Wednesday, December 2, 2009

::Temuduga...oh Temuduga...::

...Happy Morning...
Hari ni awal sikit sy aktifkan blog kesayangan ni...hehe..
maklum la kan... buku tak baca lagi...
tak boleh lama2 meronggeng di sini...
mlm ni jam 8 mlm, sy ada test untuk paper Industrial Relation...
parah jugak dbuatnya bila kena study segala jenis Akta-akta yang berkaitan dgn industri...
sy bukan org law...memang tak pandai untuk merujuk akta-akta dan seksyen-seksyen ni...
tp apakan daya...dah silibus utk management student...so kena hadap juga la...

Nak cerita sikit tentang interview kelmarin...
sy akui...sblm interview ni..byk konfrontasi berlaku...
tp alhamdulillah...setiap yg sukar itu pasti dipermudahkan jua...
kelmarin bertemankan kak wawai....
sy melangkah ke Masjid Negeri PP....seawal jam 7 am...
agak awal jg ditemuduga...sy adalah calon ketiga yang dipanggil msk...
kali ni agak lama jugak sy disoal siasat...
hampir 40 minit...
mcm2 soalan ditanya...
termasuk sesi bacaan Al-Quran dan terjemahan...
alhamdulillah...sesi kali ni...agak lancar dan tak mendatangkan stress pd saya...
apa pun sy rasa ...sy dah selesaikan tanggungjawab sy...
cuma andai ini menjadi harapan abah...(dan sy pasti ianya jg harapan arwah mak)
sy mengharapkan rezeki dan kejayaan...
untuk membahagiakan insan2 lain dsekeliling sy...

Walaupun sesi kali ni tak ditemani abah...
sy sempat call abah pg kelmarin utk mohon restu...
lega rasanya bila dgr kata2 smangat dr abah....
done!!selesai satu t/jawab....
doakan urusan sy untuk test industrial relation mlm ni dpermudahkan...=)

::regards::

3 comments:

ASYIQ said...

Alhamdulillah, temuduga dh selesai. Untuk apa temuduga tu yea....sijil kahwin ke...haha.

Shahrin said...

alhamdulillah...mkawen jugak adeq aku nie...

adeqya84 said...

Cu,
itu temuduga utk jawatan penolong pegawai hal ehwal islam...sijil kahwin???hehe...=)

En Shahrin,
ape kena mengena temuduga penolong pegawai hal ehwal islam dgn kawen...hehe...jauh melencong tu....