Saturday, October 31, 2009

::Penang Port Police::

Alkisah.....
Penang Port Police dan saya memang tak ada kaitan...
tapi semalam saya telah diheret sekali oleh en.abah dan pn.mama utk join .....



mula2 segan jugak nak ikut...
tp dsebabkan en.abah telah booking 3 tpt utk dinner mlm tu...
terpaksa la sy menurut perintah....

Sy tahu serba sedikit sejarah en.abah yg merupakan 1st batch x-penang port police
tp secara total..sejarah en.abah waktu d penang port sy tak arif sgt...
so sy ambil kesempatan ni utk kenal kwn2 en.abah & arwah mak ....
mesti nostalgia kan =)

setibanya di perkarangan Safira Club, Seberang Jaya ...
sy dah dapat rasakan suasana "reunion" yg sebenar...

amat la mengharukan...
bila ada satu sesi perjumpaan teman2 yg dah berpuluh thn tak jmpa
ada yg dtg bertongkat, ada yg berada atas kerusi roda...mcm2 keadaan....
sy sempat snap beberapa reaksi wajah gembira en.abah bila bertemu kwn2 lama.....
jom kt tgk ....



























::en abah berbaju batik kaler hijau pucuk pisang kekuningan...::
*kaler baju dah tak clear sebab lampunya cerah yang amat...


Betulkan...en.abah nampak happy sgt...
alhamdulillah...sy pun tak kurang happynya...
dalam melayan rasa happy + terharu... br sy tahu...
ada kwn2 arwah emak yg tak tahu yg emak dah meninggal....
ramai yang terkejut bila tgk en.abah dtg bersama pn.mama...

Dah 11 tahun arwah pergi....
maknanya dah 11 tahun @ lebih en.abah dah terputus hubungan dgn kwn2nya
x penang port police....
nsb baik ada j/kuasa yg anjurkan dinner ni...
kalau tak ...msg2 akan trs bw haluan msg2
tanpa sedar ada satu ikatan ukhwah yg amat indah dkalangan mereka...feel'in la pulak

dinner hbs jam 00.00....hehe 12 tgh mlm la.....
walaupun letih....sy tak kisah .. .
sbb sy dah menghappykan en. abah.....=)

oppsss lupa pula...sy tak enterframe diri pun dlm entry kali...
dedicates...special for my beloved..en abah=)

*entry ni ditaip pada 2.23pm hr sbtu...
sila abaikan setting date & day entry ni...kdg2 blog ni ting tong sket...huhu

::regards::

2 comments:

Shahrin said...

adeqya takde posting baru ke??? sonyap jer...

adeqya84 said...

En. Shahrin...haha den busy skit...manyak keje dekat opis ma...i.Allah ade masa akan diupdate..