Monday, June 25, 2012

* bunga-bunga???? *

since last week ...
hari-hari struggle saya ada masanya sangat berbunga-bunga....
bunga-bunga yang macam mana ...he3 
membeli, menggubah dan mentatarias ruang2 pejabat yang dihuni oleh 4 jejaka ...
alahai menghias pejabat orang lelaki ni tak mudah rupanya... :s







ini saya yang sangat teruja dengan bunga-bunga yg dibeli ...
walaupun dengan muka yg letih, pucat lesi & mata yg ber 'eyebag'
saya gagahkan juga siapkan ruang tamu pejabat masjid utk sambutan karnival nanti


ini adalah salah satu drpd pilihan citarasa dan sentuhan tatarias saya & k.zah ...
mohon ampun dan maaf yang kalau tak cantik sebab tangan2 kami ni kurang seninya ...
dari segi pemilihan bunga dan pasu 
saya lbh suka yang simple ...takmau blink-blink, takmau yg ada prada...
so far walaupun simple diaorang nampaknya suka la ...

kali ni nak menulis bukan sekadar nak tunjuk hasil tangan yg tak berapa nk kreatif tu ...
tapi...nk luahkan ...
isi hati yg tgh sedih bila ada pihak yg tak faham dgn kerjaya saya hari ini
ada terdengar kata2 yg kurang enak didengar dr beberapa pihak 
yg menyatakan saya semakin lupakan saudara-mara & kawan-kawan...
katanya makin dah naik pangkat makin sombong ...
makin tak mahu bercampur gaul dengan orang ...

sedih rasanya bila dengar cakap kata orang mcm tu ...
orang-orang yang bercakap tu rasanya mcm tak tahu situasi diri saya bagaimana...
berapa jam yang saya berehat sehari ..
apa kerja-kerja yang tanggung di pejabat atau luar pejabat ...
kalau saya nak ceritakan A-Z sebulan pun tak habis ...
kalau kita bercakap...
bercerita ttg susah payah jerit perih kerja kita nanti ada pulak yang ckp ...
"alah orang lain pun kerja jugak ...tp ada ja masa ..."
tak ada siapa yang tahu ...sampai saat ni cuti rehat saya masih berbaki 33 hari lagi ...
dari awal tahun asal jumlah cutinya 35 hari... sehingga sekarang baru 2 hari saya bercuti ...

entahla...susah nak cakap ...
saya rasa dalam hal ni yang lebih berhak mengeluh adalah abah & mama saya ...
rumah sendiri dah jadi  tempat persinggahan tidur saya saja...
keluar 7.30 pg...balik umah paling awal jam 6 ptg...paling lewat jam 2 pagi ...

Allah je yang tahu perasaan saya tika ni ...
pada saudara-mara & sahabat-sahabat yang memahami 
saya sangat menghargainya..
dan pada yang tak berpuas hati...maafkan saya...
saya tak mampu nak puaskan hati semua manusia ...
sebab saya juga hambanya yang lemah lagi hina ...

* sekali fikir ...ada hikmah saya masih belum berkeluarga ...kalau tak mahu perang besar jadinya ...
 Ya Allah kirimkan takdir terindah buatku disebalik ujian-ujian kecilMu ini  ...amin
*berfikir dan terus berfikir...workaholic sangatkan diriku???  hmmm....

regards 
~adeqya8284~

Friday, June 22, 2012

* Karnival Cintai Masjid *


I just want to publish a short notes...
minggu ni dah start kaki dan tangan semua naik ke atas
utk siapkan kerja2 penting ...
dah selesai bab pemindahan tapak kubur so blh fokus untuk karnival
sebenarnya still ada job lain next week ...
kursus ISO & kelas di UITM yang bertindih tarikhnya...
pening sekejap jadinya untuk manage masa yang ada...

apa2 pun yang jadi ... kerja tetap perlu diteruskan ...
dikesempatan yg ada sy nak mengalu2kan kehadiran
seluruh masyarakat daerah seberang perai selatan
ke Karnival Cintai Masjid 2012...
thn lepas thn perintis ...nama pun dah berbeza sikit tahun ni...
kalau dulu Karnival Jom Pi Masjid...thn kita tukar sikit ...^^,*
harap segalanya berjalan lancar ...
minggu ni waktu kerja saya 8 pg - 10 mlm ...
tabah ...lalui semuanya ...
harap everything akan smooth
dengan beberapa persediaan awal yang telah kami buat ....

kepada peminat2 Ustaz Don ...
kehadiran anda dialu2kan ...insyaAllah andai tak ada aral melintang
ustaz don akan bersama-sama kita dlm memeriahkan karnival thn ni ...
doakan ustaz don diberi kesihatan yang baik ...
risau jg sebab sehari dua dgr khabar dia demam ...
okies nak berhenti membebel dulu banyak report tak siap lagi ...

   regards
~adeqya8284~



Sunday, June 17, 2012

* MTQ Kebangsaan Final *

sambung sikit lagi hapload pic2 sekitar MTQK...
final part dah ni rasanya sebab dah tak larat nak bercerita ...
next week saya akan sibuk dengan 2-3 kerja penting ...
hari rabu terikat dgn jadual pemindahan tapak perkuburan di tasek chempedak
minggu depan jugak...
semua staff akan mula sibuk dgn persiapan Karnival Cintai Masjid ..
moga segalanya berjalan lancar hendaknya ...
okies berbalik ke cerita ceritit jb...

 
 *ini adalah welcome dishes kami ...dasyat kan ...
hari pertama di jb kami antara kontinjen yang tiba awal ...
apa tak awalnya
sebelum subuh dah keluar dr umah kan ...he3
so sesampainya kami di jb ...area 10.00 pagi ...
LO kami ustaz zamri & ustaz razak bawa kami ke sebuah restoran ...
nama restorannya ZZ
dan di restoran tu ...
menu istimewanya adalah mee rebus tulang seperti di dalam pic diatas ...
sy bagi 5 bintang utk citarasa menu ni ...
 very nice ...walaupun saya x pandai mkn pakai straw tu...hi3

*ini pulak jiran tetap saya sepanjang majlis berlansung di PERSADA...
kak zaliha dari majlis agama islam sarawak ...
akak yang sporting ...gila2...hari2 ade je la point akak ni buat org gelak dgn dia ...
moga jumpa lagi ya kak liha ...
mana tau lps ni ada rezeki saya terbang ke sarawak pulak kan :p

 *ini antara best moment saya ....
pic bersama Tan Sri Hassan Azhari & isteri ...
Puan Sri sangat friendly ....saya pulak naik segan ...
waktu taklimat di kota iskandar awalnya saya tak perasan yang Puan Sri duduk di sebelah saya ...
berbual punya berbual....baru la saya kenal isteri ilmuwan terkenal ni ...

*Pic malam Qari & Qariah membacakan ayat2 suci Al-Quran ...
malam ketiga kalau tak salah...yang tgh pakai baju pink tu LO kami yg sporting
ustaz zamri yang sentiasa senyum dan sabar dengan kerenah kami...
6 hari berurusan dgn ustaz zamri...lekat jugak la loghat utara di mulutnya ...
hi3 lucu jugak bunyinya ...


*pic terakhir rasanya untuk entry MTQ ...
sempat menyapa johan Qari peringkat antarabangsa 2011... ustaz amirahman abas
kalau ada yang perasan ustaz amirahman ni juga peserta AQ musim pertama :)

okies itu je rasanya ...
alhamdulillah walaupun terselit juga satu dua memori yang tak best ...
saya kira ianya boleh dipadamkan dengan kenangan2 indah di sana ...
thanks Allah ...
berjumpa dengan para ulama' ni banyak menyedar dan membuka mata saya
ilmu itu benteng iman di dada ...dan dengan ilmu ...hidup akan lebih sempurna ...
walaupun zahirnya kita kurang di mata manusia ...

syukur ya Allah :)
terima kasih atas kenangan yg indah ini... ^^,*

~regards~
adeqya8284

Saturday, June 16, 2012

*MTQ Kebangsaan part 2*

okies seperti yang dijanjikan ...
mlm ni nk upload sikit pic-pic sekitar MTQ peringkat kebangsaan
yang berlansung di pusat konvensyen antarabangsa PERSADA JB aritu...
tak dapek den nak hapload semua ...
sebab gambar2 tu dah dikeluarkan dr kamera then dah save di desktop office...
adoyai ...so mane yang ada je lah ye ...


*bersama qari pulau pinang merangkap super junior saya adik dzafarul idham
*pic ni diambil di dewan undangan negeri johor yang terletak di kota iskandar, nusajaya

*bersama qariah sabah & pulau pinang ...adik faten & adik awatif
*pic lunch hari ke-4...
 bersama peg. agama negeri johor di dwn banquet sangkar kristal *nice place :) 
p/s : tahniah untuk adik faten yang memenangi tempat kedua bg kategori qariah thn ni

*again with awatif & fakrul qari negeri kedah
*malam majlis penutup yang sangat berprotokol ...
tp best sebab dapat tgk Raja Zarith Sofia dengan lbh dekat...she's very beautiful! 
p/s : fakhrul juga merupakan anggota kump UNIC & johan Akademi Al-Quran musim ke-4

ada lagi pic ...nanti2 la kalau berkesempatan saya upload k ...
hari ni satu2nya hari cuti yang saya ada ...so ambil peluang utk berjimba2 ...he3
thanks miss liena sebab sudi meneman saya jenjalan hari ni ...
almaklumkan geng2 bujang dah makin berkurang ...
tinggal kami berdua aje lagilah ...


*sempat grab beberapa santapan minda untuk bulan ni ...^^,*

Alhamdulillah thanks for the great moment ya Allah ...^^,*

ok lah saya nak tidur dulu...
esok kena bertugas di hospital sungai bakap...
ape cerita ceritit patient esok tunggu dulu ...
harap sesi esok akan berjalan dengan baik dan lancar hendaknya ...
insyaAllah ...

regards
~adeqya8284~


Monday, June 11, 2012

.: i'm back! :.

Alhamdulillah...
selamat sampai ke bumi pulau pinang jam 8.15pagi 9 Jun lepas ...
macam mimpi je seminggu berkampung di selatan tanahair...

Segalanya berjalan lancar dengan izinNya ...Alhamdulillah...
syukur banyak pengalaman baru yang dapat dalam menempuh perjalanan 
Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan kali ni ...

A lot of thanks untuk team JAIN Johor ...
terutamanya untuk LO & Pilot kami kontinjen Pulau Pinang 
Ustaz Zamri & Ustaz Razak yang sangat2 prihatin dengan keperluan kami disana 

nak merapik panjang tak boleh ...
sebab keje tengah bersepah ....
cerita-ceritit lain akan saya ceritakan kemudian beserta gambar ...
InsyaAllah ...

banyak pengalaman best antaranya bertemu ilmuwan ternama 
seperti Tan Sri Hassan Azzahari, Ustz Abd Rahim, Ustz Nik pakar taranum & ramai lagi 
dalam kesempatan yang ada ...
sempat juga berbual dengan johan qari dan qariah antarabangsa thn lepas 
Hjh Suraya & Ustaz Amirahman AQ  ...
sangat2 sporting ....

ok lah 
nak stop dulu tunggu cerita ceritit dalam next entry k...

~regards~
adeqya8284