Wednesday, February 8, 2012

* alhamdulillah... its turn to 28 ^^,*

alhamdulillah...
thanks God...
its my day ...sy bertemu kembali dengan tarikh dan hari saya dilahirkan^^,*
yes.. the day is wednesday ...5.37 am ...
cerita arwah emak...sy lahir selepas azan subuh dialunkan^^,*...
mungkin sbb tu juga
waktu study dulu2...and since zaman sekolah rendah lg...
saya sgt suka dgn waktu subuh ^^,*...
sy jarang study & stay up sampai lewat tgh mlm ...
selalunya sy akan tidur dulu then akan bangun seawal jam 3@4 pagi ...
saya suka bau embun pagi ...it fresh! ^^,*

syukur ya Allah...
selepas 28 thn saya masih diberi peluang untuk bernafas di bumiMu ini ...
28 tahun yang penuh dengan cinta & anugerah dariNya ...
tak ada perkataan yang mampu saya ucapkan melainkan syukur & alhamdulillah :)
28 tahun yang penuh rencah dan warna warni kehidupan...
28 tahun yang penuh suka duka tawa tangis ...

pengalaman banyak mengajar saya dlm mencari erti sebuah kehidupan ...
suka duka ...itu anugerahnya...
keluarga & rakan2....mereka cinta hati saya ...
thanks Allah ...its a great gift to me ^^,*

umur bukan hanya sekadar angka...
dah tiba masanya untuk sy jd insan yg lebih matang & dewasa ...
perlu lebih banyak sabar & berfikir sebelum buat apa2 tindakan...
kalau nak dibandingkan diri saya dulu dan kini...
saya rasa sy dah banyak berubah ...

banyak perkara yang mempegaruhi personaliti sy kini...
dulu environment kerja saya tak terbuka ...so i just be myself with my own opinion ...
berbeza dgn persekitaran kerja saya sekarang ...
sangat terbuka dan sukar untuk dijangka ...
so kena lebih berhati-hati dan perlu bijak handle situasi....
saya kira saya kini agak "lancang" dan agak "baran"
which is saya tak suka sifat2 tu ...
saya cuba untuk kawal...tp kadangkala terlajak juga bila keadaan memaksa...
since umur dah meningkat ni ...saya akan cuba control insyaAllah...

kalau tak control...
rasanya umur tak mencecah 40 dah kena serang high attack kot...hu3

Ya Allah ...
syukur atas nikmat cinta & anugerahMu...
jadikan
sabar sebagai tunjang hidupku ...
redha sebagai pegangan hidupku ...
dan didik hati ini ...untuk terus menyayangi...semua makhluk ciptaanMu

diri ini hidup atas belas ihsan, cinta, rahmat & kasih sayangMu...
sayangi insan2 yang menyayangiku...seperti mana mereka menyayangi diri ini Ya Allah...



regards
(^^,*
adeqya8284

2 comments:

Lina^ Chan said...

hAPPY bIRThdAy my dear!!!! gosg ur pic is sooooo cuteeee!!!

* adeqya8284 * said...

thanks dear :) ...one of my favourite pic...luv it ...baju punjabi pink yang dipakai tu pun masih ada dlm simpanan (",)