Tuesday, December 27, 2011

tirai yang semakin berlabuh...

pejam celik pejam celik ...
rupa2nya ...2-3 hari je lagi kan 2011 bakal melabuhkan tirai...
saya dalam mood bercuti ni ...
sbbnya dah apply cuti rehat sejak awal disember lalu ...

malangnya disebabkan beberapa perkara yg x dpt dielakkan...
cuti saya ditarik balik...hu3 sangat sedey...
ni semua gara2 sbpa & penilaian prestasi yg perlu disegerakan...
tuhan je yg maha mengetahui...
betapa letihnya diri ni ...
sejak minggu lepas sy balik keje 7 mlm...
terpaksa sebab line hrmis ...sangat superslow...

baik skt atau prestasi...sama je gayanya ...
hari ni pnat mengarang ayat untuk markah prestasi staff...
entahla ...rasa dah beri markah sehabis baik...
insyaAllah bg yg layak ...anda tak perlu risau ...
anda pasti akan dapat ...ganjaran yg selayaknya... dgn kerja yg dihasilkan ...

2011...menggamit pelbagai memori dalam hidup saya...
bermula tragedi 2 januari yg menimpa abang ...
disusuli dgn kes mahkamah yg terbongkar selepas kemalangan...

dipertengahnnya saya pula ditimpa malang yang tak dijangka ...
'patah' untuk kali kedua yg menyakitkan ...
tuhan saja yang tahu ...sakit yang menimpa ...

alhamdulillah di penghujung 2011 ini...
selepas kemelut yg panjang...
Allah berikan saya kekuatan untuk
menyemai kembali bunga-bunga yg selayaknya menghiasi taman hati...
syukur ya Allah ...atas kurniaanMu...

sedang cr kekuatan untuk bina kembali
cinta yang telah lama mati di dalam hati...
andai benar ia takdirMu Ilahi...
kau temukan kami dlm keredhaanMu rabbi...

~regards~
adeqya8284

3 comments:

Anonymous said...

wow! semai taman bunga ya!!! tahniah!! cerita nanti ya ;) hihiihi

Anonymous said...

hihi its me, ina. baca bloggie maria bukan dari link blog ina sebab tu jadi anonymous heheheh ;D

* adeqya8284 * said...

my dear liena ...
miss u ...nanti kita cerita ceritit erk...^^,*