Posts

Showing posts from June, 2012

* bunga-bunga???? *

Image
since last week ...
hari-hari struggle saya ada masanya sangat berbunga-bunga....
bunga-bunga yang macam mana ...he3 
membeli, menggubah dan mentatarias ruang2 pejabat yang dihuni oleh 4 jejaka ...
alahai menghias pejabat orang lelaki ni tak mudah rupanya... :s







ini saya yang sangat teruja dengan bunga-bunga yg dibeli ... walaupun dengan muka yg letih, pucat lesi & mata yg ber 'eyebag' saya gagahkan juga siapkan ruang tamu pejabat masjid utk sambutan karnival nanti

ini adalah salah satu drpd pilihan citarasa dan sentuhan tatarias saya & k.zah ... mohon ampun dan maaf yang kalau tak cantik sebab tangan2 kami ni kurang seninya ... dari segi pemilihan bunga dan pasu  saya lbh suka yang simple ...takmau blink-blink, takmau yg ada prada... so far walaupun simple diaorang nampaknya suka la ...
kali ni nak menulis bukan sekadar nak tunjuk hasil tangan yg tak berapa nk kreatif tu ... tapi...nk luahkan ... isi hati yg tgh sedih bila ada pihak yg tak faham dgn kerjaya saya hari ini ada terdengar…

* Karnival Cintai Masjid *

Image
I just want to publish a short notes... minggu ni dah start kaki dan tangan semua naik ke atas utk siapkan kerja2 penting ... dah selesai bab pemindahan tapak kubur so blh fokus untuk karnival sebenarnya still ada job lain next week ... kursus ISO & kelas di UITM yang bertindih tarikhnya... pening sekejap jadinya untuk manage masa yang ada...
apa2 pun yang jadi ... kerja tetap perlu diteruskan ... dikesempatan yg ada sy nak mengalu2kan kehadiran seluruh masyarakat daerah seberang perai selatan ke Karnival Cintai Masjid 2012... thn lepas thn perintis ...nama pun dah berbeza sikit tahun ni... kalau dulu Karnival Jom Pi Masjid...thn kita tukar sikit ...^^,* harap segalanya berjalan lancar ... minggu ni waktu kerja saya 8 pg - 10 mlm ... tabah ...lalui semuanya ... harap everything akan smooth dengan beberapa persediaan awal yang telah kami buat ....
kepada peminat2 Ustaz Don ... kehadiran anda dialu2kan ...insyaAllah andai tak ada aral melintang ustaz don akan bersama-sama kita dlm memeriahkan karn…

* MTQ Kebangsaan Final *

Image
sambung sikit lagi hapload pic2 sekitar MTQK... final part dah ni rasanya sebab dah tak larat nak bercerita ... next week saya akan sibuk dengan 2-3 kerja penting ... hari rabu terikat dgn jadual pemindahan tapak perkuburan di tasek chempedak minggu depan jugak... semua staff akan mula sibuk dgn persiapan Karnival Cintai Masjid .. moga segalanya berjalan lancar hendaknya ... okies berbalik ke cerita ceritit jb...
 *ini adalah welcome dishes kami ...dasyat kan ... hari pertama di jb kami antara kontinjen yang tiba awal ...
apa tak awalnya sebelum subuh dah keluar dr umah kan ...he3 so sesampainya kami di jb ...area 10.00 pagi ... LO kami ustaz zamri & ustaz razak bawa kami ke sebuah restoran ...
nama restorannya ZZ dan di restoran tu ...
menu istimewanya adalah mee rebus tulang seperti di dalam pic diatas ... sy bagi 5 bintang utk citarasa menu ni ...
 very nice ...walaupun saya x pandai mkn pakai straw tu...hi3
*ini pulak jiran tetap saya sepanjang majlis berlansung di PERSADA... kak zaliha dari …

*MTQ Kebangsaan part 2*

Image
okies seperti yang dijanjikan ... mlm ni nk upload sikit pic-pic sekitar MTQ peringkat kebangsaan yang berlansung di pusat konvensyen antarabangsa PERSADA JB aritu... tak dapek den nak hapload semua ... sebab gambar2 tu dah dikeluarkan dr kamera then dah save di desktop office... adoyai ...so mane yang ada je lah ye ...

*bersama qari pulau pinang merangkap super junior saya adik dzafarul idham *pic ni diambil di dewan undangan negeri johor yang terletak di kota iskandar, nusajaya
*bersama qariah sabah & pulau pinang ...adik faten & adik awatif *pic lunch hari ke-4...  bersama peg. agama negeri johor di dwn banquet sangkar kristal *nice place :)  p/s : tahniah untuk adik faten yang memenangi tempat kedua bg kategori qariah thn ni
*again with awatif & fakrul qari negeri kedah
*malam majlis penutup yang sangat berprotokol ...
tp best sebab dapat tgk Raja Zarith Sofia dengan lbh dekat...she's very beautiful!  p/s : fakhrul juga merupakan anggota kump UNIC & johan Akademi Al-Quran…

.: i'm back! :.

Alhamdulillah... selamat sampai ke bumi pulau pinang jam 8.15pagi 9 Jun lepas ... macam mimpi je seminggu berkampung di selatan tanahair...
Segalanya berjalan lancar dengan izinNya ...Alhamdulillah... syukur banyak pengalaman baru yang dapat dalam menempuh perjalanan  Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan kali ni ...
A lot of thanks untuk team JAIN Johor ... terutamanya untuk LO & Pilot kami kontinjen Pulau Pinang  Ustaz Zamri & Ustaz Razak yang sangat2 prihatin dengan keperluan kami disana 
nak merapik panjang tak boleh ... sebab keje tengah bersepah .... cerita-ceritit lain akan saya ceritakan kemudian beserta gambar ... InsyaAllah ...
banyak pengalaman best antaranya bertemu ilmuwan ternama  seperti Tan Sri Hassan Azzahari, Ustz Abd Rahim, Ustz Nik pakar taranum & ramai lagi  dalam kesempatan yang ada ... sempat juga berbual dengan johan qari dan qariah antarabangsa thn lepas  Hjh Suraya & Ustaz Amirahman AQ  ... sangat2 sporting ....
ok lah  nak stop dulu …