Posts

Showing posts from April, 2012

indah!

alhamdulillah kelmarin yang indah... thanks miss liena... shopping tour yang sangat happening...7 jam untuk 4 shopping complex...he3... saya tak shopping sangat ...meneman ajer ^^,*...*kan cik liena kan he3
since khamis lepas saya dah mula jelajah 2-3 shopping complex... untuk cari hadiah birthday encik abah ... alhamdulillah finally dapat juga grab satu di jusco bandar perda,  kebetulan banyak sale pulak minggu ni ...
pagi ni dengan mood yg agak swing ... terasa sangat la segan nk g keje ... bangun tgk jam 6.30 baru teringat pagi ni ada meeting karnival masjid ... hu3 ...sabo je la ...pembuka minggu dah pening dengan meeting ...
menjelang petang bos saya sambung meeting di ibu pejabat ... tinggalllah saya dengan 4-5 org staff yg lain sebab ramai yang sambung cuti hari ni ... alkisahnya petang yang penuh aneka ragam ... dgn kisah kaunseling, kisah ragam orang nak kawin, kisah audit iso ... macam2 lagi la...
pening sikit bila dah terikat dengan jadual keje yg pack ni ... minggu ni sa…

* my 2nd anniversary *

Alhamdulillah ...
hari ni genap 2 tahun saya berhijrah dari keluarga pendidikan...
pantas rasanya masa berjalan ...

2 tahun lalu pada tarikh 26 April ini ...
seawal jam 6.30 pagi saya telah menapak ke KOMTAR untuk sesi melapor diri
pergi dengan menaiki bas dari USM ...
waktu tu masih lagi dalam sesi peperiksaan tahun akhir PJJ di USM ...
tak dapat elakkan diri dari kedua-dua tanggungjawab ...
tangunggajawab sebagai penjawat awam dan juga pelajar...
alhamdulillah ...
segalanya berjalan lancar walaupun banyak kezutan yang diterima pd hari pertama...
cerita-ceritit melapor diri ada saya coretkan di sini ...

syukur ...
rasanya saya makin selesa dengan dunia hari ini ...
walaupun setiap hari cabaran datang tanpa diduga ...
saya kira saya & team PADSPS mampu hadapi dengan izinNya ...

thanks God ...
untuk anugerah yang tak ternilai ini ...
apa yang mampu saya gambarkan di sini ...
terlalu banyak transformasi yang saya lalui ...

pengalaman hari pertama bertemu bos yang tak mengalu2kan kehadiran saya ...
sebe…

.: owhhhh! :.

aduyai pening kejap pagi ni ... minggu ni assistant2 rundingcara saya banyak tak ada di pejabat ... ada yang kursus, ada yang bercuti kecemasan sebab kematian ... nak jadi cerita 3 hari ni macam-macam cerita pulak  yang datang ...
kelmarin datang seorang ibu, serahkan anaknya untuk dikaunselingkan .... rekod pertama dalam daerah ...ibu hantar anak untuk kaunseling remaja .... alhamdulillah berjaya apply teknik yang belajar dalam kaunseling kelompok sebelum ni ... insyaAllah akan ada sesi susulan untuk bantu remaja tersebut... risau juga dengan cerita2 remaja lari dari rumah sekarang kan ... kalau tak dirawat takut makin parah jadinya ...
pagi ni ...awal2 lagi saya dah kena ambush dengan seorang perempuan.... suaminya berpoligami dan tak bertanggungjawab... apa lagi keluar la kata-kata indah dari hati seorang insan yang sedang remuk rendam ... macam2 kisah ... Allahuakbar ... mohon kekuatan untuk teruskan amanah yang dah dipertanggungjawabkan ni ...
saya dalam proses siapkan kertas k…

.: great weekend :.

Image
alhamdulillah ...
having a great weekend ^^,*
betullah sebaik2 perancang adalah Dia ...
weekend baru ni ... tak ada kerja2 rasmi yang dijadualkan ...
so in my mind ...maybe just having rest time at home
then kalau rajin ...baru nk plan turun ke kelas saudara baru untuk pantau kerja iskandar...

tanpa apa2 planning ...
tiba -tiba sahabat saya ustaz don text...
'saya ada program di nibong tebal & simpang ampat so kalau ada kawan2 yang free dtg la join'
subuh hari saya terima mesej dr dia
sempat la roger beberapa org kawan yang ada di penang minggu ni ...
hasilnya ...sempat plan untuk mini gathering @ route 69 bandar perda ...
maaf ye kawan2 yg lama menunggu ...janji pukul 10 mlm lps kuliah maghrib ...
atas sebab2 yang tak dapat dielakkan ...jam 11.20 mlm baru ustaz selebriti kita ni free...
having heavy supper mlm tu ... lapaq sebab kami menunggu lama...he3


senior & junior ... x-smkant ^^,*
bersurai jam 12.30 jugak la mlm tu nsib baik keluar ramai2 ...
kalau tak seriau jugak balik tg…

* K.O.R.E.A *

saya bukanlah peminat k-pop ...
apatah lagi nak menggilai hero-hero hensem korea pujaan ramai hari ni ...
kenapa sy tulis tentang korea???
confius sebenarnya ....

Awal bulan april tempohari kami semua staff SUK terima maklumat melalui emel ttg
Program Pembangunan Eksekutif di Central Official Training Institute (COTI)
Republik Korea bagi Tahun 2012
mula-mula saya abaikan saja emel tu ... sbb rasa mcm tak berkaitan ...

sebelum saya ke Bangi minggu lepas
bos ada cadangkan supaya saya ikuti program tersebut ...
memandangkan english saya di matanya nampak ok ...*he3 ok ke ...broken english boleh la
dan bos minta saya isi borang dengan kadar segera untuk disokong ...
saya ingat bos hanya ajak2 ayam ...
bila saya tengok balik tawaran tu ...
tarikh untuk program tu macam tak berapa sesuai ...
9-22 september ...kalau tak salah...tarikh tu dah masuk musim orang pergi tanah suci...

hati berbelah bahagi...
kalau abah & mama pergi haji ...dalam masa yang sama saya pergi korea ...
siapa nak jaga rumah ???
fi…

* a long journey .....*

Alhamdulillah ...
everything done dengan baik sekali minggu lepas ...

perjalanan yang agak meletihkan walaupun tak drive sendiri ...
letih tidur je gamaknya...hi3
Alhamdulillah seronok dapat berkumpul dan berjumpa dengan pegawai2 khidmat nasihat
dari negeri2 lain di seluruh malaysia ...
reunion punya reunion ramai juga teman2 dan senior sekolej yg saya jumpa...

terasa kecil dunia ...
pi mai pi mai ... jumpa balik kan ...alhamdulillah

selamat sampai di rumah jumaat malam ...
then rehat2 sambil mendobi pd hari sabtu ...
ahad saya terlibat pula dengan majlis tautan kasih saudara baru di d'jawi bella hotel ...
non stop keje ...but alhamdulillah i'm really happy ...

hope minggu baru ni tenang dan saya boleh habiskan kerja2 di pejabat dengan aman ...
banyak kerja yang tertangguh ....

mohon Allah beri ketenangan dalam kekalutan yang tiba...
di celah2 saya sibuk dengan kerja datang satu dua masalah keluarga yang tak dijangka ...
Allahuakbar ... mohon dibetulkan segala kekusutan ....
mohon dipermudah…

*outstation again!!!*

just a short notes ...
tgh siapkan bahan untuk 2 meeting hari ni ...
at the same time pagi ni ada audit syariah di pejabat ...
phew... 3 in 1 nampak gayanya ...

sesi audit akan bermula jam 9 pagi ni ...
then 9.30 mesyuarat jawatankuasa dakwah dan seranta bersama yb moktar ...
last sekali sesi petang disambung dengan mesyuarat kewangan dan aset di JHEAIPP ...

esok cuti umum ...
tapi bukan hari yang best untuk saya sebab hari khamis sy perlu bertolak ke bangi pulak...
2 hari di residence hotel bangi, harap ia hari yang menggembirakan buat saya ...
bulan ni banyak bekerja di luar dari bekerja di pejabat ...
banyak kerja2 yang tertangguh ...
Ya Allah mohon dipermudahkan segala urusan harianku ...
amin ...

regards
~adeqya8284~

phew....

Image
Alhamdulillah ...
just finish my 5 days lab at Dewan Sri Pinang...
thanks a lot MAMPU for the great session ...
banyak belajar benda baru bila bangunkan plan kesinambungan perkhidmatan ni ...

thanks jugak untuk team jheaipp yang happening ...
sorry ye puan KPP kalau pening dengan keletah kami anak2 buah yang nakal ni ...
dan selepas 5 hari berbengkel ...
inilah hasilnya



Pelan PKP Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Pulau Pinang ...
alhamdulillah ...everything done
next... minggu depan dengar2 mcm kena outstation lagi ...
wait n see ... hope dapat rehat cuti hujung minggu ni :)

okies ...nak rest dulu

regards
~adeqya 8284~

* sendiri lagi *

rentetan dari post sebelum ...
terima kasih yang diucapkan bukan atas sebab atau sesuatu yang menggembirakan ...
my dear liena i will update u later ya...

entahlah ...
rasa bersalah masih menyelubungi ...
tapi syukur alhamdulillah ...
dalam kekalutan saya menempuh pelbagai ujian ...
Allah takdirkan banyak perkara yang perlu saya lunaskan ...
minggu lepas saya sibuk dengan urusan Tilawah Al-Quran peringkat zon III ...
alhamdulillah selesai dengan jayanya walaupun sampai satu tahap
saya bekerja sambil heret kaki yang sakit ...

minggu depan ...esok la kan ...hi3
seminggu saya terpaksa berkampung di dewan sri pinang
untuk hadiri bengkel pelaksanaan pengurusan kesinambungan perkhidmatan (PKP)
2-6 April saya tak masuk pejabat ...
then 7-8 April saya akan bertugas pulak untuk Kursus Pra-Perkahwinan ....

hope everything akan ok ...:)
ya Allah kembalikan pelangi indah ...
selepas anugerah hujan yang Engkau kirimkan buatku ...

amin...