Thursday, December 17, 2009

::Cerita yang Panjang::

Fuh...fuh....fuh....
dah berhabuk blog ni...akibat lama ditinggalkan...huhu
akibat terlalu leka dgn facebook sy terlupa dgn buah hati sy ini...hehehe

alhamdulillah...
perjuangan sy hampir sampai ke penghujungnya
utk semester ni...
esok paper terakhir sy, JOW 457-keusahawanan
60 soalan objektif *keadaan ini menjadikan sy utk bermalas-malasan..huhu
Walaupun dah hbs exam,
sy masih punya temujanji dgn penyelia kertas projek
pd 19hb Dis nanti,
so maknanya sy masih perlu stay dekat hostel sampai 20hb...
mengikut jadual yg telah ditetapkan...=)

Dalam sy lalui perjalanan kursus intensif thn ni...
banyak perkara2 yg tak dijangka berlaku..
*sy dah ceritakan sedikit sebanyak dalam fb

1) ada coklat yg ditinggalkan di atas kasut depan bilik sy...
sy mengandaikan yg coklat itu jatuh dr plastik tuannya
it means keciciran...tp jiran2 bilik suruh sy & r.mate ambil...
sebab coklat tu katanya utk kami *confius*
sehingga hr ini coklat tu masih ada atas meja study sy

2) selang 2 hr berikutnya wiper kereta sy pulak diselitkan dgn duit RM 1
kejadian berlaku lps sy hbs paper strategic management 13hb-7pm*msh confius*
kwn2 sy membelek duit tersebut dgn harapan ade notes yg ditinggalkan...
*haha...amat mengarut...
sehingga hr ni duit tersebut msh ada dlm dashboard kereta...hasil simpanan kwn2 sy

3)14hb-sy, k.ta & k.ziyana ambil keputusan utk lepaskan tensi...
so kami menerima nasihat dr Dr.Rama utk enjoy dgn movie...
cerita yg kami tonton...kartun Princess & the frog...
(cerita yg amat best dan amat enjoy)
malangnya panggung pulak buat hal..aircond rosak!...
1st time menonton dalam kepanasan ....

4) kelmarin 15hb-kami bertiga (msh lg bersama k.ta & k.ziyana)
melakukan aktiviti yg kurang befaedah...
memeriahkan Year End Sale (YES)...
di Megamall Penang dan Sunway Carnival Mall
aktiviti ini amat bahaya utk purse kami...huhu
balik dr memeriahkan aktiviti YES,
kami singgah di TESCO Xtra utk mkn mlm & solat...
selesai solat, sy bertembung dgn 2 org wanita...
waktu tu sy tgl seorang dlm surau, & kwn2 tgu diluar
seorang pangkat makcik & seorang lagi pangkat opah...
kedua2nya senyum pd sy..& pastinya sy pun membalas balik senyuman tu...
tiba2 je...wanita yg berpangkat opah tu hulurkan tangan utk bersalam..
terkedu sekejap...tp sy terima huluran tersebut dgn hati terbuka...
lps bersalaman...sy memakai kasut...
dan tiba2 kelibat kedua2 wanita tersebut hilang...
*bingung*

mcm2 perkara terjadi semenjak dua menjak ni....
sy harap sy dapat laluinya dgn hati yang tenang...
kadangkala terfikir jugak...
kenape la sy jd mcmni...
agaknya hati sy terlalu risau...sebab tu bercelaru
risau dgn kertas projek yang masih dpertengahan jalan...
*Tuhan permudahkan urusan sy kali ini....


ok la...setakat ni je...
sy dah kembali membebel selepas lama tak bercerita ceritit...=)


*sy rindu...rindu dgn teman2 gosip pkg....haha
next week sy masuk ofis ya...=)

::regards::

4 comments:

Lina^ Chan said...

Princess and the Frog!!!! waaaaaaaaaaaaaaaa nk tgk gaaak tapi x de geng!! sob sob...

adeqya84 said...

My dear lina...
kena tgk tau...cerita yg best!!!=)

ASYIQ said...

Tunggu episod seterusnya...haha.

adeqya84 said...

hehe...Cu andai ada perkembangannya pasti sy akan post dalam blog...=)