Monday, October 26, 2009

::Mixed Marriages::

Alhamdulillah selesai sudah satu beban yg ditanggung....
Saya dah selesai ujian lisan di USM semalam...
walaupun keputusannya agak kurang baik..sy tetap bersyukur...
sy masih tergolong dlm golongan pelajar yg lulus...

nak tahu tajuk oral sy?

"Talk about Mixed Marriages"

Dan dgn tajuk itulah jugak..lidah sy kelu utk berbahasa....
Bayangkan dalam tempoh seminggu sy banyak prepare tentang topik
yg berkaitan dgn education, health, fitness, english language & environment...
tiba2 keluar soalan tentang "KAHWIN CAMPUR"
Allah je yg tahu perasaan sy waktu tu....
memang dah nasib sy agaknya.....insan yg belum kahwin ni...
keadaan ni mengingatkan sy pd pengalaman2 lps

pengalaman sy...
hadiri interview untuk jawatan S27 Pembantu Hal Ehwal Islam...
seingat sy...dah 3 kali sy dipanggil untuk jwtn S27 tu....
dan dalam setiap interview itu jg...
paling sikit 2 soalan tentang nikah kahwin pasti ada...
tahun ni oral sy pulak berjangkit dgn virus "kahwin" ni....
huhu....serius...sy hanya boleh bg point2 penting je....
setakat bagi meaning marriage & mixed marrige tu boleh la...
ada la jugak 1-2 point yg terkeluar..tp agak tersekat2...
tuhan je yg tahu....sy dah fobia dgn isu nikah kahwin ni....
ape pun yg jadi....sy dah tak nak toleh belakang....
kira syukur la tu...hasil gorengan sy lulus jugak....
ada jg kwn2 lain yg tak bernasib baik...
ada yg dpt tajuk baby dumping la, domestic violence la ...
dan ntah apa2 lg la...
biarla yg lepas tetap lepas...cuma ...sy tak tahu ...
bila la isu nikah kahwin ni tak jadi igauan ngeri pd sy lagi...
huhu.....

::regards::

4 comments:

Na Shari said...

:)

Biasa la tu Maria...Akak pun selalu kena. Prepare bagai nak rak pasal bab lain, tapi yang disoal...bab lan pulak :)

adeqya84 said...

Sis Dina,
hehe....benda2 cmni la yang boleh menimbulkan stress...huhu...

Lina^ Chan said...

syabas sebab lulus my dear!!!! so happy for u!!

adeqya84 said...

Tq dear...=)