Posts

Showing posts from February, 2013

#tired

no words to say 
t.i.r.e.d
really t.i.r.e.d...

no holidays for this week

Ya Allah permudahkan segala urusanku minggu ni...

insyaAllah 27 feb ni tilawah Al-Quran peringkat saringan akan berlansung
rabbi yassir wala tuassir...

moga dipermudahkan segala urusan 

amin...

regards
~adeqya8284~

#pity abah...

Image
alahai ... perasaan bercampur baur mlm ni insiden 'cemas' berlaku lagi ...
tadi... untuk kali keduanya urat kaki abah pecah lg ... 2 minggu lepas ... urat kaki abah injured & bleeding waktu abah tgh solat jumaat... td ... penuh darah dekat meja makan sebab  kaki abah terhantuk pada kayu meja ... alahai kesian abah ...
saya nak bawa ke hospital abah tak nak ... penyudahnya  nasib baik saya ada krim luka antiseptic ... sapukan krim ubat tu je la...
Alhamdulillah  cepat juga darah abah kering kali ni ... bila nampak darah dah tak banyak ... abah minta plaster dari saya ...
huahuahua...
ampun abah ... rasa bersalah la pulak ... mmg ada bekalan plaster dlm emergency beg sy... malangnya plaster yg ada tu???? tgk sendiri la....

tak pasal2 je abah kena pakai plaster sesame street mlm ni apakan daya ...
plaster ni je yg ada dlm simpanan saya...
sorry ye abah...
esok ya akan beli plain plaster untuk abah...

#mood #bercampur baur ...
#rasa bersalah ada, 
#kasihan ada, 
#nak senyum pun ada ...

alahai maria!

regards
~ade…

OMG!!! minta nyawa....

kerja datang silih berganti...
sampai somput den jadinyo...
Allahukbar... minta nyawa... minta tenaga  minta kekuatan ...
deretan program/mesy/kursus menanti sepanjang feb-mei ni ... dah kena godek2 jadual yg ada ...
minggu depan tilawah peringkat saringan ~ 27 feb  bersambung dengan pertandingan hafazan peringkat kebangsaan  yang mana tuan rumah bg pertandingan hafazan thn ini adalah negeri PULAU PINANG 3-8 Mac 2013 di kompleks tabung haji bayan lepas  ~ cuti rehat dibekukan kepada seluruh warga JHEAIPP/PAD dari 25 feb - 8 mac ~ wua3...... add onn dengan kursus pra-perkahwinan di USM kampus engineering  9-10 mac  disambung dengan program gerak remaja 2013 19-21 mac di Pantai Kerachut, Taman Negara P.Pinang.... menanti di hujung bulan Mac tilawah Al-Quran peringkat zon pd 30 mac bulan April insyaAllah tilawah peringkat negeri  dan kemuncak prog utk pertengahan thn ni ada karnival masjid 2013  insyaAllah pada 24-26 mei 
segalanya masih tersisip atas jadual moga ada senggang buat hamba yang kerdil ini untuk …

* great day! *

alhamdulillah 
selesai sesi berjuang hari ni ...
pagi mesyuarat pendaftar di JHEAIPP
petang sesi menyiapkan kebenaran2 kahwin...
malam sesi mendobi pulak di rumah ...wua3

esok sebenarnya saya punya plan tersendiri
ingatkan nak buat jamuan sikit di pejabat 
sempena menyambut hari tua setahun lagi...
tetiba kelmarin dapat call dr bos...
"ustazah tolong ganti tempat saya untuk taklimat audit 8 hb ni... 
sy dah tinggal pejabat 3 hari...banyak perkara nak settlekan"
alahai bos ...


symp...
ape kan daya 
esok kena bertolak awal le jawabnya 
tgk pada jadual patut la bos saya tak mau pi...
taklimat jam 8 pagi...ampunnnnnnnn
jam berapa la saya kena keluar dr rumah 
dah la esok org ramai dah start balik kampung...
almaklumla 
nak raya ...
moga dipermudahkan urusan esok lak...

nak regang2kan kaki dulu 
esok sambung merapik lagi ...hik3
tata

regards 
adeqya8284

* hikmah disebalik cabaran ...*

Image
2 minggu yang agak mencabar bagi saya ... mengendalikan kerja dokumentasi yang banyak... tak sama keadaannya dengan mengendalikan emosi manusia...
minggu lepas sy diuji dengan keadaan client yg tak puas hati  dengan keperluan dokumen2 untuk berkahwin katanya susah nak berkahwin sekarang ... nak itu nak ini... lebih baik kawin di siam ja ... wua3 ...menanah telinga sy mendengarnya...
personally  saya dah lali dengan ayat-ayat begitu biasanya org yg bermasalah ja rasa undang2 nak kawin ni susah ...
Maha suci Allah... minggu lepas dalam melayan keadaan client yg marah2 tu saya tetap berikannya prosedur yg betul  supaya dia dapat uruskan semua dokumen2 dengan baik dan sempurna  niat saya hanya satu... saya mengharapkan client tersebut dpt diakadnikahkan  oleh wali yang "tepat dan sempurna"
awal minggu ni  client tersebut datang kembali ke pejabat dengan dokumen yg lengkap alhamdulillah ... saya gembira bagi pihaknya walaupun minggu lepas  saya dimarah teruk oleh client tersebut ...
maha suci Allah  seka…

* bulan kasih sayang *

ohhh cepatnya masa berjalan 
bulan kasih sayang datang lagi ...
alhamdulillah ini maknanya bertambah lagi nikmat yang Allah beri 
dan moga bertambah juga rezeki kurniaan Allah pada saya & keluarga...

just want to drop a short notes...
ha3 short notes la sangat ...

penat dengan ragam client hari ni...
dari minggu lepas membawa ke minggu ni ...
asyik kena marah dengan client ja...
sabarlah duhai hati...
nak menegakkan kebenaran tu sememangnya bukan satu perkara yang mudah ...
saya lebih takutkan Allah ...
dan tak takut dengan gertakan korang semua ...
suka hatilah kan ...

hati senyumlah ... :)