Monday, May 3, 2010

.: hepi besday encik abah :.

♥hepi besday yg ke-61 encik abah♥

(30 April 1949-30 April 2010)

sgt2 terkilan...
thn ni besday encik abah disambut kurang meriah sedikit...
sy masih dlm keadaan yg lemah ..dan masih bercuti sakit (mc) pd 30 April itu...
terkilan sbb tak dpt buat something yg special untuk abah...
adik sy dr kuantan balik...tp bila dah keadaan diri sendiri pun tak tentu arah...
terpaksa sy berehat dan terus berehat...
menjelang petang...apabila tahap kebosanan mencapai paras maksima...
sy keluar menjejak ke kedai untuk membeli brg2 utk memasak bubur gandum...
waktu sakit ni la teringin nk mkn mcm2...nk request...dah besar panjang..
so keluar dan usahakan sendiri..walaupun badan hanya tggl separuh tenaga...
dan petang harinya terhasillah ini ......




hehe bubur gandum yg dimasak oleh org demam...
nk perah santan pun terkial2 ...tp akhirnya masak jugak bubur gandum sy...
2 in 1 sebenarnya ...
msk utk diri sendiri...dan masak sempena besday abah...
ini bubur kesukaan kami 2 beranak...adik beradik sy yg lain...
hehe sory... diaorg tak mkn bubur2 manis sebegini...
ini shj yg mampu sy masak...dan terdaya dgn kudrat sy...

1 Mei 2010
awal pg tiba2 sj sy terima panggilan dr kakak
katanya nk balik ke p.buntar...
sempat sy buat sikit persiapan...
tp tak buat sendiri la..hehe membeli apa yg patut utk suprisekan encik abah mlm nanti ...
dan dgn adanya 3 budak noty yg tak tahu dok diam tu ...keadaan lebih havoc lagi ....



maaf gambar tak banyak...
sekadar gambar2 santai di mlm hr...

untuk abah, doa Ya....
Semoga abah dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baik,
ingatan yang baik untuk abah lakukan amal ibadat...
dan lalui kehidupan hari2 mendatang dgn lebih baik dan sempurna...

bila sebut tentang abah, ayah, papa, daddy @ walid...
teringat sy pd karya Afdlin Shauki,Papadom..
sy dah menonton filem ini berkali2...dah tak terkira rasanya...
dan tiap kali menontonnya....pasti sy ditemani airmata yg tak diundang...
buat abah, ayah, papa, daddy @ walid di seluruh dunia...enjoy it...:)

5 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Lina^ Chan said...

yuhuu....maria dah buktikan yg maria boleh lakukan apa saja jika maria fikir positif..

lihatlah..walaupun sakit, tinggal separuh tenaga, maria tetap menggagahi diri utk melakukan sesuatu yg membahagiakan, seperti masak bubur gandum kesukaan maria and encik abah =), keluar membeli juadah utk santapan sekeluarga sempena kepulangan kakak dan tentera noty maria =)

dan akhirnya, terhasillah sebuah cerita tentang ini di blog maria, dan juga gambar gambar comel menyambut ulang tahun en abah maria..


can u see the difference u made here, dearie??? A LOT DIFFERENCE!
kalo maria layan je sakit maria, duk aje, pasrah aje..sebab sakit, mungkin ini semua takkan terhasil.

NAH!!!!

TERNYATA. FIKIRAN POSITIF AKAN MENGHASILKAN SESUATU YG POSITIF JUGAAAA. DAN KAU TELAH LAKUKANNYA, SAHABAT..

TAHNIAH!!!!

XOXOXOXOXO!!!

adeqya84 said...

Dear Liena,

Yes...positif utk insan2 yg kita sayang...:)

ina tau, rupanya2 budak2 kecik tu balik nk tgk maria...coz kakak cerita kat bdk2 tu maria demam teruk...konon2 balik rmh wan nk tgk makcik la...sekali diaorg balik maria buat mcm2 utk diaorg..u know ..apa yg diaorg soal pd maria...
"mak kata makcik sakit, tp kami tgk makcik mcm tak sakit pun"...huhu dpn budak2 tu ...takkan la nk tjk sakit guling2 kan...huhu...

Lina^ Chan said...

hikhik...that's you girl!! the superwoman...yeahhh >_____<