Sunday, May 23, 2010

::my weekend ::

dah lama tak meronggeng di hujung minggu...
plan asal nk ajak tini menonton wayang...
tiba2 encik abah bersuara...
"hujung minggu ni kita ada kenduri kawin anak2 tok em (short name bagi tok karim hehe..)
jgn lupa bgtau angah & abang "
huhu planku hancus...
tapi takpe la ...kenduri pun bukan selalu ...
bila lagi nk jumpa adik beradik kan...:)

hari sabtu..berkonvoilah kami dua kereta...
abang tak turut serta sebab ada kerja katanya...
so hanya saya, abah, mama & family angah...
yang bertolak ke sungai petani...

dalam banyak2 family ...
sy kira dah lama sy tak berjumpa dgn family
tok yeop shahidan...
sangat lama ...rasanya hampir 8-9 tahun...
sy pun dah hampir2 lupa wajah makcik eda dan adik2 nya*anak2 tok yeop shahidan...
hehe...bila sebut tentang family tok yoep shahidan ...
mengingatkan sy pada anaknya ...
yg berpangkat 'pakcik' dengan saya ...tapi kami sebaya...
sy panggil 'pakcik' tu dgn nama "anje" ini panggilan dulu2...ms kami kecil...hehe
sy pun dah hampir2 terlupa dgn anje...
memang hampir2 tak mengenali "anje" sy satu ketika dulu...
dah banyak berbeza..tp tetap maintain kecik...:)
anje yang sy kenal dulu ...dah berbeza dengan anje sekarang...
dulu2 dia pendiam...kalau ditegur baru la nk bersembang...
tp sekarang dah betukar la pulak...
sampai kakak saya tegur ...
"ramah pulak si anje tu dgn ko erk..." hehe...biasa la kan ...
bila dah lama tak jmpa2 mcm2 cerita la yg nk digosipkan..
apa yg pasti panggilan saya pd "anje" tak berubah...msh mcm dulu...
dia pun dgn selambe...masih membahasakan dirinya "anje" pd sy...
dah nama dia yg tu aje yg sy tahu...
lucu pun ada kan..sbb sy tak pernah ambil tahu nama sebenar anje...:)

kenduri kelmarin juga menemukan sy dgn moyang sy dari manong ...


pah cu yang berusia hampir 92 tahun...


*ini family sebelah abah...maklong, k.kin, k.nono, tok ali
mama juga turut enterframe di dalam gambar ...hehe

tak sempat ambil banyak pic...sebab hujan...

*penat menjawab soalan saudara-mara saya...
semua seoalan cepucemas...yang sy tak boleh jawab...
inilah antara sebabnya yang buatkan sy tak mahu pergi kenduri...huhu

itu sahaja cerita hari minggu saya...
rasa letih nk pergi kerja sebab belum menelaah utk kes 25 hb ni..huhu...
moga esok sy sempat buka buku di pejabat...
mahu berhenti membebel...

regards
~adeqya8284~

No comments: