Monday, September 27, 2010

*♥* Hari Keluarga Wawasan @ Kg. Seri Tanjung Melaka *♥*

Kepenatan....
baru sampai dr melaka jam 11.30 mlm semalam...
hari ni sperti biasa...tanpa rehat yg panjang...
saya kembali menjejak kaki ke pejabat menjalankan tugas...


otak sarat dengan mcm2 perkara...

alhamdulillah selesai tugas2 di melaka utk program bersama RISDA & JKM...
pd firasat sy...
objektif membawa client sy & seisi keluarganya...
menyertai hari keluarga wawasan di melaka kali ni tercapai...
biar jauh perjalanan...
biar banyak halangan yang mendatang...
alhamdulillah...masih ada ruang yg dipermudahkan ...

saya tak pernah tahu tentang kewujudan prog hari keluarga wawasan ni
hari keluarga wawasan @ HAKAS adalah satu platform ...
untuk menyatukan semula keluarga2 yg bermasalah dari segi sosial...

peserta2 HAKAS kali ni ramai yg terdiri daripada remaja2 yg terlibat dgn jenayah juvana...
dan juga terdiri daripada keluarga2 yang bermasalah (broken family)
alhamdulillah...satu kepuasan menyertai team HAKAS kali ni...
secara tak lansung saya dah melibatkan diri dgn aktiviti kemasyarakatan ...


3 hari 2 mlm bersama keluarga angkat di melaka sgt membahagiakan ...
terima kasih atas layanan yang baik kak izan & nabila...
kak izan seorang ibu tunggal yg tinggal bersama seorang anak perempuan
dan abangnya yg kurang sihat ...
alhamdulillah...seronok + happy berganda2...

menjejak ke melaka kami tak melepaskan peluang ...

mencuba masakan tradisi bumi hang tuah ni...
kak izan menghidangkan kami dgn b'mcm2 makanan...
smpaikan pukul 12 tgh mlm pun ...
saya, k.zah & dayah masih boleh bersidang di meja makan lagi...hehe


*sy*k.izan* dayah*
*lelaki diatas adalah paklong~ abang k.izan...


...sarah dan adam yg sangat noty dan cerdik...

two little angle ni sgt mengujakan saya...
sarah adalah anak mangsa perceraian ibu bapa...ibunya kini adalah ibu tunggal...
dan adam adalah anak client sy yg dlm proses perceraian...

insyaAllah saya akan tulis entry khas untuk sarah&adam nanti...
walaupun sarah baru berumur 4 tahun...
dan adam baru menjejak usia 2 tahun...
mereka tahu...dan mereka mampu bercerita...
siapa ummi, siapa abah, siapa mama dan siapa ayah mereka...
speechless...
pandang mata anak2 ni...sayu rasa hati...

doakan anak2 ni bahagia...
sepertimana bahagianya anak2 lain yang ibu bapanya sentiasa ada utk mereka

sarah*adam acik rindu kamuu....

regards
~adeqya8284~

No comments: