungan mata bukan pandangan biasa
Bertahun andai terjalin hingga waktu ini
Gurauan mesra menghiasi masa kita bersama
Semakin berputik perasaan ini

Kini baru ku sedari
Selama ini kau ku sayangi
Andai bukan itu hakikatnya
Mengapa rindu yang ku rasa
Mungkin tiada ku fahami
Tidak dapat ku nafikan lagi
Beban rahsia kian membakar diri

Kalimah cinta selongkar renungan dicipta
Mungkinkah dibiar terdampar
Kasih tak kesampaian
Naluri bisik bukannya dambaan cinta
Kini baru ku sedari
Selama ini kau ku sayangi
Andai bukan itu hakikatnya
Mengapa rindu yang ku rasa
Mungkin tiada ku fahami
Tidak dapat ku nafikan lagi
Beban rahsia kian membakar diri

Ikhlas ku nyatakan
Kau yang ku sayangi
Kau yang ku cintai
Walau tak mampu ku miliki
Ingin ku luahkan
Mungkin satu hari Kan terbuka pintu hati
Dapat juga kau terima
Diriku akhirnya

Ikhlas ku nyatakan
Kau yang ku sayangi
Kau yang ku cintai
Walau tak m…