Posts

Showing posts from November, 2014

Edisi sakit itu datang lagi...

Sejak dua malam lepas...
saya dibelenggu sakit yang agak kronik dari bahagian pinggang ke leher...
sakitnya mcm period pain tapi dua kali ganda lebih sakitnya...

Saya tak tahu daripada mana puncanya sakit ni...
rasa mcm nak tercabut nyawa aja...
semalam usai solat isya'
berpeluh-peluh saya jadinya...
air mata saya tumpah tanpa sedar...
solat 4 rakaat amat menyeksakan... teramat la sakit
saya gagahkan jua setiap pergerakan walaupun perit
pg ni datang pejabat pun gagahkan diri sebab kena buat persiapan meeting untuk bos...

Lately saya akui...
stress saya di tempat kerja bertambah-tambah dengan kehadiran ahli baru di pejabat...
saya tak tahu di mana silapnya...
terlalu banyak aura negatif yang dibawa ke dalam keluarga saya di pejabat 
apa yang saya boleh kongsikan di sini 
bukan saya sahaja yang merasai aura negatif beliau...
satu tahap dia juga beri tekanan kepada rakan-rakan sekerja yang lain
dua minggu lepas
ada staff lelaki yang dtg mengadu masalahnya...
sampai menangis tersesak-esak di hadapan s…

Ya Allah permudahkan...

Image
 Sesungguhnya sesudah kesulitan, ada kemudahan ( Al-Insyirah :5) ayat azimat yang selalu saya sebut untuk pujuk hati... 
satu persatu tugas & tanggungjawab yang dipikul terasa berat... Allahuakbar... ada ketika tak tertanggung bahu ini untuk memikulnya...
saya kira dah kering airmata ... segala yang tinggal hanya untuk Dia... hanya untuk Dia...tempat mengadu dan memohon 

Ya Allah permudahkan segala urusan kami...  tabahkan hati kami... kuatkan jiwa kami dalam mengharungi segala ujian dan mehnahMu jauhkan kami dari insan-insan keji yang mampu menggugah iman ini  terasa besar tanggungjawab berada di tempat ini ... Allahuakbar  bukan mudah bergelar Daie... terasa kerdil dengan ujian ini ...
 Doakan saya...
 regards adeqya8284 

My Weekend :)

Image
Alhamdulillah weekend yang happening

Hari Sabtu baru ni sy ada janji dengan budak2 kenit...
nak bw diaorang pergi swimming di bukit merah clubhouse.
see betapa excitednya diaorang ...
punya nak mandi manda sampai lupa dunia ...
penangan budak kenit bertiga ni habis semua org kena teman diaorang pergi mandi
sekali dengan wan & opah kena ikut serta ...
layankan ragam cucu-cucu kesayangan
apo nak dikato.. hi3
mak jemah turutkan aje :)


tgk la gelagat budak2 ni request mintak makcik amik gambaq  *kami nak lompat dlm kolam... ikut suka la anak-anak oiii 
hari ahad saya bertugas di hospital... selesai saja kerja di hospital ... ada pulak acara memeriahkan longkang megalanes di prai... alhamdulillah done aktiviti untuk semua kawan-kawan pejabat... yang join 5 orang je... riuh mcm satu pejabat yg turun  hi3... alhamdulillah selesai aktiviti riadah  selesai kerja-kerja minggu ni...
*layankan pic2 di megalanes ...




ini aje cara saya nak happykan ahli keluarga & kawan-kawan
malas nak…

I love u encik abah!!!!

Image
Terpanggil untuk berjimba-jimba dengan cik belog malam ni...
Hati meronta-ronta nak meluahkan apa yang terbuku di dada...