Posts

Showing posts from February, 2011

*hampa hatiku!!!...hu3*

hajat di hati mahu apply cuti esok...
namun segalanya h.a.m.p.a...
saya bukan mahu bercuti dan duduk bersenang-lenang goyang kaki...
*konon2 mahu berehat sambil selebrate besday sendiri...sob2...
saya ada hajat saya sendiri...

kesian cik greenish saya...
terabai sekejap segala kebajikan cik greenish akhir2 ni...
ye la saya sibuk usung dia ke hulu dan ke hilir...
tapi tak bawa pulak dia pergi treatment di proton service...
sy dah book service appoinment untuk pagi esok...
tiba2 tghari td bos panggil...

"maria u ganti saya untuk operasi pagi esok dengan unit dakwah & akidah ye"
huahua...mahu nanges!
pujuk diri sambil termenung seketika...
tghari td juga saya dah dapat jawapan dr ILIM...
sy terpilih untuk kursus tatacara mal mahkamah syariah hujung bulan ni...
kalau saya tak g hantar cik greenish utk servis cmne nak bw cik greenish jejalan nanti...

terpaksa saya ubah appointment cik greenish...
alhamdulillah...
dipermudahkan segalanya untuk esok...
dalam hati konon2 nak duduk rehat2 saja esok.…

*a gift from UK*

Image
lama kan tak update cerita-ceritit...hi3...
agak2 je nak mengadap cik lappy kat tempat keje ...
sure akan ada org dtg bertandang dlm bilik...
balik je keje ...
dah terlibat dengan rutin berulang ke hospital...
bila dah sampai umah...
faham walmaklumlah...
sure terjelepuk keletihan ...huhu

20/1 yang lepas ...
acu yang belajar di UK tlh selamat sampai ke tanahair bersama familynya...
2/2 yang lepas ...acu & family datang bertandang ke rumah...
alhamdulillah dapat lepaskan rindu pada adik2 sepupu kesayangan...
adik mardhiyyah, munawwah & ahmad ridha...
masing2 dah besar dan petah bercakap...
hi3 yang agak failnya bila diaorg speaking moking dgn saya...
mula2 tu agak kekok jugak la...
tapi dah lama2 tu biasa la...agak2 yg mana boleh hentam tu...hentam sajalah...hi3^^

plan asal acu & family hanya nk menjenguk abang di hospital...
alang2 dah sampai di sempadan perak, kedah dan penang ni ...
apa lagi...agak panjang la langkah masing2 mengatur rumah yg nak diziarah...
sempat saya luangkan masa dengan…

*akak keje bank ke??*

Image
lamanya tak update blog...
maaf ya... saya kesuntukan masa...
jadual harian sangat pack...sampaikan waktu rehat pun kdg2 sy abaikan ...
hari ni demam...
tak ke mana sebab tu la yg dapat mengadap cik lappy ni...
kalau tak kehulu ke hilir jg la saya jawabnya...huhu...

wanna to share one story...
ehem...ehem...story yg kelakar suam2 kuku la...hi3...

setiap hari rabu...
sememangnya hari rasmi untuk warga PADSPS berbaju korporat...
fesyen baju korporatnya ala2 begini la ...
hi3 jadi model kejap ya ...




*with k.nana sewaktu hari pertama baju korporat dirasmikan*

alkisahnya sejak awal minggu yg lepas encik abah kurang sihat...
so tanggungjawab untuk melawat abang secara rasminya berpindah kepada saya...
hari rabu minggu ni kan hari terakhir bekerja sebelum bercuti panjang...
apa lagi...tak cukup kaki dan tangan la saya jadinya...
kalau selalunya saya melawat abang waktu lunch hour...
tapi hari rabu yang lepas saya terpaksa melawat abang selepas waktu bekerja ...
disebabkan lambakan kerja di pejabat...
dipendekka…