Wednesday, June 2, 2010

.: 12 tahun dalam kenangan :.

alhamdulillah....
mlm ni masih diberi kekuatan untuk menghadiahkan yassin buat emak...
12 tahun dalam kenangan...
kenangan yang tak akan saya lupakan...
satu2nya insan yang bertarung nyawa ketika melahirkan saya...
dialah bonda tercinta...Paliyah Mohd Naam...

ke mana sahaja saya pergi...
jika bertembung dengan teman2 lama emak pasti mereka akan kata ...
"muka maria sama dengan muka emak"
saya bangga jadi anak emak...saya bangga dilahirkan persis mengikut wajah emak...
kata Dr. Fadhilah Kamsah...
anak kalau ikut wajah ayah akan warisi sifat2 ayah...
dan kalau anak mengikut wajah emak...pastinya akan mewarisi sifat2 emak...:)
dulu saya kurang percaya dengan pernyataan ini...
tp sekarang..sy sudah mula yakin dan ada kebenarannya...
kalau dulu saya kata emak seorang yang perahsia...
saya rasa kini sifat itu benar2 saya warisi...
sekarang ...
rasanya saya lebih senang untuk simpan segala rahsia sendiri ...
hanya pada yang benar2 sy percaya akan saya kongsi bersama...
dan sekarang...pada blog ni sy coretkan segalanya...
"coretan perjalanan sebuah kehidupan"
andai satu hari blog ini tidak dikemaskini dalam satu tempoh yang panjang...
mungkin disitulah penamatnya...
penamat kepada sebuah perjalanan kehidupan...
insan yang bernama Mariatul Shima...

bercerita tentang emak...
mengingatkan saya pd teman sekerja... iskandar...
simpati dengan cerita is tentang ibunya yang sedang melawan sakit misterinya...
moga is dan keluarga terus bersabar dan tabah dengan segala ujian ini...
moga ibu is cepat sembuh dan kembali pulih seperti sediakala...

owh...jari ingin berhenti menari...
sangat letih hari ni...menjejak ke JAIPP dan MAINPP bersama k.zah...
alhamdulillah...telah menguruskan beberapa perkara penting
di unit undang-undang kekeluargaan dan pentadbiran..
selesai beberapa perkara...
moga esok masih ada untuk meneruskan sisa2 kerja & nyawa...

regards
adeqya8284

4 comments:

Anonymous said...

Alamak.....
Cerita tergantung la...
Nanti sambung balik...

* adeqya8284 * said...

hehe...
sambungan....tguuuuuuu

Lina^ Chan said...

ina suka dengar cerita pekerjaan baru maria...^^ menarik dan tentunya mencabar!

namun ina pasti maria dapat juga mengharungi segala cabaran yang datang< insha Allah I know you can dear!!!!

* adeqya8284 * said...

my dear lina...
yappp...sgt2 mencabar...bila kita yg single ni kena urus masalah rumahtangga org lain...kebanyakan client tak tahu yg maria single...apa yg boleh maria katakan...segalanya maria lakukan demi tugas...alhamdulillah...bos pun dah mula percaya dengan kerja2 maria...doakan maria tenang hadapi semua situasi ya...take care dear :)