Saturday, November 7, 2009

::...OnE WeeK...::

Genap seminggu sy bercuti dr menulis entry....
rindu sangat.....

sebenarnya byk perkara yg nak dikongsikan...
tp masa terlalu padat dgn aktiviti lain...
minggu lepas sy dan team PKGSB adakan 3 bengkel ...
2 bengkel utk setiausaha NILAM dan 1 bengkel utk juruteknik komputer...
kalau dah berbengkel tu faham2 je la...
byk benda nk difikirkan...
persiapan tempat, persiapan makanan, pembayaran LO etc...
pening kejap..balik keje pun pukul 5 keatas...smpai rumah lps maghrib trs pengsan...hehe

dlm masa yg sama ...
sy sedang siapkan beberapa assingment yg perlu dihantar dlm tempoh terdekat
dan sebelum segalanya terus berserabut
Nak buat checklist la....hehehe
*idea ini tercetus bila membaca blog Miss Lina td...hehe...rajin btol cik Lina ...=)
  • Hr Sabtu dan Ahad ni perlu buat 3 ass - at least kena add onn serba sikit
  • (1) Projek Pengurusan(1st Draf) - (DueDate 25 Nov)
  • (2) Industrial Relation (2nd Ass) - (DueDate 2 Dec)
  • (3) Keusahawanan (DueDate 15 Dec)
  • Mgu depan sy perlu touch up ass Falsafah Politik - dah siap 60%
  • Submit rangka tugasan dalam portal -before intensive course
  • Perlu siapkan laporan bulanan (Oktober punye...dah ketinggalan..hehe)
  • Siapkan LO untuk bengkel di SK Seri Tasek - next week
  • Siapkan bahan utk Mesy. Pengurusan PKGSB kali ke-2
  • Siapkan keje2 kewangan.. sebelum cuti panjang ( 30 Nov - 20 Dis )
  • Owh terlupa...ass english Dr. George kena siapkan (DueDate 30 Nov)
  • Kena update kenduri2 kwn2 sekitar bulan Nov & Dis yg x dpt pergi - belikan hadiah
  • Isi borang cuti utk 26 Nov - Ini kes malas nk keje sehari sebelum raya haji...hehe
  • Study & buat notes utk Industrial Relation - exam 2 Dec
  • ****Yg last ni kalau ada masa-Nak tgk movie 2012 - movie ni akn kuar 12/11/09
sempat ke nak buat semua tu?...hehe...i.Allah...
hope everything ok....

Tapi sy terpaksa akui....pengurusan masa sy thn ni out!
kalau dulu sy jd reminder pada kwn2 untuk ass yg perlu disiapkan...
thn ni dah jd terbalik....kwn2 pulak yg jd reminder sy...
Ramai yg terkejut bila sy tak aktif lagi dlm portal....
Dulu sy boleh buat keje 2 in 1 sebab ada internet di pejabat...
sekarang tak lagi..semuanya kena update di rumah...
so fhm2 je la...anyway thanks jugak pd kwn2 yg igt pd sy...
Ada yg call & msg tanyakan khabar....ada yg ckp sy merajuk...haha
mana ada...salah sy..tak boleh manage masa dgn baik...
sy tak merajuk atau berkecil hati dgn mana2 pihak...
Adatla...kita sebagai manusia...
ada masa Up & Down.....sy perlukan masa utk itu semua....
Walau apa jua keadaan yg mendatang hidup perlu diteruskan...
sy perlukan sedikit masa utk pulihkan keadaan.....

dah kembali melalut..hehe...
ok lah nanti kalau ada apa2 yg menarik sy akan update i.Allah......

::regards::

5 comments:

ASYIQ said...

Memang betul...makin lama dlm dunia pekerjaan, makin byk kerja yg tak terkejar.....terkedek2 dibuatnya. Tambahan mcm Ya...kena buat 2 dlm 1. Lagi kalut.

kena plam betul2.

Susun yg mana lebih utama.
Buat ikut keutamaan. Yang tidak utama kdg2 kita boleh lakukan dlm masa senggang....yang tidak berkait spt tengok movie tu boleh diskip terus. Ok tak???

Take care.

heart by heart.... said...

insyaAllah...k.maria, semuanya okeysss...yang penting susun ikut keutamaan...dan jangan terlalu stres. ape2 pun, kengkadang kena enjoy gak kan =) release tension...kan

adeqya84 said...

Salam Cu,
thanks atas nasihat...betul tu Ya kena dahulukan yang penting...Ya rasa dah banyak benda yang Ya dah korbankan...masa tidur, masa sosial dgn kwn2..sekarang dah rasa mcm lonely sgt..bukan tak nak jumpa kwn2..masa utk tidur pun tak tentu..memang kena plan betul2..utk seimbangkan semua..i.Allah doakan yg terbaik utk Ya k...=)take care Cu

Hai Akak,
betul tu..kena plan betul2...tapi bab stress tu tak boleh nak lari la akak...tekadang tu give up dtg jugak..cuma bila kenangkan harapan Ayah Nyah..k.maria kuatkan diri jugak...doakan k.maria dapat lalui semua ujian ni k...take care ya...=)

Fatin Nadzirah said...

insyallah.. byk kerja kan menjadikan kita lebih menghargai masa yang ada.. jika tidak.. kita hanya membuang masa dgn hal2 yang tidak berfaedah..(mcm aku).. anyway.. good luck!! kalu hang bz.. tak yah la kalut buat bekas utk aku.. it's ok.. aku kecian kat hang ja..

adeqya84 said...

Hallu My Dearie Fatin,
thank you...jgn ckp cmtu..i.Allah..i will spend my time on your big day my dear..i.Allah..=) take care...