Thursday, April 21, 2011

* senggang yang panjang *

salam kemaafan dan kerinduan...
wahh!!!! tetiba ayat berbunga-bunga pulak kan...
lama sangat tak menjengah blog ni...
banyak sangat kekangan yg menjengah ...
kiri kanan...depan dan belakang ...ada saja yang menyapa...
hu3...

banyak perkara yg jadi sepanjang senggang yang panjang ni...

minggu lepas 19 april ...saya & cik greenish kemalangan kecil...
salah sendiri...
sapa suruh pergi sodok keta org kan? ...hu3
kejadian berlaku awal pagi 6.55 am ...ketika hujan renyai2...
pada hari kejadian... saya sepatutnya pergi ke masjid negeri untuk menghadiri bengkel ISO...
bengkel bermula 8.30 pagi...
so saya pun agak terkejar2 sebab takut jammed di atas jambatan...
merempit punya hal...kesudahannya begini la...
bila brek mengejut + nervous bersatu ....
maka sy tlh menghentam sebuah kereta NAZA KIA dengan tidak sengaja...
kereta NAZA tu jg brek mengejut ...sebab tiba2 ja ada motor terjatuh di bahagian hadapan
kesudahannya ...cik greenish sy jugak yg cedera parah...hu3...
NAZA KIA tu steady je...tanpa ada sebarang calar...
hakikat yg orang lain nampak...
luaran cik greenish sangat ok...
dalamannya ...hancus!!!...
terbang 1k+++ di tengah2 bulan ni...hu3

apepun saya masih bersyukur...
sebab dlm kemalangan kecil tu sy terselamat...
cuma ada sedikit kesan trauma selepas kejadian ...
2-3 hari jugak saya memandu dlm keadaan takut...
alhamdulillah ...perlahan2 keadaan dah makin ok rasanya...

ok lah...saya curi2 masa je mengupdate blog ni...
seriously masa saya semakin pack dan kritikal...
planner saya untuk bulan mei hingga ogos dah penuh...hu3
nasib bdan la kan...

pagi tadi waktu meeting dengan YB Malik exco agama negeri & ahli jawatankuasa...
rasa nk mcm nk terjelepuk je rasanya...

7 kertas kerja program yang dibentangkan untuk sambutan bulan2 Al-Quran
diterima sebulat suara dan tanpa sebarang bantahan...
ini belum termasuk kerja2 ISO yg bakal diaudit bulan september nanti...
hu3.....xoxoxo....tulun!!!!!!!


regards
~adeqya8284~

3 comments:

Fatin Nadzirah said...

walau sesibuk manapun.. luangkan masa utk diri sendiri seketika.. jgn smpi diri diberi tekanan yg tertanggung oleh diri sendiri.. kerja ttp kerja.. kesihatan kn jaga juga.. ok.. take care dear.. ;)

Lina^ Chan said...

hihi..betul ckp fatin tu. adat bekerja bz memanjang. tapi kena jugak 'upah' diri sendiri atas kerja keras yg kita dah sumbangkan. 'Upah' tu penting utk kita maintain happy. insha Allah...=)

jom mengupah diri hahaha xD

* adeqya8284 * said...

mama qari: thanks dear...:) yup its true my friend...maybe this is what people call workaholic...hu3...sometimes its good but sometimes it will give me a stress ...hu3
missliena: thanks my dear friend...ptg td ingat nk upah diri...tp letih punya pasal terlena sampai terlepas waktu2 untuk mengupah diri...hu3 I will my dear...tq :)